lördag 23 maj 2009

Skräckkabinett...

Övernattar i den stora staden. Går upp tidigt för att ta mig hemåt.

Nere vid torget möts jag av en nattlig massaker. Ett skräckkabinett är uppställt.


Tar slumpvis bild på en i kabinettet.

Jag tärs av en tanke: bäst vore att dumpa dem alla i Bryssel.



PS!
Minns sedan med viss rodnad på kinderna de klämkäcka affischer jag själv drabbats av i tidernas begynnelse...

21 kommentarer:

  1. Ditt språkbruk närmar sig extremhögerns...

    SvaraRadera
  2. Humor och självironi verkar inte vara Anna O:s starka sida.
    Greenroom

    SvaraRadera
  3. Vägra rösta! Det legitimerar bara EU:s groteska ersättningar och förstärker Europas nya frälse.
    Men om någon av dem, mot all förmodan, lovar att avstå åtminstone hälften av arvodet/kostnadsersättningar till människor, som annars samtidigt dukar under av törst, svält, sjukdomar, övergrepp - då skall den kandidaten få min röst och även fortsatta stöd.

    Uppgiven

    SvaraRadera
  4. Det är hög intellektuell nivå på slagorden på affischerna också. Börje Vestlunds (s) "Orättvisa är inte lösningen" framstår som en doktorsavhandling bredvid till exempel Folkpartiets "Vi vill röra om i grytan!".

    SvaraRadera
  5. Avstå rösta är det enda raka. Då legitimerar du i alla fall inte spektaklet. Allt prat om möjlighet att påverka är ändå just bara prat.

    SvaraRadera
  6. Klart att vi ska rösta, det var det dummaste jag hört! Alla som inte lever i demokratier förstår detta mycket bättre. Ni som inte ska rösta borde få leva i en diktatur så att ni kom på andra tankar!

    SvaraRadera
  7. Jamen, vad ska vi rösta på då?
    Schlaug gjorde en kloka analys i Nyhetspanelen, hittade den här till vänster på sidan.

    SvaraRadera
  8. VISST RÄTT! RikemansEU(västmakter) med de fria rörligheterna och överstatlighet yog ingen hänsyn till miljön och jobben. HELT RÄTT!

    SvaraRadera
  9. Nä just det, vad skall vi rösta på. Etablissemanget har plockat ner alla kloka människor (som vill begränsa EU-hysterin) till en "ofarlig " plats på valsedeln. Så släpper inte media in alla partier varken i dabatten eller på insändarsidorna. Är detta demokrati ni röstförespråkare??
    Sådant håller jag mig för god för att stödja!!

    SvaraRadera
  10. Ni frågar vad ni ska rösta på.
    Jag tror att människor som ni ALDRIG ser något att rösta på...
    Jo, när demokratin är borta, då kommer ni att sakna den.
    Själv kommer jag att rösta på moderaterna eftersom jag anser att de gör ett bra jobb.

    SvaraRadera
  11. "Människor som ni", skriver Börje Nilsson. Vilka är "människor som ni"?

    SvaraRadera
  12. Expressen, sid 2, hade i förrgår en klok analys på spektaklet. "EM i floskler" var väl rubriken.

    SvaraRadera
  13. Ligga kvar på soffan och lämna avgörandet över viktiga samhällsfrågor till extremhöger och vimsiga tokliberaler - är det det ni korttänkta röstvägrare vill?

    Det finns vettigt folk att rösta på, bara man orkar lyfta häcken från soffan och blicken från deb fördummande teven. Ta en titt på de gröna toppkandidaterna. Själv grunnar jag på om jag ska kryssa Isabella Lövein eller Zaida catalan. Båda kommer att kunna göra ett bra jobb, bara folk röstar in dem.

    Den som inte röstar, degraderar sig själv till vad grekerna, demokratins skapare, kallade en idiotes, dvs. motsatsen till en polites, den ansvarsfulle medborgare som deltog i det politiska samtalet. Skärpning!

    P.Gr.

    SvaraRadera
  14. Underfundigheter om EU-teatern:

    http://mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=170099

    SvaraRadera
  15. Till "Uppgiven":
    Då rekommendarar jag dig att rösat på miljöpartiets Carl Schlyter. Han och mp är kritisk till de höga ersättningar och delar av hans inkomst skänks därför till flertaletl välgörande ändamål: för mer information läs under hans rubrik Gåvoredovisning:

    http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=11913&number=161600&topcategory=11913

    SvaraRadera
  16. Gunnar Johanssonlör maj 23, 08:30:00 em

    I en demokrati så borde det vara självklart att man har rätt att avstå från att rösta, utan att behöva bli påhoppad för det. Men ska man låta bli att rösta bör man ju ha tänkt igenom även det ställningstagandet noga.

    Att däremot inte rösta bara för att man inte gillar EU eller för att man inte gillar ersättningarna som EU-parlamentarikerna får är ett argument som jag inte tycker håller eftersom platserna blir tillsatta ändå. Och då är ju risken större att det väljs personer som man absolut inte vill ha där.

    Trots att jag inte tycker om miljöpartiets ändrade åsikter i inställningen i EU kommer jag ändå att rösta på dom eftersom Carl Schlyter som toppar listan har kvar de värderingar som mp tidigare haft. Och jag kommer att personrösta på Isabella Lövin eftersom hon vill ändra EU:s fiskepolitik så att den blir hållbarare och jag vill att hon ska komma in i EU-parlamentet och att jag räknar kallt med att Carl S. kommer in ändå.

    SvaraRadera
  17. Vi röstar antagligen på Isabella, trots att vi som vegetarianer och "djur-rättsaktiva" vägrar äta även fiskar.

    Hon vill ju att man ska fiska mindre, och slår därmed följe med oss en bit på vägen, om än inte ända fram till noll.

    2 Katrineholmare

    SvaraRadera
  18. Carl Schlyter kan man ju inte rösta på. Han är helt vimsig i klimatfrågan, accepterar t ex AGW-hypotesen.

    SvaraRadera
  19. Jag förmodar att det finns en tanke med ryggsäcken och lusekoftan på "Ut ur EU"-affischen. Men vilken tanke är det? Min association blir att vägen ut ur EU är att fotvandra till Norge. Men det kan ju inte riktigt vara meningen...

    SvaraRadera
  20. Det finns naturligtvis fina gröna toppkandidater som tom är mer radikala än det parti de företräder. Rösta in dem!!

    SvaraRadera
  21. hapax: Schlaug kanske kan redovisa hur det egentligen var tänkt med den vänstra affischen. Jag har dock för mig att jag har hört att det var tänkt som: "se hur bra våra grannar Norge klarar sig utan EU. Nu visar i upp vårt språkrör med en norska som går på tur i lusekofta, vid något som ska likna en fjord". Det sägs dock att många trodde att det båda personerna på bilden var Miljöpartiets språkrörspar och inte alls förstod något av det. En klassiker... men allt annat än bra affisch. Det komiska är att de flesta partier är kvar på den nivån i sina affischer fortfarande.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.