fredag 24 juli 2009

Det är mycket nu

Spikmatta ska vi ligga på. Kossor mår bättre om de inte får komma ut - därute hotar flugor, stukningar och bajs på ängarna, meddelar Sveriges empatiska mjölkbönder. Gamlingar har nog ingen glädje av att köras ut i sol och blåst. Fattiga och lagom undernärda mår bättre, egentligen. Kaffe är bra för hälsan. Fett ska man äta för att inte bli fet. En präst ställer upp för Sd i kyrkovalet. Och Björn Ranelid meddelar ödmjukt att han inte vill uppfattas som förmäten och skrytsam.

Det är mycket nu.

PS! Har Michael Jackson verkligen funnits IRL? Eller har bara "Michael Jackson" funnits?

15 kommentarer:

  1. Den där prästen måste ju vara ett skämt på riktigt, eller?

    citat:
    "Det finns uppenbara problem med en del värderingar inom islam, till exempel kvinnosynen i vissa muslimska riktningar"

    Hur skulle det vara om han först diksuterade kvinnosynen i sin egen trosriktning? Lämpligen genom ett studiebesök i valfri församling en dag? T.ex. St Pauli-församlingen i Göteborg som han ju har på nära håll...

    Roliga inlägg i dag Birger, har skrattat ett tag åt den nya trenden att köpa spikmatta mot stress - helt igenom genialiskt! Då kan vi fortsätta konsumera något i stället för att göra nåt åt orsaken till stressen, även om vi ändå tror att vi gör något åt just stressen... Tur för konsumtionshysteriindustrin att människor faktiskt är precis så dumma som de räknar med.

    /f.d. anställd i svenska kyrkan

    SvaraRadera
  2. Dagens bild liknar kombinationen polis och FRA.

    Regeringen och den (jäviga?!) utredaren (fd säpo) har kommit fram till att det ser bättre ut inför väljarna att framställa polisen som fri från FRA-iga övervakningauppdrag. Dvs civila myndigheter ska inte hota människors integritet.

    Istället ska en militär myndighet (FRA) göra det ÅT polisen. Det framstår då som att polisen har makten här eftersom de ger uppdraget. Men vad betyder makt? Makt har den som har kontroll.

    Det är en militär myndighet som kommer att ha kontrollen istället för en civil myndighet. Dvs kontrollen över den information som anses viktig för civil myndighet (polisen).

    Lägg till detta förslagen i våras om ökade maktbefogenheter för Säpo t.ex. i Rosengårddsrapporten (som utan åthävor antyder att det är farligt för Sverige att invandrare tittar på arabisk teve).

    Summa kardemumma: militär ska övervaka det som anses osvenskt i Sverige. Att "polisen ger uppdrag" är detsamma som att ta FRA dit folkopinionen inte vill ha det - in i våra liv inne i vårt land.

    Krig är fred, etc.

    SvaraRadera
  3. Ja, götapetter! Man skulle kunna bli ordentligt deppig över tingens ordning om man verkligen ville. Eller så skrattar man rått åt eländet och fortsätter att göra sitt eget bästa med att förbättra sig själv och världen i det lilla.
    "Det som betyder mest är att försöka skapa glädje i andras liv". Baden-Powell, skapare av scoutrörelsen
    Det gör du! Tack!

    SvaraRadera
  4. ja jisses, och med tanke på den världsbild som vi i Sverige redan matas med så kan man ju undra hur den blir när regeringen nu undan för undan skär av utlandskontakterna genom stängning av konsulat runt om i världen...

    SvaraRadera
  5. Prästen Axel W Karlsson får givetvis en massa medhåll av folk som tycker som han. Liksom hans motståndare får medhåll av sitt läger.

    Önskvärt vore väl, att de båda lägren kunde uppträda resonabelt, istället för att försöka ta all heder och ära av varandra.

    Den ideala världen vore, att ingen behövde låsa sin dörr. Att ingen polis behövdes. Att mitt är ditt och ditt är mitt. Och att gränserna avskaffades.

    Men nu finns det folk som är rädda om "sitt", och har svårt för detta högre tänkande, som onekligen bryter av mot de normer vi uppfostrats med. Det tar sin tid att byta tänke- och synsätt.

    Därför skulle nog Anti-SD tjäna på att visa tålamod och idka vänlig pedagogik mot SD-lägret, och på så sätt lirka över deras väljare till sig. Att som hittills bara slå ner dem i skoskaftet ger motsatt effekt.

    Inte många invandringskritiska personer ser sig som rasister, nämligen. Det är ju också två olika saker. Om vi använder fel ord, då försvagas kraften i det ordet. Rätt ord på rätt ställe är kanske svårt. Men låt oss då öva, så kommer vi kanske till det ideala samhället fortare än vi tror.

    SvaraRadera
  6. Hörde nyss att den förra regeringen (S-märkta) öppnade 30 nya konsulat men stängde 43 st.
    Detta nämns inte i vänsterpressen

    SvaraRadera
  7. 18:09 är tydligen väldigt ung. Vi som uppfostrades för 50 år sedan fick fortfarande bla i skolan lära oss att skilja på mitt och ditt. Det var på den tiden det fortfarande gick att ställa ifrån sig en cykel olåst och kunna hämta den igen oskadad!

    SvaraRadera
  8. Klas Klättermusfre juli 24, 06:36:00 em

    Prästen är reko, tycker jag.
    Ranelid är odräglig i sin omnipotens, tycker jag oxå.

    SvaraRadera
  9. Birger, din blogg gör mig glad.
    Mia

    SvaraRadera
  10. Som vanligt Birger. Du är en outsinlig källa till klokskaper och insikter. Till glädje och tacksamhet.
    Måtte denna gröna saft av klorofyll fortsätta flöda oändligt!

    SvaraRadera
  11. 18:15 ska ha tack för komplimangen om åldern!

    Men även jag som gråhårig panter måste inse, att en ny tid randas. Vi äldre måste dock ha god tid på oss för att ändra de normer vi fick lära oss som unga. Det är väl här, som dagens ungdom missar målet, när man så aggressivit hoppar på oss, då vi vill värna inte bara våra saker och samhällsmönster utan även, och kanske främst, det vi kallar svensk kultur.

    Vore de lite mer varsamma mot oss, så skulle de ha allt att vinna.

    SvaraRadera
  12. Ha, ha, ha!!!

    Underbar sammanfattning av tidsandan, Birger.

    Man tar sig för pannan.

    SvaraRadera
  13. Vad lär vi oss av detta?

    Att information är färskvara; att kunskap som inte underhålls och kontrolleras ruttnar; att dagens "sanning" kan vara framtidens skämt.

    Men In Black kan knappast anklagas för att vara en intellektuell höjdpunkt, men en fullträff fick Tommy Lee Jones in:

    1500 years ago everybody knew the Earth was the center of the universe. 500 years ago everybody knew the Earth was flat, and 15 minutes ago you knew that people were alone on this planet. Imagine what you'll know... tomorrow.

    Faktamässigt felaktigt för människor har vetat att Jorden var rund sedan antiken, men poängen kvarstår: Det vi "vet" kan vara morgonddagens exempel på hur djävla pantade vi egentligen var.

    Det är sådant vi har vetenskap till att förhindra.

    Vi behöver bara gå 100 år tillbaks i tiden vi "visste" vi att kvinnor inte behöde rösträtt; att svarta människor inte är lika "bra" som vita; att krig är en rimlig väg att lösa konflikter på och att bästa sättet att utkämpa kriga är att samla så många människor som möjligt och skicka dem mot fienden för han kan aldrig motstå bara man har tillräckligt mycket folk...

    Vad "vet" vi idag? Jo att mobiltelefoner ger cancer eftersom all strålning ger cancer; att pitbulls, rottweilers, amstaff med flera är instabila blodtörstiga mördarmaskiner; att alternativmediciner (som spikmattor, tarmsköljning och homeopati) är bättre och pålitligare än traditionell vetenskapsbaserad medicin; att datorspel är beroendeframkallande och får folk att bli tokiga; att kärnkraft är piss och pest och senapsgas medan att vind och sol kan rädda världen från undergång; och vi vet att världen är på väg mot undergång.

    Jag undrar vad vi "vet" imorgon.

    Om 50/100/500 år så kommer människor att titta på oss på samma sätt som vi tittar på de som levde för på 50-talet/vid förra sekelskiftet/på 1500-talet. Självklart kommer vissa av de uppfattningar vi har nu att te sig skrattretande för dem. Och tro inte att bara för att du, käre läsare, påstår att du bryr dig om miljön att du kommer att slippa ifrån detta.

    Jag kommer att råka ut för detta också... men det finns en utväg: ett vetenskapligt öppet och kritiskt granskande sinne, som vågar erkänna att man hade fel. Då kan man åtminsone säga att man gjorde sitt bästa.

    SvaraRadera
  14. Karnerfors
    I morgon, vet vi att Du var exempel på en lort, som bidrog att jorden snurrade så fort, att människorna för att stanna kvar, avsade sig sitt ansvar.
    Centrifugalkrafterna är nu så starka att allt fler i allt snabbare takt, lämnar sin hemtrakt, hemvist, i Biosfären, för att ingå i den ekonomiska teknosfären. Nu behövs ett Planet- förstånd. Jag tänker mig ungefär så här, jag lever på en ö i en sjö. Ska mina efterkommande kunna bo här efter mig, så måste jag lära mig att leva på öns och sjöns villkor, och att förmedla detta till alla som orkar lyssna. Detta måste naturligtvis tas ett steg till. Då blir Ön / Jorden och Sjön / Universum. Jag antar att Någon hängde med. Men nu tar det tvärstopp. Att anpassa människans förstånd och beteende till sin hemplanet lyckades senast på människoapornas tid, det var länge sedan. Nu har vi en liten chans, och då är det inte bara, att vara Gud utan att vara matjord. En del borde vara att vi kommer överens om att grunden för jordens existens är Solinstrålning, fotosyntes, kretslopp och samverkan, då blir det lättare att övertyga medmänniskorna om att deras livstil är långsiktigt ohållbar. Det går inte att tala om för grannen att hon är galen, vi måste vara mildare än fan själv.
    Min lösning är, att alla blir matJORD.

    SvaraRadera
  15. Varje gång jag sett Jackson och det är 8 gånger, har jag tänkt att jo han finns, han andas, han är på riktigt. Men nu börjar jag bli osäker.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.