torsdag 19 januari 2012

Bli av med reklamen

Det finns en del sätt att bli av med en reklam, blinkningar och annat fanstyg som dyker upp på skärmen så fort man går in på någon webbplats. 

Själv har jag för det mesta Firefox som webbläsare och har laddat ner ett program som åtgärdar reklamen. Klicka här och om du är intresserad att skapa en liten reklamfri zon i ditt liv.

Ett litet steg mot att konsumera mindre och leva mer... Ett litet steg för alla som anser att det får vara nog med livsstilspropaganda, mental nedsmutsning och reklam för konsumtion som driver på klimat- och miljöproblemen.


"Medelåldern kan minskas med tio år..."
Igår körde Rapport ett inslag om antibiotika. I det här samtalet med läkaren/ledarskribenten Björn Ramel tas frågan upp - bland annat menar han att medelåldern på jorden kan minska med tio år om antibiotikaresistensen slår till i full skala.

9 kommentarer:

 1. I TV-inslaget på nyheterna sade den intervjuade läkaren att vi måste sluta ge de djur vi använder till vår matproduktion anibiotika. Är det verkligen sant att vi ger djur antibiotika i förebyggande syfte? Sker detta i Sverige också? I så fall är det branchen som är sjuk och ska medicineras, inte djuren!

  SvaraRadera
 2. Tack för tips! Det var skönt!!
  L.

  SvaraRadera
 3. Flera av mina bekanta har slutat läsa tidningarnas nätupplagor. Anledningen är att reklamen "överfaller" dem. Det blir allt svårare att hitta det som är viktigt att läsa, därmed gräver tidningarna sin egen grav. Man började med att bojkotta Aftonbladet men har sedan fortsatt med DN, SvD o.s.v. Nej till nättidningar, alltså! Synd, eftersom en miljövän helst vill undvika papperstidningarna.

  SvaraRadera
 4. http://www.youtube.com/watch?v=B8WHKRzkCOY&sns=fb

  SvaraRadera
 5. Bengt, nu vet jag inte källan man jag läste för några år sedan att det är mer miljövänligt att läsa papperstidningen om man läser mer än 30min pga den el som servrarna förbrukar.

  SvaraRadera
 6. Bengt, tyvärr har du hamnat alldeles fel när det gäller papperstidningarna. Det finns ingenting i dag som ödelägger miljön i sådan utsträckning som hela IT-världen! Det blir till sist elektronikskrot av alltsammans och alla molekylsopor sprids i naturen. Detta är alltså vad vi alla håller på med i dag! Men någon debatt härom förs inte. Marken, luften, haven, djuren och människorna är kontaminerade med elektronikskrotets molekylsopor och detta precis överallt. Våra datorer, mobiltelefoner o.s.v. är framtidens dödgrävare.
  Skog däremot har vi gott om och någon vidare miljöpåverkan åstadkommer inte ditt tidningsläsande, så det kan du fortsätta med.

  SvaraRadera
 7. "Det finns ingenting i dag som ödelägger miljön i sådan utsträckning som hela IT-världen"

  Produktionen av tidningar är förstås en del av "IT-världen".

  E.

  SvaraRadera
 8. Anonym, visst tillhör tidningarna IT-världen. Men det handlar om de molekylsopor som nu sprids överallt genom vår användning av datorer, mobiltelefoner m.m. Och eftersom alla använder sig av dessa hjälpmedel, blir det ingen debatt! Men här står vi alltså inför en miljöfara av gigantiska mått!

  SvaraRadera
 9. OM de antiobiotikaresistena bakterierna sprider sig - NÄR menar du väl.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.