onsdag 15 april 2009

Grillat och gnälligt

Grillsäsongen startar. För att få igång konsumtion, tillväxt och vägen mot evig lycka rekommenderas denna förgyllda grill. En våt dröm för varje finansminister. Oavsett block, tycks det mig...

Budgetdebatt idag. Och Thomas Östros lär sätta på sin eviga repeatknapp. Jaja, det gör väl jag också emellanåt...

Skolan skall kunna stänga av en elev upp till en vecka. Den rödgröna oppositionen flyger i taket. Men problemet är inte att en elev i några enstaka fall skall kunna stängas av, problemet är att Jan Björklunds samlade skolpolitik är inriktad på att tillverka arbetskraft istället för hela och växande människor. Jag vidhåller - håll i dig, Janne - att skolan skall möta förstaklassarna med bred pensel och flöjt.

I går avlyssnade jag en het debatt i radion mellan Veronica Palm (S) och socialförsäkringsministern. Handlade om huruvida förskolan skall skriva intyg för att föräldrar skall få ersättning för vård av sjukt barn. Där har vi den blockskiljande frågan i Mellanmjölkens land. Ni vet det där med att blocken bara är poler på samma utvecklingsväg...

Utanför husknuten fanns i gryningen en älg, tre rådjur, två ekorrar och en kanonröd domherre. Tre katter och jag satt och tittade på dem. Vi spann alla fyra.

6 kommentarer:

  1. Jag hade i min vildaste dröm förväntat mig en förvalrörelse just nu att det är EP-val den 7 juni för att få upp folket ur soffan.DÄR tas de STORA besluten. DÄR får vi hjälp med våra visioner.Inte minst borde DE GRÖNA driva en kampanj att ENA denna rörelse genom att förklara varför de i ÖST ska ha in fler representanter i EP. Istället är det en massa blocktjafs om Ams och Trams hit och dit i den svenska ankdammen.

    SvaraRadera
  2. S har erkänt en misslyckad skolpolitik. Björklund är rätte mannen att bringa ordning, anser jag.

    SvaraRadera
  3. Som lärare kan jag bara krasst konstatera att Björklunds politik inte har så mycket med verkligheten att göra. Den strävar efter att disciplinera barn som behöver bli sedda, förstådda och lyssnade på. De behöver inte fler prov, kontroller och omdömen för att göra bra ifrån sig utan vuxna som är engagerade i deras värld och på vilket sätt de har förmåga att lära.

    SvaraRadera
  4. Hej,Vegomamman!

    Björklundtänkets diametrala motsats
    är Waldorfpedagogiken. Håller du med?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  5. Björklunds förslag om en veckas möjlighet till avstängning är väl inte så upprörande, som man vill försöka få det till. Man får väl förutsätta att rektorer och lärare har nog omdöme med att tillämpa möjligheten sparsamt. Om saker och ting någon gång skulle gå över styr kan det vara bra det det är möjligt att stänga av. Rimligtvis ska ett avstängningsbeslut granskas efteråt.

    Debatten borde kanske inte handla så mycket om avstängningsregeln, som vad som sker i skolan, och vad arbetslöshet och undermåliga arbetslöshetsersättningar får för följder för barn och unga. Där sker i dag de stora orättvisorna - som givetvis försvinner ur debatten, som man föredrar att låta handla om relativt meningslösa pseudofrågor.

    Vi har en tam, tandlös och viljelös opposition, som alltner tycks SATSA på att förlora valet nästa år. Det känns ynkesamt!

    P.Gr.

    SvaraRadera
  6. Jag gillar verkligen: "att skolan skall möta förstaklassarna med bred pensel och flöjt."

    Du är klok du:-)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.