torsdag 23 juli 2009

Det första fotstegets moder

Så har också SvD recenserat den nya antologin om Elin Wägner. Här finns artikeln!

Några citat
"Och nu föreligger alltså denna påkostade festskrift, en vacker bok för soffbordet som bland annat innehåller ett rikt kalendarium för den som är intresserad av hur Elin Wägners liv och verk och den offentliga historien samverkar. "

"Dessutom är det på tiden, som Birger Schlaug antyder, att vi uppfattar Wägner som den föregångare på miljömedvetandets område som hon var."

"Det är inte bara kloka tankar om Elin Wägners betydelse som är fascinerande med boken, utan också hennes egna funderingar, till exempel om hur det kom sig att hon blev författare och hur det är att verka som sådan."

3 kommentarer:

 1. Efter allt ditt tjat :-) så köpte jag boken och njuter av den. Mycket vacker, mycket läsvärd, mycket intressant. Några av de väldigt akademiska inläggen blir lite jobbiga, men även de går att ta sig igenom. Vill varna alla: Birgers inlägg är bäst av alla, det är också väldigt kul att läsa Stefan Edmans, Majgull Axelssons och Thage G. Petterssons små artiklar. Den som konkurrerar hårdast med Birger är Elin själv med en text om skrivandets våndor. Jag har kvar en fråga efter att ha läst boken, och återkommit till den flera gånger för den ligger på soffbordet: Hur kan den vara så billig att köpa när den är så vacker och med så många författare?? Har ni inte fått något alls? Är det ideellt??

  SvaraRadera
 2. Antag att det är Kapten Konkurs som styr. Antag att många får Nobla priser, genom att acceptera konkursförvaltarens villkor. Människorna invaggas i falska förhoppningar. Människor och (Jord) går under och inga kulturer skapar vi tillsammans. Jorden står där med lång näsa. Människan var då en kortsiktig, kortlivad art!
  BS riskerar om han får hålla på att invagga folk i att det kanske ordnar sig. Det gör det inte!
  Nu måste vi tala om vad som håller på att hända.

  SvaraRadera
 3. Boken är framställd med bland annat stöd av Svenska Akademien, skribenterna är erbjudna en symboliks summa, de flesta lär ha avstått från den också.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.