söndag 22 juli 2012

Inga åsikter från mig denna söndag. Mer än att det väl är som Paul Simon sa efter att ha hört Presley live sjunga den här: That's it, we might as well all give up now. 


Det finns nog de tenorer som sagt samma sak när de hört den här stilla versionen av den kändaste slagdängan inom operavärlden:

12 kommentarer:

 1. Apropå musik, vad sägs om denna artikel i Rolling Stone Magazine?

  http://www.rollingstone.com/politics/news/global-warmings-terrifying-new-math-20120719

  SvaraRadera
 2. Tack för detta örongodis, Birger!

  Är det bekant, varför Elvis inte även provade på opera? Rösten hade ju tillräcklig volym.

  SvaraRadera
 3. Varför vet jag inte, förmodligen dåligt självförtroende. Däremot samlade han på plattor med Caruso, och blev, enligt min bok Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac, förtjust när Jussi Björling sjöng O sole Mio - så pass förtjust att han beställde en engelsk text och spelade in i Nashville när han återbördats från lumpen i Tyskland.

  Lars, aha, till och med min gamla husskrift har hängt med...

  SvaraRadera
 4. Oförskämt vacker och sensuell man... Nä, syftade inte på nr två. :-)

  SvaraRadera
 5. Läser just nu "Gud älskar att färdas i en Rosa Cadillac" "I musiken döljer sig alltså matematiska samband. Och eftersom matematiska samband styr hela kosmos så finns sanningen i musiken." Ditt resonemang kring Pythagoras är intressant. Gammal vetskap. "Musikredskapet är redskapet för sanningen" Ja, med tanke på allt oljud, som kan kallas musik så visar det väl sanningen om var vi befinner oss. Elvis han kunde sjunga han! "Till syvende och sist handlar allt om rytm".

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Hej Lisbeth!

  Jag TROR på dig.

  Roland.

  SvaraRadera
 7. Hyssja avslutning är HELT otrolig, har aldrig hört något mer otroligt! När andra slutar ändrar han tonläge och fortsätter. Otroligt!

  SvaraRadera
 8. Hej Roland! :)
  "Jag TROR på dig".
  Det skulle inte jag göra om jag var du;) Ett medium sa till mig en gång "du tänker mycket. Det gjorde du redan som liten flicka". "Snömos"? känslan färgar tanken. "Lägre" känslor kan alltså leda till "lägre" tankar? Så TRO inte på mig. Men liksom alla andra kan jag bidra med guldkorn. Som leder till mindre TRO och större vetande. Tack förresten för dina guldkorn Roland! Du bidrar med mycket.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Lisbeth.

  Jag Tror på vårt växande globala vett
  och på vårt växande globala oförstånd

  Jag Tror på fakta om vår situation
  och på människans förnekelse av fakta

  Jag Tror på byar under vårt beskydd
  och på insikter som kommer försent.

  Roland

  SvaraRadera
 10. Frågan är om det skrivits någon vackrare låt än Bridge over troubled water? Jag tror inte det.

  SvaraRadera
 11. Roland

  Jag känner tillit till allas vårt växande
  globala vett, evolutionen strävar framåt inte bakåt. och ser vårt nuvarande växande oförstånd.

  Jag vill erkänna fakta inte tro på vår situation, trots det tror jag och spekulerar mycket. Tror dock t.ex. inte längre att det handlar om höger eller vänster. Allför mycket fakta visar att så inte är fallet. Därför så väljer jag att erkänna dessa fakta framför att tro.

  Jag känner tillit till att vi kommer att bygga byar (kultur) som sprider sig över världen. Men tror att det kan komma "försent".

  Menar inte att jag inte ingår i den troende skaran. Menar inte heller att det är något fel med att tro. Religionen t.ex. har givit människor mycket, men har samtidigt också ställt till med mycket. Det tror jag inte, det vet jag. Tro och spekulation kan alltså vara ett samhälles största "gift" och samtidigt något fast för känslan? Något som vi för närvarande behöver.

  deff "Frågan är om det skrivits någon vackrare låt än Bridge over troubled water?" Smaken är som baken dvs. delad. Det vet jag! Vet hur en bak ser ut ;)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. To gode klassikere. Elsker Castello.

  Mvh.
  Lån

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.