onsdag 6 november 2013

Så har mer än ett dygn gått efter tårtan...

Språkrör och tårta i talarstolen.
... och jag har väntat på att språkrören i De gröna skulle uttala sig. Det har man inte gjort, trots att man har tillgång till så enkla medel som twitter, facebook och en tjänstemannakader som är löjligt stor. 

Heder åt Jonas Sjöstedt, som är lika mycket politisk motståndare till Jimmie Åkesson som språkrören, men som ändå valt det demokratiskt självklara att omedelbart ta avstånd från sättet att angripa Åkesson.

Sjöstedt försvarade därmed demokrati och det öppna samhället. Även om det säkert inte är alla av hans sympatisörer som applåderar honom. Det är gott ledarskap. Som sträcker sig längre än patetisk partiegoism.

20 kommentarer:

 1. Jaja, jag ska rösta på vänstern. :-) Åtminstone i EP-valet.
  AK

  SvaraRadera
 2. Om man röstar på Isabella Lövin för hennnes arbete med fiskepolitiken kan man få Peter Eriksson och en f.d, ledarskribent från SVD på köpet. Sclyter slutar ju. Det hela skrämmer.
  L.

  SvaraRadera
 3. Den orättmätigt trackade vinner alltid många poänger.
  Se bara så många anhängare timmermannens son fått.
  Han utsattes förstås för ett ännu värre angrepp, men även
  Jimmie kommer att få sitta på maktens högra sida efter
  folkets trackningar.
  Känslor styr världen, långt mer än förstånd.
  BB

  SvaraRadera
 4. Om vi säger såhär då.
  Rent principiellt blir jag upprörd över denna tårtning.
  Men i praktiken inte spec upprörd. Eftersom a) det var en tårta, inget farligt, b) Åkesson är ingen förkämpe för demokrati och yttrandefrihet. Ja, jag vet, han ska ändå få säga vad han tycket, och det gjorde han och fortsätter att göra.)

  Dessutom var tårtningen kontraproduktiv, motverkar det förmodade syftet. Gav Åkesson och SD ännu en chans att spela martyrer, vilket är deras önskeroll!

  SvaraRadera
 5. Instämmer, L, därför blir det vänstern. Inför riksdagsvalet däremot tänker jag fortsätta att nära den mycket naiva förhoppningen att Schlyter ställt upp som språkrörskandidat. :-)
  AK

  SvaraRadera
 6. @Lars-Erick Forsgren

  Åkesson kanske inte är en förkämpe för demokrati och yttrandefrihet men, vad jag vet, är han heller inte motsatsen.

  Han verkar vara som en genomsnittlig partiledare i ett etablerat parti vad gäller detta. D.v.s. han gillar demokrati så länge det gagnar honom och hans parti och är ganska ointresserad när det inte gör det. Liksom andra genomsnittliga partiledare så är han antagligen inte heller djupt odemokratisk men huvudintresset är inte en fördjupad demokrati.

  Jonas Sjöstedt, däremot, kanske faktiskt har ett djupare demokratiintresse än genomsnittet. Jag hoppas på honom.


  Eschaton

  SvaraRadera
 7. Fruktansvärt att folkvalda får en tårta i ansiktet!

  Även om Isabella Lövin säkert gjort mycket i sitt arbete med fiskeripolitiken så är det från början kommissionen som lägger förslagen.

  "Europeiska unionen"
  "kommissionen har nyligen föreslagit en genomgripande reform av EU:s gemensamma fiskeripolitik. Målet är att trygga fiskarnas försörjning och stoppa överfiske och utfiskning."

  Vänsterns förslag är väl "förmodligen" inte ofta överensstämmande med de förslag som kommissionen lägger fram. Men när det gäller fiskeripolitiken hade de med all säkerhet ansett att en hållbar fiskeripolitik är att föredra framför en icke hållbar. Det hade förmodligen SD också eller något annat parti.

  En envis kandidat i parlamentet som kan miljö vill till. En som i själva sakfrågan faller kommissionen i smaken? Då går det säkert att få igenom vissa frågor.
  Isabella Löfven är kunnig. Hur är det med t.ex. Peter Eriksson...

  Det man måste titta extra noga på är väl vår röststyrka i förhållande till andra medlemsländer. Har för mig att den ändrades med Lissabonfördraget.

  Inte konstigt att Schlyter slutar hur duktig han än är. Hur mycket har han fått igenom? Han vill förmodligen mycket mer. Tycker han är bra.

  Om inte något oförutsätt händer röstar jag på V för deras EU kritiska hållning. I förhoppningen om att de upplyser folket om vilka förslag som läggs fram. Att de berättar vilka förslag de har att rösta på. Har man t.ex. tre förslag kan man inte rösta på ett fjärde. Hoppas att vår politik (EU) i framtiden tydligt diskuteras i varje sakfråga.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Dessutom så har vi haft besök av en EU kommissionär som förklarat att hon ofta är arg på medlemsländernas politiker. Hon tar hela tiden politikerna i örat. Även våra politiker. Det för att medborgarna ska få säga sitt och ställa politikerna till svars. Inte det vanliga babblandet alltså när politiker babblar och folket bara lyssnar.

  Det som oroar mig mest är att politikerna i rent oförstånd avvecklar sig själva.
  BB skriver nämligen att "Känslor styr världen långt mer än förstånd". I takt med att välfärden urholkas får vi folket alltså mer att säga till om. Det skrämmer mig. Det ska växa underifrån inte tvärtom. För folket likt våra politiker är övervägande känslovarelser. Men nu är det så här det är bara att hänga med. Sjung och le...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. du ska se att allt som i en dröm ordnar sig till slut....

  SvaraRadera
 10. Åkessons svar på varför han valde att signera på Söder: ”Jag hade kanske förväntat mig möten med hipsters och lattemammor men inte de här fågelskrämmorna som var där.”
  Tyder inte på speciellt demokratiskt syn på väljare och att SDs satsning på kvinnliga väljare är snäv. Detta inte menat som ett försvar för att ge honom en offerroll.

  SvaraRadera
 11. Den tårtande kvinnan kan ses och höras på
  www.avpixlat.info
  Hon anser att Åkesson är en fascist.

  SvaraRadera
 12. Bättre att täppa till munnen med argument, än med en tårtor.
  Våld föder våld men argument och protester föder tankar, även om det kan ta längre tid.
  Dock enda vägen i en demokrati, lyckligtvis.
  BB

  SvaraRadera
 13. Alla människors lika värde!

  Det är inte bara en bra slogan, utan en värdering som vi måste leva upp till.

  Alltså ska vi inte kräva s.k. svensk etnicitet ens till rikets högre ämbeten. T.ex. i domstolar.

  Om någon av kulurella skäl slår sin kvinna, så ska han ha möjlighet att möta en domare som har förståelse för tilltaget.

  SvaraRadera
 14. Jag uppfattar MP-s tystnad i den odemokratiska attacken mot SD och Jimmie Åkesson som ett godkännande av illgärningen.
  Vad jag sett i medierna så är MP det enda partiet som inte tagit ett klart avstånd till dådet. Det säger en hel del om MP-s värdegrund.

  SvaraRadera
 15. Men snälla 05:35 skilj på MP-ledningen och MP:s vanliga medlemmar! Här är en MP:are som anser att extremvänsterns hävdande av demokrati motbevisas av dess handlingar. Att MP-ledningen tiger är en skam!

  SvaraRadera
 16. Enligt min uppfattning är MP riksdagens mest extrema parti, och långt farligare än kommunisterna, en cancersvulst på samhällskroppen.
  Måtte inte detta kloakparti få inflytande på svensk politik efter valet 2014.
  MP-s medlemmar och sympatisörer är dom mest okunniga och omogna personerna som kan uppbringas. MP är ett trendparti som går den enkla vägen för att slippa ta ställning.

  SvaraRadera
 17. MP-s partiledning ligger väl närmast Folkpartiet. Medan dess sympatisörer kan betecknas som vänsterextremister.

  SvaraRadera
 18. Anonym 06:37. som kritiker av nuvarande MP så anser jag din råsop vara helt befängd. Min uppfattning är att sympatisörer till MP tillhör de mest genomtänkta, de har dessutom ofta fått tänka igenom om de stöder en politik som faktiskt till viss del kommer att förändra deras egna sätt att leva. Jag är ganska övertygad om att MP:s ledning inte riktigt förstår potentialen i detta. (sägas ska också, inom parentes, att MP:s riksdagsgrupp redan 1988 var den mest välutbildade av samtliga riksdagsgrupper, skulle tro att det är likadant idag).
  När du talar om cancersvulster så tror jag att du missbrukar begreppet helt och hållet. Du tycket att det är tragiskt att M existerar så vitt jag förstår, men om det nu finns människor som samlats för att utgöra ett parti som ställer uppfattningar till förfogande för dem som röstar så är väl problemet inte dem som erbjuder ett alternativ att rösta på, utan i så fall de som röstar på dem. Jag anar rent erfarenhetsmässigt att du har mest sympatier åt SD eftersom det numera nästan bara är sympatisörer åt det hållet som uttrycker på det sättet (tidigare var det inte ovanligt bland extremvänstern)- själv skulle jag inte hävda att ens det parti jag finner vara sämst bland riksdagspartierna utgör en cancersvulst. Det vore dessutom ganska defensivt eftersom cancer alltför ofta till slut vinner över människan.

  SvaraRadera
 19. Tack Birger för att du markerar..

  Vi är nog många som uppskattar denna blogg, inte bara för den klokskap som här presenteras utan också för den anständiga samtalstonen. Kommentarerna håller en hög och intellektuell nivå och visar att det går att ha olika åsikter och värderingar utan att någonsin bli vulgär. Jag hoppas, med stor respekt för bloggägaren själv och alla andra som läser och kommenterar här, att det får förbli på det sättet och att det inlägg som Anonym 06:37 gjorde var ett skämmigt undantag.

  Gunilla

  SvaraRadera
 20. Den förvirrade gärningskvinnan säger sig hata fascism, en ideologi avskydd främst för att den tillgriper våld mot meningsmotståndare. SD och Åkesson, som inte tillgriper våld mot meningsmotståndare, blir angripen med våld av kvinnan. Som sagt, hon är rejält förvirrad.

  Har Ceballos skrivit ledare på SvD? Eller vem avses?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.