söndag 22 mars 2015

Jag protesterar...

Varför skall man skriva när det som skall sägas redan är skrivet? Stina Oscarson skrev häromdagen:

"Jag protesterar mot förslaget att lägga sex extra miljarder på det militära försvaret. Till vad räcker det? Att vi kan försvara oss en dag till? Kanske se skymten av ännu en ubåt? Jag förringar inte rädslan, men betänk vad vi kunnat få om samma summa satsats på att genom icke våldslig kamp, utbildning och diplomati förebygga konflikter.

Jag protesterar mot ACE, världens största militära flygövning som kommer att genomföras i Norrbotten i månadsskiftet maj–juni. Mitt under kalvningen hundra plan i luften samtidigt för att manifestera att man kan ta Arktis. Snacka om att leka med elden när vi vet vem som sitter på andra sidan Östersjön och också vill åt Arktis naturresurser.

Jag protesterar mot att vi över huvud taget hyr ut Norrland till militära övningar.

Jag protesterar mot att vi inte talar om kolonisationen av vårt eget land.

Jag protesterar mot att vår förra regering tio dagar innan valet smög igenom ett ja till ett värdlandsavtal med Nato som innebär att denna militära allians kan bedriva krig från Sverige och även placera kärnvapen här. Vi blir alltså ett större hot för omvärlden och det utan att vi kan räkna med någon slags hjälp från organisationen. Som uppgjort för att ett fullvärdigt medlemskap ska bli nödvändigt.

Jag protesterar mot..."
Hela krönikan finns här.

34 kommentarer:

 1. Kolonisationen av vår eget land... jo, jo nog koloniseras det alltid, men inte av NATO, och Svensson tvingas på försörjningsbördan av kolonisterna.. Med MP som största påhejare. Hur mycket skulle inte detta räcka till? Bara finansieringen av utgiftsområde 8 är ju snart mer än försvaret.

  /Witold

  SvaraRadera
 2. Neoliberal Agendasön mars 22, 09:20:00 fm

  6 miljarder skulle antagligen räcka för att reversera åldrande inom 10-20 år, om det investerades rätt, dvs i teknik som utgår från att kroppen måste repareras
  Aubrey de Grey - How To Live Forever

  Tyvärr kommer politikerna istället vräka ner det i dödsdömda projekt, tänk höghastighetsjärnväg klar 2030, då bilar är självkörande och drivna på el för 1 krona milen.

  Få, om någon, kommer vilja åka tåg, när man kan ta en självkörande bil/taxi Stockholm-Göteborg, dörr till dörr, till en tid, kostnad och bekvämlighet som tåget inte kan matcha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi passerar nu peak oil. Vi har inga alternativa energikällor. Vinsten av energiframställning måste ses över ett livscykelperspektiv ( EROI). Alternativa bränslen beror av olja. Exempel: en mängd energi av jordbruksprodukter kräver 6 gånger så mycket energi att framställa, rätta mig om jag har fel på siffran 6)

   Radera
 3. Jag protesterar mot Stina Oscarsson.

  Hennes exempellösa naivitet är så bisarr att man nästan inte kan läsa klart artikeln. I en tid när Sverige aldrig varit så hotat och den fria västvärlden aldrig varit så splittrad så protesterar jag med hennes linje att att vi ska lämna gatan öppen och bryta våra fredliga samarbeten med andra fredliga länder ska avbrytas.

  Avslutningsvis protesterar jag mot kultursidorna som saknar all relevans i dagens samhälle.

  SvaraRadera
 4. Eftersom vi nyss har hört om Rysslands myckna spioneri, som framställs som hot, är det förstås rätt att rusta upp. För Sverige bedriver ju inget spioneri mot Ryssland.
  Det vi har kallas spaning och underrättelseverksamhet, vilket är något helt annat. Eller?

  Gt  SvaraRadera
 5. # Varför skall vi satsa på att förlänga våra liv radikalt när vi kan föda upp IS-krigare istället?

  SvaraRadera
 6. Norrland är europas rikaste region, räknat i råvarutillgångar. Trots detta faktum har Norrland Sveriges fattigaste befolkning.Varför? Av samma plågande orsak som de svarta i Afrika: Norrland är "koloniserat" av sydsvenskt och statligt kapital.

  STÅ UPP, Norrlänningar! AGERA hur som helst, se till att Norrland befrias ur kolonisatörernas dödsgrepp, se till att Norrland blir ett eget, självständigt land! VAD kostar det? BLOD - men "Frihet är det bästa ting som köpas kan all världen kring!"

  SvaraRadera
 7. Norrland är europas rikaste region, räknat i råvarutillgångar. Trots detta faktum har Norrland Sveriges fattigaste befolkning.Varför? Av samma plågande orsak som de svarta i Afrika: Norrland är "koloniserat" av sydsvenskt och statligt kapital.

  STÅ UPP, Norrlänningar! AGERA hur som helst, se till att Norrland befrias ur kolonisatörernas dödsgrepp, se till att Norrland blir ett eget, självständigt land! VAD kostar det? BLOD - men "Frihet är det bästa ting som köpas kan all världen kring!"

  SvaraRadera
 8. Bird & Fortune från 2008
  https://www.youtube.com/watch?v=t0jgZKV4N_A

  Fortfarande aktuellt.

  Krigarkasten, prästerskapet, borgarna och bönder. Har mycket förändrats på tusen år?
  Krigarna har utvecklat nya tekniker. Prästerna och vetenskapsmännen söker djupa svar, borgarna söker en trivsam tillvaro medan bönderna förser samtliga med livsuppehållande ting.

  SvaraRadera
 9. Jag instämmer helt med BS och lägger till min egen protest mot att det sk demokratiska landet Sverige inte har några egentliga folkomröstningar.
  "Under perioden 1994-2013 har andelen som tycker bra om förslaget ”ta emot färre flyktingar” varierat med mellan 41 och 56 procent i befolkningen (enligt SOM). Motsvarande andel beräknad på samma sätt har varierat mellan 7 och 16 procent bland riksdagsledamöterna under samma period".

  SvaraRadera
 10. Lycka till Stina Oscarson med att få ro att skriva pjäsen. En pjäs om demokratins förskjutning. Inte en uthängning av personer i Juholt affären. Om hela skeendet. Om bl.a. hur människor behandlar andra människor. Att dessa politiker sätter vi tillit till. Tror att de har förmåga att förändra världen till något bättre. Att vi har det...

  Att gå ut i solen och titta på snödropparna kan säkert bidra till att hämta kraft. Kraft till att beskriva politiken, makten, och pengarna. Många är vi som väntar på pjäsen. Väntar på den mer än på 1.700 kronor mer i plånboken. Bra krönika! Så otroligt bra. Känner visst hopp det är vår och allt spirar. Var ska man hämta kraft om inte i naturen. "En del" verkar hämta den ur plånboken. Ju stinnare den är desto mer kraft verkar den ge.

  Protesterar mot Mauderaten. Att kultursidorna saknar relevans, bevisar avsaknaden av medvetenhetens kultur. Inget annat. Vi får den samhällskultur vi har förmåga att skapa. Rädsla, hat, okunskap är inte bra att skapa utifrån. Det finns inga fredliga länder. Demokratins förskjutning bidrar inte till att skapa fredliga länder. Så du protesterar mot fred och demokrati. Mot att välja andra vägar.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Jag protesterar mot att politikerna i riksdagshuset inte gör något för de ME sjuka. I andra länder som det annars tävlas mot görs det. Den 12 maj är det ME dagen. En handfull politiker från olika partier verkar vilja göra allt för denna grupp människor. Men det räcker inte. Alla ska med. Livslängd verkar för många viktigare än livskvalitet den tid vi lever här på jorden. Vi är inga maskiner, som ska ha rätt till reservdelar. Vi är sociala, kulturella och andliga varelser. Som sådana varelser har vi rätt till ett drägligt liv.

  Protesterar mot att barn, kvinnor och män lämnas i utanförskap när det gäller den annars "heliga" arbetslinjen. Oförmögna att delta och som levande döda, ofta helt sängbundna. Det är en skam.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Åh vad jag var naiv som trodde att Wallström skulle vara bättre än galningen Bildt på utrikesfronten.

  SvaraRadera
 13. Stinas artikel bygger på en grundläggande och falsk premiss - att politiker har heder.

  När jag tittade på Bird & Fortune, hittade jag även denna godbit om diktaturstörtandena i Mellanöstern.
  https://www.youtube.com/watch?v=5BiQGaE5j2k

  Tänk då på situation rörande de senaste årens presidentföljd

  Bush Sr-Clinton-Bush Jr-(Obama)-Clinton eller Zeb Bush Jr2 år 2016

  Märk vidare att de stora företagen ägs privat, dynastiskt, det vill säga avkomman ärver ägandet och kapitalkontrollen vilket gör att de skenbara västliga demokratierna är arvriken. Som Oscarsons Lidman säger - ska demokrati fungera måste människor använda minst hälften av sin vakna tid att kontrollera vad som sker i världen.
  Vad händer då om nedan metoder blir vanliga
  https://www.youtube.com/watch?v=Vx-1LQu6mAE

  Bloggen statsmannen vill för övrigt att endast arbetande personer ska ha rösträtt, vilket gör att det finns flera demokrater som vill snäva till det demokratiska begreppet.
  Ju fler internationella avtal, desto mindre utrymme för demokrati eftersom saker och ting standardiseras. Har avtalen sedan slutits mellan mellanstatliga organisationer eller två federala stater USA-EU minskar möjligheten än mer att påverka någonting alls. Det försvinner ut i legislativa detaljer som endast en handfull jurister har koll på och en politikersponsor tror på (i detta fall Karel De Gucht och Malmström
  https://www.youtube.com/watch?v=vnOTyOjV4I4)
  Således är talet om transparens rent sk-tsnack.

  SvaraRadera
 14. Men är inte den politiska Nato-frågan vänsterns "två onda ting", två alternativ där man får välja ett: 1. Nato 2. Symboliskt försvar? Och om man då som vänstersinnad inte är så bekväm med tanken på ett "kramförsvar", hur ska man då se på saken?

  SvaraRadera
 15. Är ingen "försvarsvän" men hade jag varit det hade jag ansett att NATO är enda alternativet för Sverige. Man erkänner ju själv att Sverige ändå inte skulle klara att försvara sig militärt, dagens försvar är m a o alltså mest bara för syns skull. Fullständigt bortkastade miljarder...!

  Fredsvän

  SvaraRadera
 16. Svenskt väpnat försvar, som inte ens kan hålla gränsöverskridande kriminella ligor borta, kan avskaffas. Det skulle räcka med beridna vaktparaden. Den kunde bekostas av hovet, som i sin tur kunde bolagiseras och vars tjänster kunde hyras ut till exportföretag som behöver "dörröppnare".
  Låt Kungahuset AB leva sitt liv inom ramen för Republiken Sverige!

  SvaraRadera
 17. Protesterar mot Lisbeth. Du har missuppfatta varför kultursidorna idag saknar relevans. De drivs idag av och för en extrem kulturelit som saknar kontakt, och dessutom föraktar, vanligt folk. Konsekvensen av detta val är att vad de skriver saknar relevans i dagens samhälle.

  Med detta sagt så saknar inte kultur i sig relevans, utan är till stora delar det kitt som hållit ihop samhället under århundradens lopp. Dock, i och med att dagens kulturelit till stora delar föraktar övriga samhället, är det kittet på väg att brytas upp, med mycket allvarliga konsekvenser som följd. Detta protesterar jag emot.

  SvaraRadera
 18. Mauderaten, Skrev varför kultursidorna saknar relevans. Att det bevisar avsaknaden av medvetenhetens kultur. Inget annat. Det betyder avsaknad av kunskap att skapa efter förnuft. Man kan knappast beskylla kultureliten för att vara ensamma om bristande kunskap och ha avsaknad av förnuft. Vi brister alla.

  Stina Oscarsons krönika tycker jag personligen visar på både kunskap och gott förnuft. Känslan är också med. Därmed inte sagt att vi inte kan vara utan en extrem kulturelit. "Vanliga" människor känner ofta inte igen sig i vare sig politiker eller kulturarbetare. Vore bättre att tala om samhällskultur uppbyggd utifrån medvetenhetens kultur.
  Den kultur som för närvarande är väldigt känslostyrd. Det kan ändras först om människor sätter sig in i politik och samhällsbyggande.

  Kortare arbetsdag kan få människor att orka sätta sig in i hur världen fungerar. Men det vill väl inte makteliten. Kultureliten däremot kan nafsa makten i hälarna om de har förmåga. Alla kan bli en "kulturelit" Inte låta egna känslor som rädsla och plånboken styra.

  Tycker hon är helt fenomenal i denna och många krönikor. 1.700 kr i betalning mot en nedmontering av den lilla befintliga demokrati som återstår är ett högt pris. Jag protesterar för personligen är jag inte villig, att betala det höga priset. Har dessutom barn och kan få barnbarn som får ta konsekvenserna.

  Någon djävla ordning får det väl ändå vara. Har vi inget eget ansvar.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Enligt mitt sätt att se det så skriver Stina Oscarson om vikten av att förädla känslan. Med bl.a. natur och poesi som verktyg. Hon gör det dessutom väldigt bra. En kortare arbetstid skulle vi ha allt att vinna på. Om det är väl genomtänkt och inte tvingas fram som det nu riskeras att göra.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Estland valde att inte försvara sig mot Sovjet. Finland valde att försvara sig. Analys av estnisk man efter avslutat 1900-tal:
  Det hade varit bättre om våra unga män dött på slagfältet än i Gulag.

  SvaraRadera
 21. Något ur Sara Lidmans bok Jernbanan.
  Skogsbolagen vill komma åt de orörda skogarna. Lillvattnets folk fruktar världen som den ter sig genom jernbaneloket - ett VIDUNDER ur Uppenbarelseboken. Rallarna ses som hedningar, och Didrik vill högst av allt försona alla med jernbanans idé. Han talar i socken-stämma, på skogsauktioner, i kojor och kök. I hemlighet är det tankarna på Konungens besök vid invigningen som kommer honom att lova alla han möter ett nytt liv.
  Sitt sista tal håller han - istället för kungens uteblivna invigningstal - när han skickas som förste tågpassagerare till fängelse i Stockholm.
  ...

  SvaraRadera
 22. Ja det är ta mig fan helt för djävligt:

  "Mitt under kalvningen hundra plan i luften samtidigt för att manifestera att man kan ta Arktis."

  Och att där till politrukerna och media, i knät på makthegemonin, inte låtit folket förstå att NATO förstås inte är något annat än den Anglosionistiska beväpnande grenen för att vidmakthålla detta globala dollarparasitismsystem ...

  SvaraRadera
 23. Att beskriva världen så att
  framtiden blir möjlig, var det
  en norsk författare som sade.
  En svensk sade:
  Stöd dem du själv stödjer dig på.

  Jag stödjer dig.
  När sanningar skall hävdas!

  Men vi kanske borde organisera oss
  och bli matjord i stora krukor där
  små frön kan växa och bli till kulturer, under tiden som civilisationen
  vissnar och dör!

  SvaraRadera

 24. Om det kanske inte framkom
  så var ovanstående till Tom

  Roland

  SvaraRadera
 25. Men samvettet - ett mysterium att lyssna efter.

  SvaraRadera
 26. "Jag protesterar mot nuläget att lägga 13 miljarder årligen på diabetessjukvården i landet. Till vad räcker det? Att vi låter drabbade genomlida det livsförkortande "naturalförloppet" ? Kanske se fram mot amputationer, blindhet eller andra följdverkningar. Jag förringar på intet sätt sjukdomen eller patienterna, men betänk vad vi kunnat få om samma summa satsats på gammaldags vedertagen kunskap utan att göda exempelvis läkemedelsindustrin genom ett reviderat Livsmedelsverk, adekvat utbildning av sjukvårdspersonal och "lessons learned through history".
  Både mänskligt för patienterna och det svenska samhället hade gagnats av en omläggning. Tänk vad mycket som skulle kunna sparas - istället kunnat läggas på mer kultur, högre löner för sjukvårdsanställda, minskade köer inom andra sjukvårdsområden eller totalförsvaret (inkl civilförsvaret) m.m. Tänk om ....."

  SvaraRadera
 27. Jag protesterar att dagens MP har ett inflytande över svensk politik.
  Det som kommit ut från språkrören är extremt kortsiktiga beslut utan en tanke på framtiden.
  Jag protesterar att endast ideologi styr, inte förnuftet.
  /Stefan

  SvaraRadera
 28. Du har så rätt Roland, den kombinationen torde vara oslagbar, dock jag har ännu inte funnit den delen av vägen, men jag letar alltjämt ...

  SvaraRadera
 29. Jag protesterar mot lås!

  Vi bör ta det här ett steg längre och förbjuda lås. Lås på hus, bilar och cyklar, skolor, kommunhus, affärer, etc. Tänk vad mycket pengar vi skulle tjäna på att ta bort alla lås, säkert miljarder.

  //Miljöpartist från Katrineholm

  SvaraRadera
 30. Jag protesterar mot miljöpartist i Katrineholm.

  SvaraRadera
 31. Tom
  "... men jag letar alltjämt ..."
  De gör jag också alltjämt.
  Och hittar ibland någon rad till bandet.

  Men lång tid tar det innan vi bildar små Kulturella Helheter
  inom >Jordens råmärken< om det nu
  någonstans, kommer att få ske?
  Och få spridning!

  SvaraRadera
 32. ...Så där ja. Nu går jag ut i solen och tittar på snödropparna som i sig bär svaret på varför vi måste protestera. Vi måste värna det sköra livet. Skönheten. Och vi människor måste få tid att skriva och läsa poesi. SO.

  Och banden till USA och Stockholm bör avvecklas.
  Endast Poeter är värdiga att styra Västerbotten och Norrbotten! RL.

  SvaraRadera
 33. Jag protesterar mot kortsiktigheten i hela den politiska debatten oavsett nivå. Hela politiken andas av extrema extroverta ideal där eftertanken tydligen kommer 30 sekunder efter att man läst en artikel och då anser sig ha tänkt igenom allt tillräckligt. Då skriker man ut sin åsikt och väntar på att någon ska kommentera den eller att författaren ska skriva något mer och då kommentera det och strunta i den gamla tråden som kanske efter lite mer eftertanke hade utvecklats till något djupare.

  Självklart protesterar jag även mot alla galna beslut som tas efter löjligt uppenbara propagandaspel som förr eller senare leder till saker som vi idag anser som helt galna men imorgon tycker är helt normala. Som att våra liv reducerats till arbete i partier som tänkte så mycket mer.

  Då: ”Om målet med samhällsutveckling skulle vara att vi alla skulle arbeta maximalt vore vi sinnessjuka. Målet är att frigöra människan till att skapa maximalt. Dansa, måla, sjunga – ja vad ni vill. Frihet!”

  Nu: ”Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering. Skapandet av fler jobb och aktiva insatser mot arbetslösheten går före allt annat. Jobben ska sättas främst i hela den ekonomiska politiken. Vi socialdemokrater ska vidta de åtgärder som krävs och söka de allianser som är nödvändiga för att bryta arbetslösheten och få fler människor i arbete.”

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.