lördag 24 juli 2010

En gång till, etc etc


Det är inte rimligt att 40-timmarsveckan uppfattas som något av en naturlag. Att sänka arbetstiden skulle minska miljö- och klimatpåfrestningarna, minska arbetslösheten och göra samhället mer jämställt, skriver Gudrun Schyman, Carl Schlyter och Birger Schlaug.

Se hela debattinlägget i ETC - här!

9 kommentarer:

 1. Mycket skarpt och välformulerat! Jag lyfter på stråhatten.

  (Undrar bara lite försynt om det inte borde heta hållbarhetskommission och inte uthållighetskommission, men det kanske finns motiveringar som stödjer det senare? även om jag tycker det låter lite konstigt: ska vi hålla ut till the bitter end eller vad är tanken med den översättningen?)

  Är detta första steget, väntar jag med spänning på steg två och tre...

  SvaraRadera
 2. Dessa underbara bilder! Självdistans är så vinnande!

  SvaraRadera
 3. Frågan om kortare arbetstid har för mig blivit den helt avgörande frågan i valet. Här finns inget utrymme för taktikröstning.

  SvaraRadera
 4. Men hua mig -
  med minskad arbetstid då får vi ju tid att tänka, ta fram rätt information, samtala och ställa krav på förändring! vad säger Bilderberg-gruppen om detta?

  EW

  SvaraRadera
 5. Ny design. Fin och tydlig.

  SvaraRadera
 6. allså gör du bilderna själv, eller hur får du tag på alla dessa pärlor?!?

  SvaraRadera
 7. Bilderna kommer lite varstans ifrån, en del görs av ProVoka, tips kommer från bloggläsare som ibland skickar egna bilder som vi samlar i ett arkiv för att kunna använda då det är lämpligt.

  Eftersom det inte ges utrymme för den reklam som är vanlig på den här sortens bloggar brukar inte bildägare surna till om vi lånar bilden. Det är en av de goda sakerna med att medvetet säga nej till inkomster som annars skulle komma bloggskrivaren till godo. En enda gång under de här åren har en fotograf bett oss plocka bort bilden - den föreställde Mats Svegfors med en miniversion av det beryktade Månhuset - som nu finns på Globen - i form av hatt på huvudet.

  SvaraRadera
 8. Så länge vi människor tror att vapentillverkning (och användning), åka till andra sidan jordeklotet och ”köpa billigt” samt att ”tjänstefiering” av varenda vardaglig syssla är värdeskapande kommer fyrtiotimmarsveckan att vara kvar.

  SvaraRadera
 9. Arbets tid förkortning låter trevligt och skönt. Men har ni en aning om hur det skall lösas inom de olika områdena på arbetsmarknaden? Skall egen företagana jobba halvt ihjäl sig när arbetarna går hem och det inte finns pengar att anställa flera för? Skall gamla och djur klara sig själva mera? Kanske skall dessa företag slå igen? Minskas allas löner till de timmar de jobbar?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.