onsdag 6 augusti 2008

Spinnerskan

"Vårt hus Karlavagnen 7 har en okuvlig portvaktsfru. Hennes ansikte är genomkorsat av illa läkta ärr, efter en olycka som hon säger. Hennes kropp är urgröpt som en sättpotatis, vilket hon ju också är…".

Så inleds novellen Spinnerskan, av Elin Wägner, från samlingen med samma namn. Den kom ut några månader innan hon avled i januari 1949. En nyskriven recension hittar du här.

2 kommentarer:

  1. Birgers blogg är förmodligen Elin Wägner-sällskapets bästa mediala fönster mot omvärlden. Jag gissar därför, att bloggen bidrar till att sällskapets medlemsantal växer. Kan det förhålla sig så, Birger?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  2. Vet inte hur medlemsökningen ser ut, men får väl en dragning i samband första styrelsemötet jag skall vara med på. Förhoppningsvis skrämmer inte bloggen någon i alla fall...:-)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.