söndag 5 juli 2009

Almedalen 2009...

Almedalens skitigaste duk och sämsta lammgryta - feta bitar av gammalt får - hittades på restaurang Nunnan på Stora Torget.

Visbys trevligaste hotell, och jag har mångårig erfarenhet av hotell i Visby, heter St Clemens.

Unikaste parti blev Miljöpartiet, som idag tycks vara det enda gröna parti i Europa som inte hårt kritiserar konsumtionssamhället. Och som nog är det enda gröna parti som, i ett sammanhang som Almedalen, inte tar tillvara på innehållet i rapporten från
Sustainable Development Commission!

Bästa tal: Vet inte, men Göran Hägglund hade i alla fall modet att stå för något kontroversiellt och ideologiskt. Och lät, märkligt nog, i vissa sekvenser om det civila samhället som den frihetlige socialisten Kropotkin - en av mina husgudar.

Årets luring: Trodde i över trettio sekunder att det var skämtprogram i radio när jag hörde en intervju med Maud Olofsson.

Årets märkligaste utspel: De rödgröna som vill återinföra fastighetsskatten för alla kåkar. Som om det vore värre att lägga pengar på ett hus än på Thailandresor och vulgobåtar... MP var tidigare ideologisk motståndare till fastighetsskatt, men principiell anhängare av generell förmögenhetsskatt. Nu är det tvärtom. Jag förstår inte - men det kan förstås bero på bristande hjärnkapacitet.

Årets mest saknade: Krav på sänkt arbettstid, som enligt allt fler utgör nyckel till både bättre liv och bättre klimat. Vilket bland annat framgår av ovan nämnda rapport.

Årets bästa skådespel: Roma Teatern överglänste alla partier.

Årets oanständighet: Mona Sahlin menar, helt rätt, att det är oanständigt att pensionärer skall betala mer skatt än löntagare, men inte tillräckligt anständigt för att ta bort oanständigheten inom en mandatperiod.

Årets tristaste: Så många seminarier och pratare att en del fick stå ensamma eller näst intill. Inte ens skadeglädjen vill infinna sig när unga liberaler talar om frihandel och kapitalism inför noll människor...

Årets budskap: Varva upp, växla upp, kör fortare annars blir du fattig. Borgerligheten lägger till: Blir du fattig och sjuk får du stå ditt kast - men du blir ett gott varnande exempel på vad som kan hända den jävel som inte springer fort. Och MP lade till något bra om bättre mat på skolor etc... Skickas öronmärkta pengar med till kommunerna - eller strider det mot MP:s syn på kommunalt självstyre?

Årets bästa: Vädret, min uppdragsgivares goda smak och hemfärden till katter, tomatplantor, lommen, skogstjärnen och trädgårdens prunkande gammaldags rosor.

11 kommentarer:

  1. Apropå nuvarande ledningen i MP. Vad gör man inte för att komma åt statsrådstaburetterna!!

    SvaraRadera
  2. Jag slår ett slag för civil olydnad... om huvudbudskapet år 2009, med de galopperande miljö- och livsproblem vi står inför, är: Spring fortare, konsumera mer, konkurrera mer osv. Hoppas jag att allt fler följer förnöjsamhetens väg och låter bli! Det är så skönt att inte vara med i ekorrhjulet - och det är vi som är de riktiga hjältarna - vi som vägrar utföra arbeten som bara undergräver vår egen överlevnad.

    Om vi blir tillräckligt många så kan politikerna snart sitta där själva i sitt kära utanförskap och begråta 40-timmarsveckan, trots att de med alla tänkbara medel (som att helt undergräva arbetsrätten osv) försöker få den att överleva sig själv!

    SvaraRadera
  3. Varför hänga ut en invandrare?

    Nunnan kanske bara var överbelastad. Säkert har duken, som bloggisten (?) solkade ner, blivit tvättad vid det här laget;-)

    Monas prat, om lika skatt för pensionärer och förvärvsarbetande, tolkas av många äldre som att hon avser sänka pensionärernas skatt.

    Men så är det ju inte. Det är de andras som ska höjas gradvis under några år.

    SvaraRadera
  4. Indianen är trovärdigare än BS.sön juli 05, 09:13:00 em

    Jenny.

    Jag vill med dig och några till och världens grönsaker och några djur bilda Kultur som är en livsform, som vi under Jordmedvetenhet, på lång sikt kan överleva med.

    Roland.

    SvaraRadera
  5. Läget är...hur ska då tonfallet vara?mån juli 06, 12:26:00 fm

    BJ är snäll, han vill rädda Kapten Konkurs Värd, medan jag påstår att Ni/världen är galna/galen. Globalt, ekosofiskt, psykologiskt världsmedvetande, lokala Kulturer.
    Varför panik? Därför att de som leder avvecklingen har för väldigt länge sedan av nödtvång övergett sina helhetssyner. Folket då? De har underkastat sig makten och skapar inget mera. Universiteten då? De är nöjda/missnöjda men gör ingen skillnad.Vad kan då göras. Man kan flytta norrut och försöka leva ett rimligt liv, samtidig som vi, så ofta som vi orkar gör världen uppmärksam på sin Galenskap. Det är inte Darvin eller Ekonimismen som är lösningen. Lösningen är att se Jorden som en Helhet i Rum och Tid, och att Du och Jag med våra globala medvetanden som förmerar sig, skapar ekologiskt och psykologiskt långsiktiskt hållbara Kulturer!

    SvaraRadera
  6. KULTUR VA Ä DÄ?mån juli 06, 01:14:00 fm

    Nu tar jag semester och nystart
    från Jorden mest korkade art!!!

    Roland Lidén

    SvaraRadera
  7. Med bägge armarna uppbundna på ryggen och ett strypkoppel runt halsen är det nog inte lätt att tänka visionärt och framtidsinriktat.

    Att försöka jämka ihop vänsterns institutionstankar med gröna frihetstankar, mer fri tid med massiv sysselsättningspolitik och exponentiell tillväxt med ekologiskt hållbar återväxt torde vara ett nästan omöjligt uppdrag.

    Jag skulle inte vilja vara dirigent i den orkestern. Där kommer man nämligen att lägga all tid på att försöka stämma instrumenten. Men man kommer aldrig att lyckas för man vill ändå alltid spela i olika tonart.

    SvaraRadera
  8. Gudrun Schyman (FI) höll flera hyllade tal på Donners plats där hon propagerade för sänkt arbetstid till sex timmar. Tips till nästa år att gå förbi där.

    SvaraRadera
  9. Mitt tips är att rösta in Schyman och Fi i riksdagen - då kommer de rödgröna att följa efter!

    SvaraRadera
  10. VAD gör min gardin på Birgers blogg???

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.