måndag 23 februari 2009

Äntligen fick jag slå Carl Bildt...

Noterar att chefredaktören på den eminenta tidningen Fokus listat de bästa politiska bloggarna. Och placerat denna blogg på första plats, straxt före Carl Bildts.

Argumentet är att bloggen är en pärla, dessutom att den är rolig samt att jag är galen. Jag vet inte hur mycket galenskapen spelade in, men att inte uppfattas som galen i en galen värld är ju att faktiskt vara galen.


Själv listade jag för något år sedan ett antal tidningar som är omistliga att följa. Några av dem är totalt galna.

Jag tillhör nämligen dem som försöker förstå världen genom att läsa/ögna många tidningar. Jag har försökt förstå världen genom att rota runt i bloggosfären också, men det jag förstått av världen och människorna efter en löprunda därstädes har varit alltför deprimerande för att vara hälsosamt. Således nedskuren verksamhet, för hälsans skull.

Dock är jag överens om att de flesta av de bloggar som finns på Fokus-listan är OK - om man nu skall välja bland svenska bloggar. Dock fattas det på listan bloggar skrivna av kvinnor, men skall man följa den försvarspolitiska debatten så är väl denna lysande även om jag inte kan dela dess uppfattning alla gånger - men det är ju genom att ägna tid åt knepiga uppfattningar som man själv inte delar, som man möjligen kan begripa varför världen är galen, och förstå varför världen tycker att man själv är galen.

PS!
Mitt bästa minne av nummer två på listan är annars följande: Riksdagen har avhållit sitt högtidliga invigande, nu är det traditionellt politiskt plockgodis - i form av svarta oliver, läskiga småkorvar och snittar med norsk nätlax.

Bildt står i centrum av lokalen och låter sig intervjuas av TV-kanal, jag råkar gå förbi i folkmassan och han drar helt prestigelöst in mig i teveintervjun, genom att, mot alla partipolitiska regelverk, ropa "eller vad säger du, Schlaug?". Varvid jag fick utgjuta mig i det aktuella ämnet och fick en liten plats i kvällens teveruta till varnagel för Carl Bildts presstjänst...

I övrigt var det alltid språkrörskollega Marianne som valde att äta rödlistad marulk och annat när Bildt bjöd. Vi körde med den gamla polisstrategin i våra relationer till politiska motståndare: ett snällt och vänligt informellt samtalande rör, och ett elakt officiellt debatterande rör.

Strategin var ganska bra. Och Marianne blev landshövding på kuppen och trivs med det, och jag slapp bli landshövding och trivs med det. Vem som är mest galen får andra avgöra...

För övrigt borde Nummer Två göra det alla egentligen vet är nödvändigt, samtala med Hamas. Helle Klein påminner om hur det var när PLO drogs in i förhandlingar.

16 kommentarer:

  1. Schlaug-bloggen är skitbra, ofta samtalsämne på fikarasten. Vill starta fan-club...

    SvaraRadera
  2. Snälla Quinna, lägg ut anmälningsanvisning till fanklubben, tack!

    N

    SvaraRadera
  3. Varför Einstein som bildval?
    Hänger inte med idag....

    Förväntar mig en riktigt rolig, eller galen förklaring.
    :)

    SvaraRadera
  4. Förklaringen är väl att många ansåg Einstein som galen,eller?
    Mia

    SvaraRadera
  5. Men vad roligt för dig att du hamnade i topp!
    Jag läser hellre din blogg än Bildts ska du veta!

    //ninni

    SvaraRadera
  6. "Karln är galen".
    Bara att hålla med.

    SvaraRadera
  7. Det gäller att markera oberoendet mot nissarna som leder oss mot undergång. Det gör Birger! Det förvånar mig inte ett dugg att denna blogg får mest beröm.
    En blogg är en personlig dagbok utifrån den roll man spelar för tillfället. Någon som läst Maud i bloggvärlden. Jo, hon näringsministern- partiledaren- alliansbildaren- som tar på sig en roll varje gång hon dyker upp i tv.
    Vad fasenn är du Birger? Du är ju galen.

    SvaraRadera
  8. Kul att bloggen vann. Detta är ju en av mina favoritbloggar. I övrigt tycker jag dock inte listan var något vidare. Ali Esbati är bra och Carl Bildt är okej det lilla jag läst, men övriga tycker jag inte är något vidare.

    Jag tror du ska ta galen som en komplimang eftersom den verklige galningen Ingerö enligt Pettersson "håller bra nivå"...

    SvaraRadera
  9. Om Birger är galen, då är begreppet galen enbart positivt laddat för mig!

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  10. Birger är en av de få friska människor som yttrar sig i offentligheten!

    Bra intervju i förmiddags! Jag reagerade ungefär som du när jag första gången läste Wägners Väckarklocka vid 21 års ålder. Fast euforin över att mina egna tankar verbaliserades i hennes visioner blandades dock med den oerhörda frustration över att jag (precis som du av en slump) kom över den så sent. Jag hade behövt läsa den redan som 18-åring.

    Därför hurrar jag för dina föredrag och engagemang på landets bibliotek. Hoppas du sedan fortsätter till skolorna och att många lärare lyssnar på dina föredrag och äntligen kan få in henne på litteraturlistorna. Det är mer angeläget än något annat på schemat!

    Och anonym 10:56 - du glömde rymdminister, rollen Maud antog när Fuglesang var ute i rymden ;-)

    SvaraRadera
  11. Anso.

    Var du glad för att ha läst Väckarklocka i så pass unga år. Jag hann bli pensionär, innan den hittade min blick. Att den över huvud taget kom i min hand, berodde på en artikel om Wägner i Miljömagasinet. Författaren till den hette: Birger Schlaug!

    N

    SvaraRadera
  12. Här kan du välja bland några av Einsteins galenskaper.
    Albert, ansåg att jordens inbygare var medlöpare...
    Einstein menade också att Gud var ett övelägset förnuft som uppenbarade sig i världen...och Gud alltså, inte kastade tärning.
    Einstein sa också så här:
    "På människans frihet i filosofisk mening tror jag inte på något sätt. Var och en handlar inte bara av yttre tvång utan också ur en inre nödvändighet."
    Schopenhauers yttrande: "En människa kan visserligen göra vad hon vill men inte vilja vad hon vill", "har alltsedan min ungdom stått mycket levande för mig och alltid vari en tröst för mig vid anblicken av livets hårdhet, och det har varit en outsinlig källa av tolerans." R

    SvaraRadera
  13. Vi vattumän (inkl Birger)uppfattas nog ganska ofta som lite galna av vår omgivning...smällar man får ta när man är lite före och lite vidsyntare än sina i tanken "enkla" medmänniskor...:-)Det kan kosta på att sticka ut och våga gå före.

    SvaraRadera
  14. Monica: Jaaadu, det är väl ungefär som Mia skriver som jag tänkt mig...

    SvaraRadera
  15. "Det gäller att markera oberoendet mot nissarna som leder oss mot undergång. Det gör Birger"

    Vad är detta för en sjuk blogg??? Tydligen finns det människor som är perversa njutare av undergångstankar!

    SvaraRadera
  16. Du förtjänar verkligen att vara med på den där topplistan. Den här bloggen är en pärla.

    Galen och galen... Vad sägs om "skogstokig"? ;) Men personligen skulle jag nog snarare kalla dig visionär.

    /Andreas

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.