tisdag 26 maj 2009

SvD kan fortfarande inte räkna

Har bestämt mig för att redovisa, för de drygt tusen läsarna av bloggen, varje gång SvD inte lyckas uppfylla det avtal som kallas prenumeration.

Än en dag utan tidning i brevlådan. Att bara ringa till Kundtjänst hjälper inte, att klaga hos tidningsledning hjälper inte...


Man skiter högtidligt i det och därför kommer det inte någon tidning i lådan - vissa månader mer än 10 procent av dagarna.

Inte ens ledarsidan, som ju prisar privat företagsamhet och marknadens förträfflighet, lyckas analysera varför just denna tidning är så usel på att hålla det avtal som gäller mellan tidning och köpare av prenumeration.

Har möjligen P J Anders Linder något att säga om saken? Vad gäller att hålla avtal är SvD, som ju trots sin marknadsvurm delvis är skattefinansierad, en riktigt skittidning. Kanske något som vore värt att åtgärda om man, som Linder, vill se en växande ekonomi...

19 kommentarer:

  1. Jag har samma erfarenhet.
    Nisse

    SvaraRadera
  2. Dags att starta en Facebook på temat: SvD skiter i sina prenumeranter...

    SvaraRadera
  3. Det är inte SvD:s fel utan de underleverantörer som skall sköta distributionen, kanske också tryckeriets fel.
    SvD-läsare

    SvaraRadera
  4. Signaturen SvD-läsare måtte väl ändå fatta att prenumeranten har avtal med tidningen, inte med vare sig tryckeri eller distributionsföretag. Jag är med om någon startar en Facebook på detta tema! Bor på landet och tidningen kommer dåligt!

    SvaraRadera
  5. Stockholmstidningarna anser sig väl vara förmer och för fina för att bry sig om prenumeranter utanför 08-området. Men på stan möter man prenumerationsvärvare som lovar att tidningen kommer varje dag... Här kommer den aldrig på söndagar.

    SvaraRadera
  6. Kan du inte göra en analys av nyheten om djurplågeriet i Danmark? Vore intressant att höra hur du ser på det och på svenskt hyckleri med egen fin djurlagstiftning men politiker som importerar grisar som inte lever under motsvarande regelverk.

    SvaraRadera
  7. Har Svenskan censurerat din blogg idag??? Du länkar till Anders Linders ledarkommentar men din blogg finns inte upptagen där som en av dem som länkat! Censur eller tekniskt fel????

    SvaraRadera
  8. Jag förstår över huvud inte varför du prenumererar på en tidning, som inte klarar sin distribution. Det finns väl andra informationskanaler än pappersvarianterna SvD och Dagen?

    Nätläsare

    SvaraRadera
  9. Hasse Bildoktor: Det tar lite tid innan länkarna kommer inte, det är nog förklaringen till din fundering.
    Anonym 08:56: Svaret är att jag uppfattar Svenskan som en bra nyhetstidning, och redan betalt en del av den via skatten...:-)

    SvaraRadera
  10. Hej Birger!

    Trist om du inte fått tidning i dag. Där finns bra grejor om både Nordkorea och Europaparlamentet. Enligt Kundservice beror missen på att det var fel i tryckeriet och att vissa bilar kom iväg två timmar för sent.

    Vad gäller tidigare strul har vi trots allt inte hört av dig sedan juli i fjol, och det är inte lätt att åtgärda något som man inte får veta har krånglat.

    PJ Anders Linder

    SvaraRadera
  11. Hej Anders! synd att ni inte hört av, men kundtjänst lär ha hört av i alla fall. Senast 25 april. Dessutom får ni ju information från distributören att det fattas tidningar.

    SvaraRadera
  12. ...och har man Nerikes Allehanda, så blir tidningen tunnare för var dag. Snart kommer den att bestå av annonser, ledarsid och sport. Resten är redan så tunt, att man snart inte lär märka om tidningen glöms bort någon dag.

    SvaraRadera
  13. Hej Birger Schlaug! Har just varit på din frus utställning och tänkte följande tanke; Det vore intressant att sitta som en liten fluga vid ert frukostbord! Du som är en mycket kreativ skribent med miljö och kultur på den intellektuella dagordningen och din fru som lika kreativ konstnär. Hennes förment enkelt skissade motiv bär en närhet och äkthet som bara en mycket begåvad akvarellist klarar av. Det ska bli mycket intressant att följa hennes karriär!
    Emil Holmberg

    SvaraRadera
  14. Detta får mig att tänka på när jag för ett antal år sedan hade en längre artikel i SvD och samtidigt bodde i Luleå. Den dagen kom inte SvD till Luleå vilket gjorde mig lite besviken, dock var det inte SvD:s fel. I alla fall då så var antalet prenumeranter så få i övre Norrland att det inte var lönsamt att trycka den där uppe och då flögs den istället upp med första Stockholmsflyget och delades ut med posten. Nu var vädret den morgonen så dåligt att det flyget ställdes in och SvD blev kvar på Arlanda, så kan det också vara.

    Numera bor jag i Gävle och har både en lokaltidning och en riks (DN). För en tid sedan ringde SvD och ville att jag skulle bli prenumerant, då jag sade att jag dels hade DN påbörjades en ordentlig övertalning för att jag skulle byta. Tills jag förklarade att ett av skälen till att hade DN är att dem är en av få redaktioner i Sverige med fast bemanning i Berlin så avbröts övertalningen. Då SvD verkar vara inne och läser denna blogg skickar jag gärna en kommentar; när ni har en korre i Berlin hör gärna av er igen, då lovar jag att byta. Idag är såväl ledarsidan som sporten överlägsen.

    SvaraRadera
  15. Tack för vänliga ord om ledarsidan. Jag tycker att Tomas Lundin skriver väldigt bra från Tyskland i SvD.

    SvaraRadera
  16. Jag får både på DN och Svenskan och bor mitt i stan, ibland händer det att någon saknas, tycker inte att den ena tidningen är värre än den andra.

    Jag tror att brevbäraren kan vara en del av problemet också.

    SvaraRadera
  17. Håller med ovanstående om att SVD numera vinner över DN. Har i alla år haft DN för kulturdelens skull, men nu när det bantas och skärs ner och mest är melodifestival kvar så blir det oftast SVD får jag erkänna.


    MEN: jag skulle verkligen också välkomna bättre utlandsbevakning. Och då särskilt från Tyskland, ett föregångsland på många sätt just nu där väldigt mycket händer.

    När får vi se den här typen av artiklar på 4 helsidor i SVD, och när kommer denna debatt att föras på ledarsidan, PJ Anders Linder?

    http://www.zeit.de/2009/22/DOS-Wachstum

    Då lovar jag att bli prenumerant på studs!

    SvaraRadera
  18. Kanske kan inte SvD räkna - men skriva kan de: "Alla älskar Wetterstrand":

    http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=13689

    SvaraRadera
  19. Neoliberal Agendaons maj 27, 09:51:00 fm

    Självklart kan det uppstå problem på den fria marknaden, det är det ingen som förnekar. Skillnaden jämfört med planekonomin är att det finns bra möjlighet för problemen att rättas, tex.

    1) Sluta köpa produkten och välja en konkurrent, om man nu tycker det alternativet är bättre när det gäller pris/kvalité/service.

    2) Är alla alternativ dåliga och många tycker det så finns det utmärkta möjlighet själv börja sälja tjänsten/produkten och tjäna grovt med pengar.

    3) Bilda opinion och sätta press på producenten, tex. genom att skriva på en blogg eller skapa ett upprop på facebook.

    4) Stämma producenten för att ha brutit mot avtalet.

    Hade det handlat om offentliga sektorn så hade man inte kunna göra mkt. Du hade haft monopol med en producent, endast ett val av centralplanerare/politiker vart fjärde år och du hade varit helt kontraktslös.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.