söndag 1 januari 2006

Du har sökt dig fram till reklam för egen el...


Reklam ska man inte utsättas för mot sin vilja. Men en del saker är bättre än andra. Därför finns det reklam på den här bloggen - för den som själv söker den. Reklam här kostar inte något. Och man kan inte köpa sig plats. Bloggägaren tar själv initiativ. Om företaget som presenteras ändå känner att man vill betala får man göra det - annars låter man bli. Vill man betala så sätter man in valfri slant på ProVokas plusgiro. Hälften av intäkterna används för att att delfinansiera arbete med bloggen - t ex kolla upp företag som får reklam... Hälften används för att ProVoka skall kunna bygga upp en liten kassa för att stötta ideella miljöprojekt.
ProVoka når du på provoka@telia.com.
ProVokas plusgiro: 51224-4 Birger Schlaug, Lena Rosén-Schlaug, Mikaela Holm


Dyr, men egen, el....


Att göra egen el kan vara dyrt, men någonstans måste det börja. ETC har startat försäljning av solpaneler och vindsnurror. Man kopplar bara in dem i en vanlig elkontakt. Det har funnits länge i andra länder - och sålts i Sverige också, men då av företag som nog bara vi nördar känner oss hemma i...

Nu har således ETC börjat sälja pryttlar. En del bygger på pryhysteri, även om det i sig är "miljövänligt". Men onödiga pryttlar är onödiga pryttlar.

Om du funderar på egen el så räkna på det själv. Ett litet minivindkraftverk som ger 1000 w kostar 50 000 kronor. Tro inte på glädjekalkyler när du funderar över vad den elen kommer att kosta. Men någonstans måste man ju börja, och det här kan vara ett sätt. Och nog är det grön status att sätta en vindsnurra på huset... Och solpaneler på balkongen... Skippa Thailandresan kan man göra, så får man pengar över - och sparar koldioxid. ETC är värd en eloge, trots viss pryttelhysteri i Johans butik...


Här hittar du ETC Egen El.





3 kommentarer:

  1. ETC och Johan Ehrenberg vänder sig verkligen till överklassen med det här erbjudandet!

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym. Visst är det sant att de rika omgående kan göra sin egen el, de har ju pengarna. Men de som beställt av oss är alla vanliga inkomsttagare, såna som bestämt sig för att avstå från att bygga om kök, åka utomlands, köpa ny soffa... Ja du förstår. Man satsar på det här i några år för att sen ha en del av sin el gratis när allt är betalt. Inte särskilt överklassigt.
    Fast visst jag skulle jättegärna önska att solceller och småsnurror vore billigare. Men nu är de inte det. Och kommer nog inte bli det på ett bra tag.

    Mvh

    Johan Ehrenberg Egen El.

    SvaraRadera
  3. Bara älskar denna blogg...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.