söndag 24 februari 2013

Avklätt inpå bara mässen

Vad rör sig i huvudet på en taliban? Hur har afghanska kvinnor det? Hur lever biståndsarbetare och soldater? Får man tag på en latte i Kandahar? Vad klottrar Isafsoldaterna på toaletterna?

Jesper Huor synar Afghanistan, och klär av de vanliga harangerna inpå bara mässingen, i boken  I vänta på talibanerna. Jesper har under sina resor i landet mött såväl terrorister som skolflickor, heliga män, poeter, feminister, opiumbönder och allehanda fifflare. Jesper Huor intervjuas av John Chrispinsson. Klicka på bilden, det är 28 minuter värda att lyssna på.

2 kommentarer:

  1. Mycket litet är vad det synes vara i krig, den här dokumentären har Jesper Huor och Anders Sömne Hammer gjort: http://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mdup11000612/04-09-2012#t=40m12s

    SvaraRadera
  2. En fantastiskt bra bok, som jag rekommenderar varmt! Boken, som vimlar av fascinerande personporträtt, ger de där reportagen som vi aldrig får från "inbäddade" journalister.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.