lördag 29 augusti 2009

Reinfeldt - språktjuven....

Reinfeldt har lagt sig till med klassisk socialdemokratisk retorik om rättvisa utan att fylla det med handling.

Se där en likhet med Persson, Nuder och Sahlin.

Gemensamt lyckas de så fint. Den ena tar bort arvs- och gåvoskatt. Den andra tar bort förmögenhetskatt. Den ena skär i skola och omsorg på 90-talet. Den andra idag. Den ena säljer ut en del, den andra säljer ut resten.

Hand i hand ska de lyckas. (De moderata glina på moderatstämman, som Brors skriver om, kan vara lugna...)

9 kommentarer:

  1. På pricken, Birger!

    Din bild av två bilar, den ena i en högerfil, den andra i en vänsterfil, men båda framrusande i samma riktning, den bilden borde bli permanentad genom något konstverk, helst hugget i sten och uppställt utanför Rosenbad eller liknande ställe.

    M monterar ner det ena efter det andra av de fåtaliga "plus" som borgarna möjligen förfogade över. Ett sådant var Mångfald & Valfrihet i vården.

    Sålunda är Alliansen mera njugg mot den alternativa läkekonsten, än vad t.o.m. sossarna var på sin tid.

    Vår dåtida socialminister Gertrud Sigurdsen (S) och f.d. landshövdingen Bo Holmberg (S) var faktiskt två av Vidarklinikens skyddsänglar. Men de var förstås undantag. I övrigt är S & M (snar)lika som bär.

    SvaraRadera
  2. Alla ska med. Den solidariska handlingen känns riktigt avlägsen. Hoppas jag kommer med, snarare.

    SvaraRadera
  3. S&M - Sadomasochism?

    SvaraRadera
  4. Språket tjuvas också på sin innebörd:

    - osäkerhet kallas för säkerhet (Nato-anslutning gör vare sig oss eller resten av världen säkrare),

    - otrygghet kallas för trygghet (FRA-spaning gör det oförutsägbart vems kommunikation som används av militära myndigheter),

    - konfliktfrämjande metoder kallas för stabilisering (militär närvaro i Afghanistan hindrar fredsfrämjande dialog),

    - civilsamhälle och ansvarstagande medborgare kallas skadligt för demokratin (din och min statsminister skriver i sin skrift "Stenen i handen på den starke" att civil olydnad är skadligt för demokratin).

    Det är dags att ta tillbaka orden om vi inte ska låta dem legitimera odemokratiska handlingar.

    Annelie

    SvaraRadera
  5. Det känns fel med s k radikal samhällskritik i en tid när vi aldrig haft det bättre. Det faktum att alla partier, nästan, samlas i den politiska mitten, säger en hel del. Radikala partier har det däremot svårt, och det med rätta. Deras lösningar tilltalar inte de breda lagren.

    I Sverige har socialdemokratin gått åt höger, medan moderaterna gått åt vänster. Följaktligen kan inte skillnaderna mellan dessa båda giganter vara så förfärligt stora. Tycker man detta är fel kan man ju fundera över vad som hade hänt om socialdemokraterna gått åt vänster och moderaterna åt höger. Båda partierna hade förlorat massor av väljare.

    Utrymmet för radiala samhällsexperiment är således väldigt litet, detta vet Birger Schlaug. Det var därför han lämnade miljöpartiet. Inte ens där fick han gehör för sina idéer.

    SvaraRadera
  6. Vad blir summan av kardemumman? Jo, släng ut politikerna minska regelverken, och låt folk sköta sig mera själva.
    Då kan vi även minska skatterna (med färre att arvodera och försörja med skattepengar) och den lilla människan får mer över att röra sig med.
    fast det var nog inte så tanken var eller??

    SvaraRadera
  7. Nu är ju inte höger-vänsterbegreppet på något sätt heltäckande beskrivning för var partierna befinner sig i det politiska spektrumet, utan täcker nästan bara in hur man förhåller sig till den ekonomiska politiken.

    Men om vi nu för enkelhetens skull håller oss till höger-vänster så är min uppfattning den att Moderaterna i sin retorik gått till vänster men att man i den praktiska politiken håller fast vid sin gamla högerposition. Medan socialdemokraterna i sin retorik håller fast vid sin gamla vänsterposition medan man i sin praktiska politik har tagit ett stort steg åt höger. Alla övriga partier i riksdagen har också på olika sätt anpassat sig åt höger.

    Det är detta som gör att många uppfattar det som att alla har grötat ihop sig någonstans i mitten.

    SvaraRadera
  8. Kör inte bilarna baklänges in i framtiden?

    SvaraRadera
  9. 17:53 har rätt. Och om de inte gör det ser bilåkarna inte framåt mot det som kommer utan bakåt mot det som varit.
    Dålig framåtanda alltså. Typiskt politiker.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.