söndag 26 oktober 2008

Varning: Ohöljd reklam för getost...

För några veckor sedan deltog jag på en matmässa om regional mat. Vi debatterade på temat klimatsmart mat.

Självfallet smakar man på en del när man ändå är på matmässa. Och införskaffar en del. Och märker att de där små tillverkarna ofta göra väldigt mycket bättre livsmedel än de stora.

En riktig höjdare är t ex Krogersbo Getost, från Krogersbos getgård i Östergötland. Alla de där kända stora märkena med fårost etc, kan kasta sig i väggen.

På Krogersbo getgård tillverkas getost av mjölk från egna getter. Getterna föds upp och lever i lantlig och behagfull miljö, strax utanför Valdemarsvik.

I Stockholm säljs osten på Gryningen Hälsobod, Folkungagatan
på Söder och på Bondens egen Marknad också på Söder.
Men man kan ju tjata på sin handlare också. Ägaren till getgården får man tag på här om man t ex vill ha smartare julklappar än Alladin att ge bort till anställda eller så...

Här finns förresten reklam för egen el.

5 kommentarer:

 1. Webbsidan kan inte hittas... så lyder den text som kommer upp, då man klickat på getostens länk.

  SvaraRadera
 2. Tack för påpekandet, bättre nu...

  SvaraRadera
 3. Underbart! Fram för mer "god" reklam på din blogg, Birger! Klickade mig precis fram till din el-reklam - perfekt sätt att visa alternativ för människor samt att det är reklam byggd på "egen uppsökande verksamhet". D v s den är både god och "opådyvlad". Bättre kan det inte bli!

  SvaraRadera
 4. Fast det här med egen-el till konsumenter som redan har tillgång till elnätet har jag väldigt svårt att förstå. Det måste väl ändå vara bättre att satsa sina pengar i till exempel vindkraftkooperativ som köper rejäla vindsnurror, än att slösa bort sina pengar på en leksakssnurra? Eller investera i ett solkraftsprojekt i ett land som ligger bättre till, än att sätta en olönsam solpanel på balkongen?

  Även ur ett miljöperspektiv är det väl bäst att bygga en så effektiv vindsnurra som möjligt, och placera den där det blåser? Eller att placera solceller där de får så mycket sol som möjligt.

  SvaraRadera
 5. Nu äntligen har Krogersbo Getgård en hemsida! Gå in på www.krogersbogetgard.se

  Mvh/Charlotte

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.