fredag 29 maj 2009

... och SvD är fortfarande usla på att hålla avtal....

Lovade senast att, som en sista desperat åtgärd för att få SvD att vakna till liv, skriva varje gång tidningen inte kommer i brevlådan.

Dags igen. Ingen Svenskan. Det är så dåligt, så totalt amatörmässigt. Till slut räcker det inte ens med att SvD är den bästa morgontidningen. Funderingar över om det inte är bättre med den näst bästa i lådan, än den bästa på vift, börjar invadera familjens frukostmöten...

21 kommentarer:

  1. DN håller måttet! Och så får du Henrik Brors kloka analyser på köpet!

    SvaraRadera
  2. Ingen här heller! Jag undrar vilken ursäkten blir idag. Vi måste inse att man på Svenskan skiter i sina prenumeranter utanför 08-området.

    SvaraRadera
  3. Som prenumerant hr du ju tillgång till nätupplagan i alla fall!

    SvaraRadera
  4. Hur går det med Facebookgruppen för svikna SvD-prentare?
    Constani

    SvaraRadera
  5. Strunta i den där borgarblaskan, som bara vill lura er att tycka om kapitalismen! Håller er med en socialistisk tidning istället.

    SvaraRadera
  6. ... och den socialistiska tidningen kommer en gång i veckan fylld med pubertala utspel och förväntat innehåll som inte med ett ord kritiserar socialistismen... till skillnad från SvD som på nyhetsplats orkar driva hård kritik av marknadsfundamentalism, t ex när det gäller livsmedel, bankskojare och annat!
    Oblind

    SvaraRadera
  7. Du gör en insats som skriver när SvD inte delas ut, det är ju genom offentlig kritik som det kan bli ändring. Vi som nöjer oss med att vända oss inte ill kundtjänst påverkar ju faktiskt inte, det gäller att få de företag som inte uppfyller sina avtal att skämmas.

    SvaraRadera
  8. Är det inte skönt att slippa skiten?
    Jag brukar ta en snabb titt på sr.se/ekot, det är väl lite tunnare med maktens propaganda där.
    Och sen .... bara ett par exempel på värdefulla nyhetssidor:
    globalresearch.caLaura Flanders GRITtv

    SvaraRadera
  9. Så du prenumererar på en högerblaska. Det trodde jag inte om dig! Det visar bara att mp-ister är oberäkneliga.

    SvaraRadera
  10. Någonstans handlar det här med mediabevakning om att inte bli LURAD. Bakom en till synes oberoende rapportering kan dölja sig starka värderingar eller en dold agenda.
    Själv försöker jag kompensera det "borgerliga berättandet" med en regelbunden dos ETC, Arena och Ordfront.
    En välbesökt och vital blogg, som den här, är också bra behandling. Det som ena stunden kan tyckas självklart sticker någon annan hål på.

    08.29. Varför antingen eller ?
    Birger. DN och SvD står varandra väldigt när, värderingsmässigt. Därför är det spännande att läsa båda.För att se hur redaktionerna påfallande ofta faktiskt vinklar och prioriterar olika. Man blir påmind om att den s.k verkligheten kan skildras på oändligt många sätt. För att citera Kant: "Vi ser inte världen som DEN är, utan som VI är."

    SvaraRadera
  11. Håller inte med Erik. SvD är bättre på att skilja åsikter från nyheter än DN. Jag vill minnas att Birger slutade med DN när Henrik Brors åsikt i någon fråga blev huvudnyhet på DN:s löpsedel. Eller hur var det, Birger?
    Grannen

    SvaraRadera
  12. Sören B verkar vara en ganska insnöad figur. Att inte läsa tidningar med olika avsåndare - höger, vänster, grönt, anarkistist - är ett bra sätt att i n t e kunna förstå vårt samhälle! Det är fullt av borgerliga som vägrar titta i en vänstertidning, och det är fullt med socialister som vägrar läsa borgarpress. Istället väljer dom att få sina egna uppfattningar bekräftade. Det är ängsligt!
    Pidder

    SvaraRadera
  13. 11.38 Henrik-Brors-incidensen; låter lite impulsstyrt... stämmer inte med BS ?

    SvaraRadera
  14. Det finns nu ett givet utrymme för en ny, stor morgontidning med ett grönt krtiskt perspektiv.

    Vi står mitt i ett större paradigmskifte än vad de flesta av oss förstår. Det handlar inte om att "gammelmedierna" inte hänger med utan att våra dominerande ideologier och synvinklar är hopplöst föråldrade och inte förmår sätta verkligheten under lupp.

    Att som Birger fortsätta sticka hål på SvD:s hycklande vurmande för marknadskapitalism är underbart. Diskrepansen är som här visas stor mellan ord och handling. Men sanningen är väl att intelligensian i landet nu måste våga bryta sig ut, hitta lämpliga finansiärer och ge oss vad vi behöver:

    En ny, anglägen, kritisk morgontidning som inte utgår från att marknadskapitalism/socialism är den tolkningsgrund som ska styra vinklingarna av texterna/åsikterna.

    Vi är nog många givna prenumeranter som står och väljer mellan pest och kolera, SvD och DN, Aftonbladet och Expressen...

    Det finns nåt mer! världen är större än den svenska bakåtsträvande ankdammen...

    N.P

    SvaraRadera
  15. Det förvånar mig att ni överhuvud taget fortfarande prenumererar på papperstidningar. Det var längesedan jag slutade med det. Allting finns ju på nätet! Sluta alltså slösa med skogen!

    SvaraRadera
  16. Nej, allt finns inte på nätet,och det är fortfarande jobbigt att läsa från skärm - annat blir det när mer läsvänliga vikskärmar kommer.

    SvaraRadera
  17. å var kommer elen ifrån till skärmen...

    SvaraRadera
  18. Så här ser kundtjänst meddelande ut till Birger:


    Meddelande från kundservice:

    Hej!

    Vi beklagar att det återigen blev en störning idag och vi hoppas att det ska dröja innan det blir problem nästa gång. Vår distribution har täta kontakter med tryckeriet för att säkerställa leveranser.

    Självfallet förlänger vi din prenumeration med 1 vecka extra och önskar dig fortsatt trevlig läsning.

    Trevlig helg.

    MvH
    Fredrika

    Birger begärde en veckas extra förlängning av prenumerationen och fick således det som kompensation. Skälet till att SvD inte kunde upprätthålla avtalet var, enligt ett annat meddelande från tidningen, att man hade en större produktionsstörning i V-TAB Örebro tryckeri inatt och att 35 000 tidningar inte kom med fjärrbilarna i natt på grund av "tekniska kommunikationsproblem i packsalarna".

    SvaraRadera
  19. Ska man verkligen stödja vänsterpressen?

    På www.sdkuriren.se kan man läsa vad vänstergrupper kan åstadkomma, när politiker försöker valtala på torgen.

    SvaraRadera
  20. På 90-talet gick min ericsson-mobil sönder 1 gång i veckan. Det var en liten skruv inuti som lossnade hela tiden. När jag frågade Ericsson om deras ansvar, svarade dom att "den tfn du har är världens bästa mobiltelefon" Enda problemet var att det inte gick att ringa med den, men den detaljen verkade inte bekymra.
    Jag köpte en Nokia.

    SvaraRadera
  21. Neoliberal Agendalör maj 30, 04:06:00 em

    Jag har förrut prenumererat på SvD som PDF. Det funkade bra och kanske ska man börja igen. Såg att det nu bara kostar 660:-/år och man slipper kasta slänga/återvinna en massa papper.

    Är man pappers-prenumerant så kan man ladda ner tidningen gratis och det är väl det miljövänligaste, eller hur Birger?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.