måndag 19 december 2011

Snön har lagt sig över alla tiondelar

Snön har lagt sig, kor och tjurar har vandrat in, får bräker stillsamt under ett vindskydd i anslutning till ladugården och hästarna i trakten ser smått vilsna ut där de står och trampar i snön.

Dagens information - som lär vara glömd imorgon - gör gällande att klyftan mellan de rikaste och fattigaste hushållen i Sverige har ökat vulgärt mycket. Den tiondel av befolkningen som är rikast har fått se sina inkomster öka med  63 procent sedan 1991. Motsvarande siffra för de tio procenten fattigaste är 1,7 procent, berättas i moderata SvD under rubriken Växande gap mellan fattiga och rika. Bakom alla siffror finns upplevelser.

Det brukar hävdas att ekonomisk tillväxt underlättar en hygglig fördelningspolitik...  Jaha. Det är inte bara hästarna i trakten som står och trampar i snön.
Bilden: Erika Andersson.

4 kommentarer:

 1. De vilda hästarna vill bli inridna,
  Men vi vågar inte!

  SvaraRadera
 2. Vad var det du skrev för en tid sedan, Birger? Ungefär "kapitalismen är för kreativ för sitt eget bästa". Bra uttryckt!

  SvaraRadera
 3. Och vad är problemet, tycker du?

  SvaraRadera
 4. Ökade klyftor, högre ungdomsarbetslöshet, konsumtionshets - är det förvånansvärt att det blir upplopp?
  Igår England, i morgon Sverige...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.