onsdag 16 september 2015

På podiet satt fyra talmän


Riksdagens öppnande. Brukar inte tacka ja till den inbjudan man får som avdankat språkrör.  Men igår gjorde jag ett undantag. På podiet satt de fyra talmännen. En var Björn Söder. Det kändes olustigt. Ni som känner behov av att kommentera det behöver inte göra det. Jag vet vad ni har att säga. Och ni har rätt att tycka det ni tycker. Och Söder är folkvald. Och rutinerna följda. Den nedre dikten av Stig Dagerman framfördes i Storkyrkan. Den övre hade min mamma uppnålad på en gardin i köket.

 
Flykten valde oss

Fågeln väljer flykten. Vi valde den icke.
Flykten valde oss. Därför är vi här.
Ni som ej blev valda - men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär!

Bojan väljer foten. Vi valde att vandra.
Natten var barmhärtig. Nu är vi här.
Ni är för många, kanske den frie trygge säger.
Kan vi bli för många som vet vad frihet är?

Ingen väljer nöden. Vi valde den icke.
Den valde oss på vägen. Nu är vi här.
Ni som ej blev valda! Vi vet vad frihet väger!
Hjälp oss bära den frihet som vi bär!


Stig Dagerman

59 kommentarer:

 1. Först och främst ska vi förhålla oss till den gemensamma värdegrunden vi alla har varit med och beslutat.Där har SD ingen plats oavsett hur många procent de får i opinionsundersökningar eller val.Mänskliga rättigheter måste gå före siffer-demokrati!

  SvaraRadera
 2. Nämen vadå - var och en ha i ett demokratiskt samhälle rätt att ogilla "folkvalda" - i det tysta och offentligt. Så varför ska någon ens behöva smyga med att man ogillar Söder. Nu är i och för sig Söder intressant, sparkad från det inre kabinettet, och neutraliserad som talman, och den där maktkampen inom SD är intressant. Söder var partisekreterare och försökte mäkla borgfred internt, och nu håller de på med "långa kvivar" och det känns ju så där.

  Vad man ska ogilla på riktigt - är ju inte symptomet, att Söder är talman, utan orsaken. 2006 var SD ett parti likt Fi, som vinglade runt 2-3 % och efter fyra år med nymoderat politik, så blev SD ett Riksdagsparti, och 2014 Riksdagens 3e största parti.

  Det är så här i efterhand lätt att konstatera att Svenskar inte kan ha blivit "rasifierade" järnrörsmän utan orsak. Det måste finnas en orsak till Söder sitter i kammaren, och det är orsaken man ska ogilla, fokus på symptomen (verkan) leder oss ofta fel.

  Det är i vart fall ingen slump, och nu försöker etablissemanget trösta sig med att den nya ledning som rensar ut "nazisterna" är något mindre onda/dåliga än ungnationalisterna, eller de som försökte förhindra splittring, så nå början etablissemanget sas sakta krama krama symptomet, vare sig det heter Åkesson, Karlsson eller Jomshof.

  Nä - det går inte att förhålla sig till denna katastrof - att någon släppte in SD. Orsaken är att "någon" inte gav väljarna ett alternativ,
  eftersom någon inte lyssnade, eftersom det blev lite mycket luftslott i Bryssel. Någon släppte fotfästet om verkligheten - som många väljare befinner sig i, ett klassiskt misstag. Verkligheten har hunnit ikapp både S och M, och det är med en ganska stör fördröjningseffekt, så det går sas inte att ändra inslagen plan - det är irreversibel politik, som inte adjektiv, manifestationer eller policys rår på. Det handlar om att göra något, att verka, fokusera på verb. Vad ska göras nu. slw

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Är de inte dags att blockera dessa SD-troll som hela tiden drar in SD i var och varannan diskussion här på bloggen, själv har man lurats och debattera med dem tyvärr.
  Åtminstone bättre kommentarregler?

  SvaraRadera
 5. Om planen var, för så tänkte man för 10 år sedan, att det bara är arbetare (sosssar) som kunde konverteras till "populister", dvs att dra undan mattan för världens mest jämlika samhälle (med sina fel och briser)

  ....så missade nog någon att nymoderaterna som gammelmoderater hade en väljarbas på runt 15-20 % resten tog fp, kd och C hand om. Har man då runt 25 - 30 % så blir också fallhöjden större, i antal röster/mandat räknat. Så i rättvisans namn tänkte nog "någon" inte på att många som röstat på nymoderaterna, som ändå bibehållit det mesta av skattepolitiken, förväntar sig att få något i gengäld. Uteblir gengälden, återbetalningen av gälden, uteblir lojaliteten.
  No tabaco - no halleluja.


  När C, mp och M rört sig från lokala (nationella) arenor och siktar högre (makt suger) och blivit blivit EU-federalister (vilket indirekt inkluderar nato) (jämte S givetvis), så öppnar man upp för en lokal / nationell rekyl. Glöm inte att SD från start är ett lokalt projekt i Skåne, medan NyD var ett topp-botten-projekt.

  Det är den dör "nationella" och/eller lokala riktningen, underifrån, mannen på gatan-perspektivet som någon glömde. Man trodde nog att det går att styra "von oben" lite som "jag delar" eller att opinionen vänder (i verkligheten) av en tragisk bild. Men bilden symboliserar ju inte vad "några" trodde, den symboliserar i själva verket orsaken till varför Söder sitter där i kammaren. Detta genomskådar inte mannen på gatan dag 1 (utom cynikerna) men efter en månad, när "känslan" av det döda barnet klingat av, så sätter system 2 igång, och bearbetar detta, varför trummade media på, varför trodde de att det vände (opinionen) när det i själva verket är helt säkert att pojken inte dött, om väst gjort upp med Putin 2012 och det inte var så att Sverige, som ligger längst bort, beviljar permanent uppehållstillstånd, och därmed finansierar transportindustrin. De där frågorna är svåra - men mannen på gatan - går och tänker - klurar - och ser att det inte blir bättre, vare sig i det stora eller det lilla - och då har någon, eller etablissemanget eller åsiktskorridorkonstruktörerna en hemläxa. Söder är ett verkligt spöke, som gör så ont så ont att se, att några inte vill se orsaken. Ändå är Söder inte längre riktig partigängare, han fick bli talman - och det är ändå lite rätt åt någon :-) slw

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. "Verkligens politiker" (är alltså de politiker som verkligen har funnits, i vart fall sedan 2002 då Sverige införde rättssäker asylhantering och nymoderaterna gjorde helt om, och bestämde sig för att bli mer solidariska än kamraterna i S, och i efterhand är det nog just detta som gjorde att det tick hem, public service tappade radarn, när nymoderaterna ville rädda hela världen. och det fungerade kusligt bra, så bra att S inte ens kan kritisera det (mer än mellan skål och vägg)

  Någon (inte minst Schlingman) missade något om de tror att verkligheten finns i dumburken (sociala medier) och inte i verkligheten, tex i sitt närområde, när ma blir sjuk eller får inbrott. Verkligheten handlar egentligen om människans basbehov:

  Föda/näring
  Värme (energi)
  Skydd 1 Bostad
  Skydd 2 Vakta bostad
  Trygghet (framförhållning)
  Gemenskap/Tillit

  Detta kallas för basbehov, när ma tullar på basbehoven, så går det ett tag, sedan går det åt helvete. Jämför tex järnvägsunderhåll, eller våra utanförskapsområden, i princip irreversibelt.

  Utöver basbehoven har människodjuret hittat på linjära behov, och sist oförväntade behov, det är när basbehoven rämnar, och någon bara kan leverera oförväntade utspel om hur världen borde vara, som det kan gå lite fel. När ett oförväntat behov, tex sms, pekeplatte-konsumtion av trams eller twitter, blir ett basbenov (för tex barn) så trängs de gundläggade basbehoven bort, och inte kommer den utfryste Söder. slw

  Nä - skämmas ska den som bör - Causa - det är några i den där kammaren, (partigängarna som styr och ställer över våra folkvalda) som har försatt oss i soppan med SD som resulterade i DÖ, och då kan det sluta hur som helst. Alla fokuserar på Symptomet, och inte orsaken, det egna ansvaret som våra politiker har avseende sanning, relevans, balans (tex i målkonflikter) och nykter återgivning, dvs att inte ta till bröst-toner eller policyprofessionell mumbo - jumbo. Det märktes så tydligt att Annie Lööf med sin berättelse, bara vara en papegoja av Schlinmans dogmer (som han nog ändå inte ens hittat på själv. Det är när den folkvalde regenten börjar slira, och det gjorde någon, och när näste man till rakning (Löfven) slirar mer, som ingen är förvånad över Söder som symbol, för hur det kan gå om ingen tänker. slw

  SvaraRadera
 8. Thorsten Schütteons sep. 16, 09:24:00 fm

  Och här är en kusligt precis dikt av Diktonius för oss som inte (än?) är på flykt:
  https://holtter.wordpress.com/2015/09/14/diktonius-vill-saga-mig-nagot-men-vad/

  SvaraRadera
 9. SD kommer att växa i takt med den växande invandringen, detta är inget konstigt. Vi har alla en toleransnivå, om än olika sådana. Om 60 miljoner flyktingar skulle inbjudas till Sverige, skulle 100 % rösta på SD, eftersom det inte finns något annat parti som säger som det är - att gränsen är nådd. 99 % av SD-väljarna är inga rasister, och de flesta av dem säger nej tack till partiets töntiga socialkonservatism. Men man har inget annat parti att rösta på i dagsläget. Av samma anledning kommer MP att röstas ut från riksdagen i nästa val. Och om något annat parti skulle säga att nu måste vi minska invandringen och försöka integrera dem som kommit hit, då skulle SD:s opinionssiffror sjunka rejält. Så enkelt är det. Så när miljöpartisterna säger att invandringen ska fortsätta och t.o.m. öka, fråga dem då om vi inte i stället borde bjuda in världens samtliga flyktingar. Svarar de nej är de ju, i enlighet med den sedvanliga tankeskärpan, både främlingsfientliga och rasister. Även miljöpartisterna har, naturligtvis, en toleransnivå.

  SvaraRadera
 10. Anonym 08:55:00
  Du kanske inte visste det men Björn Söder är definitivt SD:are!
  Så håll dig till ämnet även om det svider!

  SvaraRadera
 11. Om en politiker beter sig som värsta sortens hyklare men inte vill ha någon debatt om det, hur gör man? Jo man läcker till ex. Chang Frick.

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/miljopartiregeringen-plundrar-sj-pa-tva.html

  Kom inte och gnäll på SJ nu i vinter media, gör ert jobb för böveln.

  SvaraRadera
 12. När även mp och C övergivit det jordnära och springer i luften, (efter att både M (lokalt näringsliv som tex finns kvar i Småland) eller S med sina fack-klubbar och folkrörelseorganisation har lyft från lokal förståelse och sammanhang, så finns det en orsak, någon har prioriterat andra frågor och tappat mark på marken, då går det som i naturen. En åker som överges, växer ingen på nolltid, en skog som brunnit, växer upp igen, med ny flora och delvis ny fauna.

  Någon har inte tänkt, (eller så har någon tänkt), men det lutar åt att inte tänka - efter som inte landet går att regera. det krävs 175 mandat i Riksdagen för att stifta lag, och detta är demokratins grundbult, inte vem som för tillfället är statsminister eller vilken budget som gäller. Land byggs med lag, i en diktatur med diktat, och i en demokrati med votering efter en utredning som ger upphov till debatt och argumentation. kan någon ha missat den detaljen, att lagstiftning inte handlar om saken (verkligheten) utan skulle kunna gälla policyprofessionella värderingar - då har nog någon lite underskattat människodjuret.

  - i vart fall har tycks ha landat på minst 20 % och någon har för alltid förändrat Sverige. Vad SD får när det blir skarpt läge 2018 vet ingen, men genom förd politik med skambeläggning, så gick det att hålla mot - sedan kom ketchup-effekten, och de har nog bara börjat, eftersom det är så många andra områden i statsbudgeten, som uppfattas som eftersatta, och då rämnar förtroendet. Goda värderingar är alltså bra, riktigt bra, så länge det inte sker på bekostnad av vad vi redan har, (och som kanske är grundbulten till varför vi kan kosta på oss våra värderingar) Börjar det nu gå sämre, tex att vi ska börja bygga slumområden, som är allt annat än hållbara (dvs slit och släng) med en miljöpartist som bostadsminister, så kanske någon funderar lite, varför då - ska inte alla i Sverige ha det lika bra?

  Synden straffar sig. När nu både infrastrutkursamället, det offentliga samt välfärdssamhället monteras ner - kommer det att ersättas av något annat - privata lösningar som gämmer sig bakom flodväger av värdeord, men som inte levererar den nivå - som vi förspeglas. Det där kommer att rekylera, för moderaterna i synnerhet.

  För övrigt borde tre av säkerhetsrådets permanenta medlemmar ta hand om flyktingarna från Syrien. Nu vet vi ganska säkert, att någon, som är allierad med någon, ville ha kaos i Syrien, och frågan är om någon förstod vad insatsen i Libyen gick ut på. Någon har ju faktiskt orsakat detta - och det är definitivt inte Söder :-) Nä, några borde beskriva ansvaret - att Söder sitter där han sitter, för att någon gjort detta möjligt. Fräcka lymlar, är vad det är, som talar högtidligt om ansvar - och som inte ens har ett svar - det går inte an.

  Självmål av tyckareliten, att inte se orsaken, sig själv.
  slw

  SvaraRadera
 13. Anonym 08:09:00 när SD ligger uppe på sådär 25% och MP kommer allt närmare 4%-spärren är det dags att skrota "siffer-demokrati"?
  Demokrati har alltid handlat om siffror.Det är inget nytt modernt elakt påfund.
  Får man inga röster krymper man och får man röster växer man.Ganska elementärt.
  Att du sen tycker det känns orättvist och gapar om SD-troll stärker knappast Romsons aktier.
  Knappast demokratins heller.

  SvaraRadera
 14. Jag tog bort mina kommentarer eftersom jag beslutat mig för att undvika diskussioner uppbyggda på endast känslor.

  Vilket migrationspolitiken tyvärr brukar bli.

  SvaraRadera
 15. Neoliberal Agendaons sep. 16, 09:54:00 fm

  "Så när miljöpartisterna säger att invandringen ska fortsätta och t.o.m. öka, fråga dem då om vi inte i stället borde bjuda in världens samtliga flyktingar. Svarar de nej är de ju, i enlighet med den sedvanliga tankeskärpan, både främlingsfientliga och rasister. Även miljöpartisterna har, naturligtvis, en toleransnivå."

  Ja, för att inte tala om hur det skulle bli med medborgarlön.

  Grundproblemet är välfärdsstaten, den befängda idén att människor som befinner sig inom ett visst geografiskt ska mha våld/tvång/hot kunna leva på varandras bekostnad.

  I en nattväktartstat, så får folk komma hit, men bara om de har markägarens tillstånd, vilket de kan få genom att t.ex betala hyra för lägenhet. Ungefär som det fungerar för turister, men med skillnaden att man kan stanna längre än 3 månader.

  SvaraRadera
 16. Varför så mycket SD troll? Jo för att en fjärdedel av folket numer är troll. Och på landet är siffrorna förmodligen var tredje. Och bland män på landet torde varannan vara troll. Tänk på det när ni råkar köra fel och komma ut på landet. Förr löstes troll och häxor med bål, men nu?

  SvaraRadera
 17. Neoliberal Agenda
  märker att du nogsamt undviker att tala om hur du tänker ta ansvar för dem som redan kommit?
  Åkesson drog sig också för den frågan även om jag föreställer mig att det egentligen beror på att han tänker i termer av repatriering.
  Är det Kaplan-slummen som är lösningen menar du?
  Eller någon annan sorts låglöne-ghetto?
  Eller ska vi helt enkelt avskaffa den generella välfärdsstaten,sänka lönerna och införa liberal apartheid?

  SvaraRadera
 18. Det är två typiska dikter som hamnar på facebook när människor kostnadsfritt ska visa att de är på rätt sida.

  SvaraRadera
 19. Konstigt då att det är så svårt att förstå att det faktiskt finns människor som med olika verktyg i handen vill hjälpa till att skapa den där fasta punkten. Verktyget kan vara en kulspruta, en minsökare eller en hund. För det är med minor och kulsprutor de där människorna har drivits på flykt, tyvärr.

  Men har man uniform på sig när man gör det blir det tydligen automatiskt dåligt.

  6 månader i uniform under en främmande sol med minor under fötterna, eller lite växelpengar till ett 90-nummer? Vem gör den största uppoffringen, egentligen?

  SvaraRadera
 20. Nils man väljer den idealistiska sidan eftersom man övertygats via dikter,lajkningar,retweets och medias artiklar om att det räcker med att vara idealist.
  Är man bara god och tycker gott behöver man inte förhålla sig till någon verklighet.
  Det ordnar sig bara man vill tillräckligt mycket.Verkligen vill.
  Sen kan man teoretisera utifrån någon god bok och verka vara en beläst god.
  Men någon verklighet ska man inte bry sig om.
  Tydligast,naturligtvis,på en miljöpartists blogg.
  /Ränderna och zebran ni vet.

  SvaraRadera
 21. För de som tycker det är hemskt att läsa om fyra män (fem inklusive Birger själv) kan ni för att väga upp det lite läsa detta fina porträtt av tre kvinnor (i o f s skrivet av ytterligare en man):

  http://ledarsidorna.se/2015/09/tre-kvinnor/

  SvaraRadera
 22. Gustav Fridolin läste den dikten på Refugees welcome i Göteborg. Nästan hela hans tal går att se här: https://www.youtube.com/watch?v=xyqpP5oCj1Q

  SvaraRadera
 23. Anonym 11.00, talmän är en i detta fall en titel - ungefär som sjuksköterska - och att det satt fyra talmän på podiet betydde inte att de var fyra män. Fina porträtt av kvinnor har för övrigt mannen Birger skrivit här

  http://schlaug.blogspot.se/2011/03/vard-att-minnas-pa-kvinnodagen.html

  och här:
  www.elinwagner.blogspot.se

  SvaraRadera
 24. Neoliberal Agendaons sep. 16, 11:34:00 fm

  "märker att du nogsamt undviker att tala om hur du tänker ta ansvar för dem som redan kommit?"

  Vi kan börja med att ta bort regleringar som hindrar jobb att komma till. Sen kan vi sänka skatter så folk kan leva på sin lön.

  Kan Schweiz, Singapore och Hong Kong ha en arbetslöshet på 2-3% så kan vi också. Handlar bara om att ställa om politiken i mer marknadsliberal riktning.

  SvaraRadera
 25. Neoliberal Agenda
  Vi avskaffar helt enkelt den generella välfärdsstaten,sänker lönerna och inför liberal apartheid.Varför skriver du inte det rakt ut då?
  Lönerna är för höga för svenska arbetare.
  Lönerna måste vara låga för outbildade invandrare.
  Vi sänker lönerna och låter folk bo i getton.

  Men vi säger att man sänker arbetsmarknadströsklar och är allmänt liberala.

  /Annars gynnar det SD!

  SvaraRadera
 26. Ge asylsökarna 2 mille per pers om de inte söker asyl i EU. Då skulle trycket minska och vi tjäna mkt pengar eftersom de inte jobbar på ca 8 år (snitt).

  SvaraRadera
 27. 11:41 - man behöver inte sänka löner, man kan se till skatten på arbetstid minskas genom höjt grundavdrag, så att fler får möjlighet att leva på sin lön. Finansiera det genom att rensa i den avdragssörja som skattesystemet är pimpat med. Allt från ränteavdrag, reseavdrag och rut, rot till hela avdragslexikonet som Skatteverket upprättat och som mest riktar sig till de som redan klarar sig ekonomiskt.

  SvaraRadera
 28. Hans Rosling är en socialliberal fabelmakare som ingenting vet om tillväxtens gränser. Alla som har ögon att se med ser att världen redan är på väg ner i pytten. Att det "gick bra" fram till 2008 betyder ingenting.

  Det enda man kan säga med säkerhet är att allt håller på och går åt helvete. Våra politiker tror att vi har lite utmaningar "just nu", men det är den nya verkligheten och det kommer bara bli värre och värre. Ingenting tyder på att någon klarar av att vända processen.

  SvaraRadera
 29. "avdragssörja som skattesystemet är pimpat med"
  jmf; En bil behöver bara gas och broms, alla andra finesser är "sörja".
  Finesser är till för att höja standarden på färden.
  Målsättningar styr alla tillkommande regleringar eller finesser.
  Såklart- Har du ingen bil angår det dig inte heller.
  UN

  SvaraRadera
 30. Att tro att LO-kollektivet ska få behålla sina feta löner och att miljöpartister ska få sin medborgarlön och att invandrade analfabeter ska få mer än minimilön är rasistiskt!
  Hur tror ni då att vi ska kunna ha öppna gränser?

  /Ny-Liberal Agent

  SvaraRadera
 31. Neoliberal Agendaons sep. 16, 12:24:00 em

  "Vi avskaffar helt enkelt den generella välfärdsstaten,sänker lönerna och inför liberal apartheid.Varför skriver du inte det rakt ut då?"

  Jag skrev att välfärdsstaten är grundproblemet, den måste avskaffas till förmån för försäkringar, en fungerande arbetsmarknad, hjälp från vänner, privat sparande, lån, privat välgörenhet mm.

  När det gäller lönerna, så måste du titta på vad för inkomster som arbetslösa på socialbidrag har idag. Att öppna upp för lägre löner och jobb kommer ge dessa en mycket högre inkomst, speciellt om man tar bort kravet att hälften av deras lön ska gå till staten.

  Ja, det blir ökade utgifter för försäkringar, men dessa kan man prioritera så man får valuta för pengarna. Som det är idag vräker politikerna bort skattepengar på vansinnigheter som folk aldrig skulle prioritera om de fick ta pengarna ur egen ficka.

  SvaraRadera
 32. Birger Schlaug
  "Finansiera det genom att rensa i den avdragssörja som skattesystemet är pimpat med"
  är den sortens exakthet som vi vant oss vid från miljöpartiet genom åren.
  Finns det något slags generellt matematikförbud inom det s.k partiet?

  Kan vi inte bara låna pengar och dela ut dom som medborgarlöner till alla som vill ha helt enkelt?

  #AlltÅtAlla

  SvaraRadera
 33. Gärna mångfald. Bara den inte når in i Riksdagen, och absolut inte i talmanspodiet.

  Gärna demokrati, bara det handlar om värdegrundsdemokrati, inte deltagardemokrati!

  Journalisten Marika Formgren talar över ämnet på Avpixlat.

  SvaraRadera
 34. Hur stor är chansen att folk klarar av sina bostadslån när välfärden rasar samman? Exakt noll, skulle jag vilja hävda.

  SvaraRadera
 35. Även genuina vänsterväljare tycker (nya mp):s hållning i invandringsfrågor är "fullständigt orealistisk" för att uttrycka sig milt. Många överväger på fullt allvar att tillfälligt "stödrösta" på (sd), inte för att de gillar detta borgarparti, utan för att man anser blir VÄLFÄRDEN BLIR OMÖJLIG med den typen av politik. Och det är väl också just så som liberaler tänker när de är så "goda": att med denna inflödes-politik kan "vänster-tomtarna" vinka adjö till sin välfärdsstat..?

  SvaraRadera
 36. Anonym 12:46:00
  Den godaste av dom alla med det öppnaste hjärtat och en personlig bidtagslinjen som skyddar mot arbetslinjen :
  Fredrik Reinfeldt
  la den planen med hjälp av Romson.Nu kan Löfven bara titta på när båten sjunker.

  SvaraRadera
 37. Alla människor är lika mycket värda

  Jesus - Mouhammed - lika
  Stalin - Mandela - lika
  Hitler - Moder Teresa - lika
  Trump - Hillary - nja jo kanske lika hmm.
  Söder - Fridolin - nä va faan

  SvaraRadera
 38. Moderaternas AKB känner SD flåsa henne i nacken.
  Moderaternas AKB känner moderat-kommunerna flåsa henne i nacken.
  Moderaternas AKB känner DÖ flåsa henne i nacken.
  Moderaternas AKB känner Fredrik Reinfeldt flåsa henne i nacken.
  Moderaternas AKB känner flyktingarna flåsa henne i nacken.

  Moderaternas AKB tycker inte om flås i nacken så hon provar med ännu mer av
  SD:s rasistiska retorik fast på nymoderat nyspråk.Med robot-rösten påslagen.

  "M vill rikta om svenska biståndet: ”Vi måste hjälpa mer i närområdet”"

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21425471.ab

  SvaraRadera
 39. I en komikers öga är AKB fruktansvärt duktig när hon imiterar Åkesson och Reinfeldt samtidigt.
  Och tänk så rolig hon har blivit också!
  I en väljares öga är inte Helan och Halvan särskilt moderna.

  Ens.

  SvaraRadera
 40. Om någon undrar varför inte Marika Formgrens bojkott-uppmaning föll i god jord hos Bonniers..

  http://www.journalisten.se/nyheter/flera-tidningar-tappar-rackvidd-tvasiffrigt

  SvaraRadera
 41. Hade det inte varit för alla dessa vapen invandrargängen importerar, vad ska de med dem till? Visst har folk anledning att vara oroliga?
  Och så finns det några som istället är oroliga för Jimmie Åkesson, Björn Söder m.fl De följer ju Sveriges demokratiska spelregler!
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/omfattande-vapensmuggling-till-malmo/

  SvaraRadera
 42. Tror det i efterhand blir enklare att förstå Jimmys spelberoende som eskapism, och överarbete. De fyras gäng drog åt olika håll, och Åkesson försökte medla mellan Jomshof och Söder. Sedan såg Karlsson tjansen, någon viskadei örat, att näste smorde, det är du, för Åkesson mådde inte bra, av målkonflikten, och att det började bli mer än en "ungdomsrevolt" Nu blev det allvar med politiken. Så under valåret blev det mycket hård press, (dvs lite sömn, mycket hård press, att prestera, en hel del press att utstå pressen (även om det var samma dåliga undanflykt som Tolgfors undaflykt med "pappa på tv". Den verkliga pressen handlade om lojalitet.
  karlsson slöt upp på Jomshof, som tagit taktpinnen med media, och som tog över den centrala partisekreterar-posten, dvs den som kontrollerar partiet. Karlsson kunde nog inte veta att Jimmy skulle klappa samman, men de måste ha sett tecken inåt.

  Karlsson tog taktpinnen, och Jimmy tog time-out" sannolikt för att han är frisk, (känslomässigt) och inte mådde bra av spelet. Den där vändningen som SD tagit, mot total toppstyrning och varför allt sätt på spel, handlar ommycket större frågor, utrikesfrågor, dvs andra staters intressen att påverka Sverige. Tex EU-federlaisterna lär inte stödja Söderfalangen, och det är symptomatiskt att Karlsson-falangen kallar heimat-falangen för Putinister. Sverige håller på att polariseras avs öppna hjärtan, (och SR skriver på hemsidan "bara de starkaste (pojkarna) kommer hit) och så bråkar vi interns, och ingen noterar att det är en högre ordning - EU, Euro, Nato och eventuellt framgent, Israel - Palestina, som egentligen är en lite fråga i relation till konflikten Shia - Sunni. Sunni - Kurder. Som vanligt alltså, inget nytt under solen. slw

  SvaraRadera

 43. Vad som vore bra vore om någon murvel lyfter blicken, några partistrateger som visat mest avsky mot SD i ord, har i handling sett till att de släppts in. Sossarna sitter i den sits de sitter, efter att Persson valde att göra upp med de gröna 1998 (och 2002). Sedan rämnade S. Sedan gjorde Reinfeldt i princip om tricket, i synnerhet 2010, varpå nya M kommer att rämna (2018) eftersom man saknar svar.

  Så man har satt sig i klistret, och släppt fram SD, som styrs av en liten lite toppklick, med mycket tydlig agenda, makten och partiet är medlet, målet är två:
  Inrikes - att dra undan mattan på S
  Utrikes - att vrida om Sveriges hållning i några frågor, exakt vilka ska man inte sia om, men det fanns två regeringsbärande partier S och M, som trånar efter statsministerpost, finansminister, utrikes, handelsminister, försvar och justitieminister (inrikes/säpo). Förr aspirerade Fp på högnivåpolitik, vilket de inte kan längre.

  Så nu har vi ett tredje block, även om SD inte kommer åt posterna, så kommer det vara SD som i framtiden styr/bestämmer, vem som får nyckelposterna, om bara SD får igenom sina inrikesfrågor, men i själva verket handlar det om utrikkes relationer. slw

  SvaraRadera
 44. Av paradoxala orsaker, ska vän av inre ordning stödja Söderfalangen, om man vill minska SDs makt, eftersom denna falang har en mer öppen agenda, och en politik, som inte kan generera 30 % av rösterna. men så smarta är nog inte de gröna journalisterna på Public service, de kanske "känner" att Karlssonfalangen passar bättre in i åsiktskorridoren, och det är ju det som de gör, och därför växer.

  Ska bli intressant att se om Jimmy blir kvar, även om han tagit ställning, för det har nog kostat på. Så gissar vi lite, så måste Karlsson falengen bli kvitt Söderfalenagen illa kvickt, för om två är stundar valår, och det blir en nato-debatt. Om SD är negativa till nato, så blir det inget nato, (så är det), men om SD efter mogen övervägande svänger, så blir det medlemskap i nato. Så striden har börjart, och Karlssonfalangen startade med upplägget Putinister. Ska bli intressant att höra om nymoderaterna, C och Kd fram till nyår, efter DÖ, var Putinister, då de inte knystade om nato. Detta ska bli spännande, efter november vet vi, slänger de ut SÖder och Co, och klipper med SDU, så lär det bli en splitt, inför valet, och fan trot, om inte Söderdemorkaterna kan få 5-6 % och tippa vågen, genom att vara mot nato :-) och då kommer sas en del i dager, och så får vi en ännu mer "spännande" och dynamisk (demokratisk) blockpolitik, och mitt i allt ska EU bli federalistiskt, eller slänga ut Schengen, och återinföra nationell rådighet. och mitt i allt detta, ska vi inte glömma, springer Puttes mannar runt, och försöker styra saker deras väg samtidigt. Ett märligt land Sverige, som klarade sig med 5 partier fram till 1985 och nu är det med Fi fyra på vänsterkanten, fyra på den så kallade högerkanten, och ett mittemellan, snart blir det nog två.
  Om SD delas, vilket vi är många som hoppas på, så behöver det inte nödvändigtvis leda till minskat antal mandat totalt för heimat-demokraterna + internationalaldemokraterna (de socialkonservativa) men det blir en hälsosam split utrikes, så att det inte bara blir en handfull unga pågar, som får för mycket att säga till om, bara för att våra vanliga politiker - varit särdeles tappade bakom vagnen. slw

  SvaraRadera
 45. Landet går ju inte att regera, och värre kommer det att bli, med DÖ + att kassan sinar, för Sverige är då rakt inte så rikt som det sägs, när den gröna brandskattar SJ, på pengar som de inte ens har. Vänta till 2017, var enda krona är redan intecknad. Det måste ha varit något med skolan som gick fel, de beter sig ju som fårskallar hela bunten.

  Nymoderaterna kommer att backa (likt S tills det är för sent att vända skeppet) eftersom nymoderaterna under AKB är det samma som Reinfeldt/Borg/Schlingmanmoderater som la den politiska grunden efter 2003 års världsordning och Reinfelds hat mot s-styret på 80-talet, som nog egentlige handlar om ett anknytningsmässigt utanförskap.

  C kommer att backa eller möjligen möjligen komma upp till föregående två vals resultat, (då antalet röstande runt Stureplan som är liberatrianer är begränsat och runt 2018 kommer något ljushuvud inom C på det.), KD kommer vankelmodigt att få svårt med positionen men kan öka och tom gå om C.

  Fp kommer garanterat att gå framåt, mest pga av andra misstag, men lite för att man klarar av att ge svar på svåra frågor.

  S kommer att backa, som regent med omöjliga odds, men då även nymoderaterna backar i samma takt, så är det inte osannolikt att S kan sitta kvar (om DÖ gäller) för hela näringslivet kommer att få fnatt, kombon höga skatter och låga löner, var inte vad man väntat sig, jämte sociala uppror.

  mp kommer definitivt att backa och klara sig på runt 4,5 %.

  V går framåt mot 8 %, i takt med att stjärna på Sveavägen inser att de måste högerut, för att vinna terräng.

  Om vardera blocken (inkl Fi delar på runt 35 %, så blir det 30 % kvar till SD, vilket inte gör dem till största "konstellation" så DÖ kan teoretiskt hålla, givet dagens premisser. och detta känns givet, vad som är ovisst är SD, om de ska bli ett eller två, och hur de ska ta ställning eller inte, inför valet i de stora frågorna. Nato är bara en av flera. slw

  SvaraRadera
 46. Det är klurigt att räkan på %fördelning, med eller utan valsamverkan mellan v och Fi, och ännu klurigare blir det om SD skulle bli två, för konstitutionen gynnar i viss mån stora partier, som kniper grundmandaten, medan det är jämnar odds med utjämningsmandaten.

  Om Fi inte valsamverkar med V, så innebär detta att rösterna är bortkastade, och valsamerverkar de så räknas de med det rödgröna blocket.

  En första skiss på valresultat skulle kunna bli:

  2018 v+Fi Fi spelar solo
  S 21,2 22
  V 8,1 8,7
  Summa 29,3 30,7

  MP 4,2 4,3
  summa 33,5 35,0
  Fi 3,5 -
  Summa 37,0 35,0

  Fi - 2
  pp 1 1
  övr 0,5 0,5
  summa 1,5 3,5

  C 5,6 5,8
  FP 6,5 6,8
  KD 4,8 4,7
  summa 16,9 17,3

  M 17,6 17,7

  summa 34,5 35,0

  Populärdemokraterna
  HeimatD 6 -
  Int.D 22,5 28

  Självfallet är detta mest en sifferlek, men visar på komplexiteten.

  vad man ska se upp med om v+Fi samverkar är att mp tappar mark, vilket ger ett kritiskt läge som skulle kunna gynna borgerliga blocket, om de gröna ryker.

  Men om Fi och vp samverkar, så blir det bara ett parti vänsterut, som blir beroende av kamrat 4 % så kan gå. Intressant är att det är mycket sannolikt att Fp+C+kd tillsammans blir större än nymoderaterna. Vid ett val där nymoderaterna samlar runt 17 - 18 %, eftersom det enda som m+C kan komma med politiskt, är sänkta löner, vilket ger att alla som arbetar, tex inom vård, omsorg och andra låglönejobb som privatiseras, kommer att få känna på när när det krisar, så att "värna" om välfärden genom att sänka lönen, så att fler kan få ta del av välfärden, blir ingen valvinnare. (när väl folket fattar) jobb jobb jobb, privat för usel lön, privat, utan övertidsersättning och med villkor som gör att man inte mår bra, eftersom jobbet inte går ihop med alla vina värdeord med en chef som är lika full med policyprofessionell rappakalja som Littorins "management by love" Svanqvist :-) slw

  SvaraRadera
 47. Så om m tappar mark, för att väljarna, trots katastrofal S-regering, inte längre tror på den där berättelsen, för Reinfeldt har ju sagt att det inte kommer att finnas så många jobb i framtiden, och ändå ska allt fler jobba, så innebär ju det att jobben välfärdssektorn måste sänkas, tex förskolepersonal, sjuksköterskor, personliga assistenter, varför inte lärare och poliser, ja då måste de arbeta mer, för att betala räntan på sina utgifter, alla privata försäkringar och räntan på bostaden, då kanske det inte längre känner sig så där väldigt urmoderata?


  Ja - då ryker kanske AKB, eftersom hon fick ärva Ebberöds bank, och inte valdes på fritt mandat att förändra, som Fredrik hade förmånen att få. (ibland är kvinnans lott orättvis, att ta över, när sas patriarken kört gasen i botten och soppan är slut.

  nyCenterpartisterna kommer nog också att dippa mer än ovan, av samma skäl, det går inte ihop med vänstern, att integrera genom låglönejobb, dvs i princip lön utan sociala ersättningar eller ens en möjlighet att med den lönen köpa en bostadsrätt för 25 årslöner á 200 000 kr. och då Centern tidigare varit ett mittenparti, med chans att plocka s-röster, och det inte finns så många bokstavssexuella liberaler runt Stureplan, så kanske tillväxtmarginalen inte är så stor.

  centerpartisterna (lantisarna) blev faktiskt blåsta, någon gav dem Schlingmans Urban Express, och trodde på greken med tillväxt i stortstäder, men om man då är liberal, och tror på marknaden, och marknaden inte bygger så mycket bostäder, åt alla de som kommer hit, så har marknaden så klart inte fel, problemet är bara att det inte går som det är tänkt i Urban Express - det blir ingen burgen storstad med Södermalm (Åsön - alltså en ö likt Lidingö) som förebild - det blir boendeförtätning med ca 20 migranter i varje två - i utanförskaps-områden, som inte känner igen den där berättelsen, så de protesterar, (med rätta) Det är en pågående revolution som göds.

  Uran Express alltså -så Centern gav upp den jordmån de hade, trodde att marknaden löste boendet i storstäderna, och så gick det inte som nyliberala bibeln påstod teoretiskt. men då har i vart fall lantisarna, som var smartare än storstadstomtarna, prövat hur det är att vara Stureplanstomge, så vet man det :-) slw

  SvaraRadera
 48. Mest intressant med DÖ blir om någon av de små ordinarie partierna ryker, då kan vad som helst hända med populärdemokraterna, för det är faktiskt taskigt att döpa dem övergripande för nationaldemokraterna, trots allt är det nationen som heimatdemokraerna vill behålla nationell rådighet över, meda internationaldemorkaternav vill hämma inflödet av ilskna muslimer, eftersom deras länder ligger i spillror, och då gäller det mer att begränsa ett flöde av vissa etniciteter, medan frågan om EU och Nato blir mycket mer viktig.

  Men detta är så klart ännu mer komplext, alla samband går inte att räkna på, bara att världsordningen är instabil, och då lever demokratier vanskligt, om eliten inte marscherar i takt med väljarna, som trots allt har makten vart 4e år. Ett är säkert, utspel och korta utspel på den senaste pollen, är ett mycket dåligt sätt att vinna 2019. Då backar man in räddhågsen i framtiden, och gör som Damberg, man fattar beslut att inte göra något konkret, och det är mycket sannolikt så det kommer att bli. Manegen är krattad för populärdemokraterna, och bollen är rund. Om de nu bara sätter igång och kastar ut de oliktänkande, så vet vi vad vi har att vänta, och det blir en buskul föreställning, för underhållningens skulle hoppas jag att de tar i ordentligt - så att vi får två populärdemokratiska partier, demokrati är verkligen spännande och föränderligt. Bollen är komplex. Våra ledare har inga svar - utom möjligen vi måste eller vi borde eller vi kommer att eller vi ska nu utreda eller vi har satt ett mål bortom nästa valår, så att det inte ska kunna utvärderas. slw

  SvaraRadera
 49. Så hoppet sätter vi alltså till att SD spricker nu när Löfven och AKB bestämt sig för att köra respektive parti i botten?

  /Låter hoppfullt i mina öron!

  SvaraRadera
 50. När DÖ-partiet spänner musklerna, då rasar SD ihop ska ni se! Vänta bara!

  Gt

  SvaraRadera
 51. Sd över 27% nu. Tredje mätningen över 25%. Verkar som folk är missnöjda med något, frågan är vad?

  SvaraRadera
 52. Åt verkligheten går inget att göra, välfärds-Sverige har redan einfeldt mosat "for ever" det är irreversibelt, han ville föränd ra Sverige för alltid, och lyckades. någon typ av grandiositet, som de som krigar för makt, oftast har.

  Men man får tänka kreativt - och försöka frigöra sig från normala tankesätt.

  S biter sig kvar i illusionen. Mp går inte att förstå - sannolikt bara en kombo av kognitiv dissonans, maktkåthet och überidealism.

  Men man kan likt Hari Seldon i Asimovs "the Foundation" minska kaoset.
  Alltså det politiska kaos som en överdriven transition innebär. Det var ju lite det som hände i Weimarrepubliken, under 20-talet, upp som en sol och ner som en pannkaka, före både första 1a VK och 2a. Det kunde tydligen bara sluta på ett sätt, men än ännu värre katastrof. Inget tyder på att människan blivit särskilt mycket klokare.

  Nä, styrfelet ligger hos S och M. S spårade ut lite efter Persson (ngn slags rekyl, från idealisterna, och sedan spårade det ur duktigt, med Reinfeldt, som sas fostrat en helt ny generation nyttiga idioter, vilket gör all ideologi svår - när både C och M överger försvar, gränser och öppnar upp idealismen, som det vet knäcker ryggraden på våra kommuner. Men politik är inte snällt.

  Det finns ju + och - med allt. Värsta brottet är att de spelade för högt, och genom DÖ gjort att landet inte går att regera, på ett sätt som valmanskåren begriper sig på, och medvetet släppt in SD, ta till exempel antalet borttappade pass - detta exploderade under Reinfeldt, och var medveten politik, med en miljon bortslarvace pass, så öppnar man upp gränsen inte bara till EU utan franför allt till Sverige.

  Det var ingen slump att Reinfeldt uttryckte sig med avsmak om SD (retoriskt) men i praktiskt handling gjorde allt som gick för att öppna upp för partiet att ta mark, dvs dränera S på röster, flytta mittstrecket för all framtid.

  Det var bara det att det inte gick som Reinfeldt tänkt, de interna hemliga undersökningarna som partierna har, och som de räknar om till mandat, räknade inte med:

  Romsons talibantal i Almedalen, som gav skrämselhicka :-)

  skogsbranden (eftersom man lagt ner beredskapen att släcka skogsbränder - med skog kommer alltid att brinna, i synnerhet med dagens klimatpåverkan)

  Putins invation av Krim samt nedskjutningen av planet över Ukraina

  En undanträngd moderat kommunal opposition, om att ta mot alla migranter.

  + att de inte kunde mäta "skämsfaktorn" avs SD
  + att de missade att mäta mobiliseringen ur soffan, som denna gång gick till SD

  Detta resulterade i att mp dalade, där Reinfeldt räknat med att kunna regera kvar, med stöd av mp, genom att lägga en ultragrön budget och göra upp om en ännu mer generös flyktingpolitik. Svårare än så var inte planen - partiledarens ansvar inför sina medlemmar är att vinna valet - och makten över köttgrytan. denna gång kostade det inte bara valet - utan rätt mycket mer, de räknade inte med rekylen, det kunde ingen räkna ut - inte ens SD, så de är yrvakna, och sitter på framgångar de absolut inte förtjänar, att vinna på att andra läser kartan fel.

  Jo, det kan gå illa, men den bästa metoden är att härska genom att söndra, lite Reinfeldtska så där,säga en sak, och sedan göra en annan.

  I detta fall, om nu Karlssonfalangen kastar ut orginaldemokraterna, allså Hematdemokraterna, så ska man absolut (om man vill minska på reinfeldtliberalismen, se till att understödja Söder och Co om de startar egen firma. Detta för att minska på partiets makt, som sas växer explosionsartat, om de blir Sveriges största parti, mandatfördelningen ger de stora fördel. slw

  SvaraRadera
 53. Dessutom är det rätt åt etablissemanget, om det spårar ur ordentligt, bara en rejäl dikeskörning kan få M + S att nyktra till. Kommande tre är är körda. Så skulle man av maktpolitiska skäl vilja begränsa SDs framfart, så duger det inte att fördöma, man måste spela med föreställningen (i väntan på att S + M kommit till insikt, avgiftats och en ny generation etablerats, inspirerade av Erlander och Bohman eller ngt. Så då ska man så klart stödja (retriskt) Söder och Heimatdemokraterna, så att de klarar 4 %, vilket skadeskjuter internationaldemokraterna rätt ordentligt, dels tappar de mandat, dels blir det en sabla oordning i debatten, jär de bägge edsvurna fienderna börjar bjäppa mot varandra, Putinister och femtekollonnare och allt vad kommer att hitta på, det kan bli ett herrans liv och en underbar föreställning, som gör att många vanliga väljare börjar undra vad det är för en hud begraven, men det bygger så kalrt på att heimatdemokraterna lyckas hålla rent från nationalsocialsiterna. värt att notera är att nuvarande internationaldemokrater kallar sig socialkonserverativa, och att det inte går att komma ifrån den elaka konnotationen att Adolf pysslade ihop en röd botten (en röd fana) för att sno röster från socialisterna, sedan ploppade han tid en vit rund punkt, där det vita står för nationen, jämför de vita och de röda under finska inbördeskriget. När Adolf mixat ihop det sociala/socialistiska med det nationalistiska, som ändå hade viss växtmån, eftersom det gamla mäktiga framgångsrika Tyskland/preussen från tiden före 1918 hade anledning att tycka att det blev lite orrättvist efter kriget. Ja, sedan behövde bara Adolf krydda med ett kors, som dessutom råkade vara en symbol för energi, jmfr Asea.
  Så man säger ju nazist, för att inte befläcka de grundbegrepp man rörde sig mig, socialism och nationalism, en kombo som alltid har funnits och alltid kommer att finnas, vad vi än kallar det. Den nya idelaistiska liberalsimen är vad som undergräver ordningen och ger denna rörelse ny kraft.

  Vi kan även kalla Heimatdemokraterna för Åsa-Nisse-demokraterna, ser de bara till att hålla röräggen borta, så kan det gå vägen, och manövrerar internationaldemokraterna bara bort Jimmy, och Karlsson/Jomshof tar över och lägger om kursen lite, så kommer det att bli en finfin debatt, som nu är sluten. lite som Reinfeldt, man säger en sak, och gör en annan. slw

  SvaraRadera
 54. Så man måste ha en plan, nuvarande etablissemang gör ju allt för, och ingen slump att Reinfldt skriver till Wolodarski - tack för gott samarbete - iskallt. Vårt nuvarande etablissemang är blåsta, och har ingen bra plan, och har noll förmåga att laga för framtiden, det är alltså brist på både insikt (Sjukdomsinsikt) och brist på konkreta handlingsalternativ, så SF kommer att växa. Ska man då begränsa detta, så kan det bara ske om S och M lägger om sin politik i denna fråga, och det kan inte AKB och det kan inte Löfven, den cyniska logiken ger att de som står på tur att ta över makten i partiet, vill ta över, men inte innan det kört i diket. Sedan kommer EU-projeket in, och där är bollen ännu mer rund. Allstå begränsa skadan 2018, och se till att minimera SD extrema vågmästarposition 2018. Det gör man genom att splittra SD, och eftesom de håller på att hugga av sig ena falangen von oben, så fixar de sin egen splittring. och eftersom det är brottom att göra sig av med Åsa-Nissedemomkraterna (Söder och Co) för att hinna vrida om partiets utrikespolitiska hållning, så kommer de att chansa, kasta ut Söder och Co och kalla den nazister, Putinister, facister, nationalister, dvs tillämpa samma taktik som TReinfeldt gjrode mot SD, och det kan nog lyckas, eftersom journalsiterna sover, coh ska försöka förklara bort detta onda, men kanske ska man tänka tvärt om, politik är ett cyniskt spel, som går att styra delvis, samtidigt som minst 40 % är oförutsägbart, pga yttre omständigheter, komplexitet och slumpen.

  Själv kan jag inte låta bli att dra på mungipan åt Söder och Co, för att att de på något skruvat sätt ger människan ett ansikte, även föraktade Sverigedemokrater, men verkligheten är lurig. De där nissarna som säger som 'r uppriktiga, är oftast mindre farliga än de som säger tvärt om vad de har för mål och inte ens i efterhand visar upp korten.

  Sammanfattningsvis, SD är ett medel, för målet att få S + M att nyktra till, och har vi tur, så revolterar även C och mp 2018.

  Sedan ska man nog ta ovan med en stor nypa salt, det är ju ingen sanning, eller ens i närheten av visshet, utan ett sätt att tänka, eftersom det verkar vara få som klarar av tänka både i och utanför boxen, eller kan tala ur skägget, det mumlas och det prats omkring, och det gås i försvarsställning, som om det är skammen som kommit ut på torra land, när det inte går som det är tänkt - vilket det sällan gör, ju mer grandiosa planer, dest större komplexitet, och dest större sannolikhet, att det inte går som det var tänkt, premisserna ändras lång innan planen är klar. slw

  SvaraRadera
 55. Men att vänsterväljarna ska behöva gå till (sd), vad liknar det? Börjar vara "lite" sekt-stämning på vänsterkanten. Många börjar dessutom vilja se "änglarna" själva bidra med "annan sorts godhet" än den de så frikostigt sprider. Har inte (nya mp) en hel del att bevisa? "talk the talk" kan man ju...hur är det med att "walk the walk"? Många röda väljare är OERHÖRT TRÖTTA på att höra om "vissa ämnen"..

  SvaraRadera
 56. "SD störst igen hos Yougov"

  "SD går från 25,2 procent i augusti till 27,3 procent i september. Socialdemokraterna backar från 23,4 till 21,8 procent och Moderaterna går tillbaka från 21 till 20 procent."


  http://www.dn.se/nyheter/sd-storst-igen-hos-yougov/

  SvaraRadera
 57. "SD-väljare litar inte på medierna" - som ju dessutom bara blir fler och fler

  http://www.svd.se/sd-valjare-litar-inte-pa-medierna

  SvaraRadera
 58. Vi är så förbannat ute och cyklar. De som verkligen behöver hjälp får svälta
  http://www.svd.se/fn-halverar-mathjalp-till-syrienflyktingar/om/flyktingkrisen-i-europa

  Medan vi prioriterar att lägga enorma summor på människor med falska asylskäl i Sverige. Vid mitt besök på hem för ensamkommande barn förra veckan möttes jag av flera män i 25 årsåldern. Samtliga på hemmet hade precis anlänt. Chefen var desperat över hur oförskämt de betedde sig och hur de hånade henne och krävde nya Iphones. Samtidigt som detta får hjärtat att blöda

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/dramatisk-okning-av-undernarda-barn-i-syrien

  SvaraRadera
 59. Ja, dags att vakna ta mig f-n!!!!!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21432082.ab

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.