torsdag 15 oktober 2009

Evolution?

Det finns recensioner och recensioner. Den här är nog den elakaste jag någonsin sett, även om den förmodligen är fullt berättigad.

Den handlar om Nyhetsankorna, vilket är namnet på en "show" som de flesta nyhets- och debattkändisarna från TV4 - utökat med den överallt förekommande, frisläppta, pensionären från SVT: Elisabeth Höglund - gör på Berns.

Anka har verkligen fått nya innebörder den senaste tiden... De tre på bilden verkar alla ha ett gudomligt omdöme, jämfört med nyhetsankorna på TV4. Och begreppet evolution, i bemärkelsen utveckling, har fått sig en törn. Fyran lär drabbas av zappandets förbannelse än mer hemma hos oss.

Det blev Blogg-Light idag. Är trött... Vilket kan förklara anknivån på dagens inlägg, om än inte ursäkta den...:-) För övrigt meddelas att Guds tjänare på jorden nu tar till pokerspel för att få pengar till kyrkobyggen - på något sätt känns det ganska ankigt.

Bild:
Parsmo Productions

TILLÄGG
Elisabeth Höglund hoppade av, meddelar medarbetare på TV4. Vilket inte framgår av bilden i DN. Tack, Elisabeth, du är därmed välkommen någon mer gång att göra teve på min altan...

11 kommentarer:

  1. Kort men roligt, tack BS!

    Roligt också, att vänsterfältet på denna blogg åter är på plats efter en tids bortovaro.

    Har inte bytt till Firefox, utan förblivit Explorer trogen. Ändå är allt nu i sin ordning. Tack till någon därute i rymden som sköter allt sådant!

    SvaraRadera
  2. Nej, men se här vad man sprang på intill nämnd riktigt elaka recension:

    http://www.dn.se/kultur-noje/essa/vi-kan-leva-utan-tillvaxt-1.973450

    Så helt ok om du är trött idag, Birger. Som du ser kan jag då ta på mig att lyfta ditt (mitt) favoritämne. :-)

    Miss Pigg

    SvaraRadera
  3. Malou? Så vanvettigt dåligt omdöme!
    Aminc

    SvaraRadera
  4. Präst som spelar poker? För att få pengar till kyrkbygge? Kyrkan och religionen är ett enda skämt. såg i TV8 igår en dokumentär om ett antal amerikanska kristna som gav sig iväg till Israel för att stå vid muren, omdöpas i Jordanfloden och en av dem åkte till stängsel mot Palestina och sa att där, på andra sidan stängslet, bodde Guds fiender som gott kunde dö. Det finns ingenting farliga än religion!

    SvaraRadera
  5. Elisabeth Höglund fick en gång av mig följand synpunkter. Rättvist?

    Människorna har blivit en Geologisk kraft, jämförbar med andra krafter på Jorden.
    Vi har väldigt mycket att lära innan vi kan leva på Jordens villkor. Det handlar om befolkningsökning, förbrukning av ändliga resurser,
    olja och metaller t.ex., miljöförstöring, arrogans, en överhet som inte tycker om att höra, att dess livsstil är ett hot mot kommande generationer. Jorden uppvärmning beror på att energi som lagrats i jorden under miljontals år, nu förbrukas på två hundra år.
    En indianhövding, sade en gång: "Vi ärvde inte jorden av våra föräldrar, Vi har den till låns av Våra barn!
    Nu har vi "14" parametrar, (kurvor) alla ska läggas tillsammans, den ena ska inte användas för att bortförklara någon annan,
    Den dag som dessa kurvor adderas tillsammans, på mest ogynnsamma sätt, borde få den mest tillväxtvänlige, att något ompröva sin rigida föreställningsvärd. Alla seriösa forskare har min största respekt.
    Jag hörde två professorer, en pajas och en seriös, på Klotet för någon dag sedan, den seriöse heter Källén.
    Lyssna gärna, och en sak till, jag vill gärna ha tillbaks min respekt för Dig!

    SvaraRadera
  6. Inte konstigt att många, inte minst BS, vänder religionen ryggen.

    Har man att välja mellan den sortens religiositet och ateism, så väljer nog mången sunt tänkande människa det sistnämnda.

    Det skulle finnas ännu en fil för vår ande att sväva fram i. En som inte har med den skäggige farbrorn uppe i molnen att göra, och inte heller har med den isande tomma materialismen/ateismen att göra.

    En icke kyrklig religiositet, kanske det kunde heta. Antar, att BS skulle trivas bättre där, i det tredje körfältet. :-)

    Någon mer, som tror så?

    SvaraRadera
  7. 22.10, vi kanske skulle börja tro på oss själva, helt enkelt.

    Marcos, ledare för Zapatista säger: "History written by Power taught us that we had lost. ... We did not believe what Power taught us. We skipped class when they taught conformity and idiocy. We failed modernity. We are united by the imagination, by creativity, by tomorrow. In the past we not only met defeat but also found a desire for justice and the dream of being better. We left scepticism hanging from the hook of big capital and discovered that we could believe, that it was worth believing, that we should believe - in ourselves. Health to you, and don´t forget that flowers, like hope, are harvested."

    Annelie (som ursäktar brist på översättning, det skulle krävas en poet)

    SvaraRadera
  8. Att tro på sig själv är inte alls så tokigt.

    Det hindrar inte, att man upplever något ännu större, vars väsen inga ord beskriver.

    Endast känslan kommunicerar detta, då oftast i stillheten, tystnaden.

    SvaraRadera
  9. 08:41
    Instämmer till FULLO... Ett tillstånd där fokus flyttas över från intellekt till känsla...

    SvaraRadera
  10. Många skulle kalla det för att erfara Gud, men när jag gör det och ändå säger att jag int eär religiös, blir kyrkliga ofta upprörda och menar tat jag inte kan tro utan att var areligiös (helst kristen). för mig handlar det inte alls om att tro, utan om att erfara, det blir de ännu mer upprörda av, eftreosm de menar tat man måste få tvivla... det gör jag inte alls. Gud är självklar, om man vill kalla det Gud. Dessutom innebär det en tro på sig själv och andra, eftersom Gud är där. Omöjligt då att förstå hur kristna kan fördöma andra människor - de måste tvivla mycket för att klara av det.

    SvaraRadera
  11. Kändisfällan: man har blivit känd för en sak och försöker slå mynt av det genom att göra någonting annat.
    Ett vanligt förekommande exempel är skådisar som tror sig kunna sjunga - det är klart att en och annan kan, men de flesta borde låta bli.
    Ett berömvärt undantag är Allan Edwall - han visste att hans sångröst inte var mycket att heja för, men skrev underbara sånger som han framförde på sitt oefterhärmliga sätt.
    Denna TV4-spektakel verkar sakna långa reklamavbrott; sådana hade åtminstone gett publiken en chans att ta igen sig eller helt enkelt rymma.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.