söndag 10 augusti 2008

Reinfeldt - den lyssnade statsministern

Fredrik Reinfeldt, som höll sitt sena sommartal i Vaxholm igår, brukar hävda att han är en lyssnade statsminister.

Så det är ju inte konstigt att han gillar FRA.

Den som vill veta hur han var klädd och hur rolig han var kan läsa Aftonbladet. Den som vill lyssna på talet kan göra det här.
Tro det eller inte: han vädrade tanken att de höjda matpriserna i världen också kunde vara resultat av spekulation... Det tog tid!

8 kommentarer:

  1. Det lever nu generationer som inte har någon erfarenhet av andra världskriget. Schlaug tillhör dem.

    SvaraRadera
  2. Det är sant. Men jag tillhör en generation som haft en hel del kontakt med människor i Östtyskland och därmed vet vad det innebär att få brev öppnade och scannade av staten.

    SvaraRadera
  3. Aha, det är därför han gillar FRA.

    SvaraRadera
  4. Ha ha!Hej Birger, du är rolig din rackare!
    En "lyssnande" statsminister!Och jag håller med AB klädvalet var
    utmärkt.Och han var visst roligt också.Bli han varm i de kläderna så
    kan han med tiden bli en ny Bo Ringholm kanske.Janne M Göteborg

    SvaraRadera
  5. Möjligen kan Reinfeldt i sin iver
    att bli det nya "Arbetarpartiet"
    tagit till sig Tage Erlanders gamla råd " Du ska lyssna på rörelsen"?
    Janne M Göteborg

    SvaraRadera
  6. Ett nytt skattepaket som sänker skatten för enbart de som har turen att ha ett jobb innebär ännu ett steg i segregations och utanförskapandet. De långtidsarbetslösa som ingen anställer får sin standard än lägre och kommer ett steg närmre socialbidragsnormen och förödmjukelsen av att leva på socialbidrag vilket är mer förödmjukande än att leva på a-kassan. Obs en annan grupp som undantas i levnadsstandarden är de sjuka även dessa undantas i skattesänkningen. Jag vet ej hur nästa val blir men ett samhälle där solidariteten med de sämst ställda blivit ett regeringsmantra blev populärt förra valet så nog kan denna politik vinna igen. Vi som vill ha en rättvis skattepolitik. Skatt efter bärkraft inte efter om en person lyckats i livet och är frisk och har arbete hånas som bakåtsträvare och ses ner på av dagens samhälle och nonchalanta politiker.

    SvaraRadera
  7. Rolf, vi kan inte ha ett samhälle där arbete inte premieras. Sossarna skapade ett bidragssamhälle som gick rakt överstyr. Det måste löna sig att arbeta.

    SvaraRadera
  8. Även den som råkat bli arbetslös har rätt till att leva i vårt samhälle. Det är en hård tillvaro att inte ha arbete och ses ner på. att då samtidigt få ytterligare nedddragning av ersättning och få högre skatt än den som har HAFT TUREN att få ett arbete är omänsklig människosyn. En politik där alla hade rätt till arbete och fick detta är bättre än att ta möjligheten att existera som arbetslös från den arbetslöse. Arbetslöshet är något som äldre så gott som aldrig kommer ur. Ingen politik kan ändra på detta. Men att förödmjuka arbetslösa i denna situation och få samhället att acceptera detta. För att inte tala om media där situationen för långtidsarbetslösa och levnadsstandardens minskning för dessa aldrig nämns i samband med hur levnadsstandadarden är i dag. Enbart inkomst av arbete nämns numera i detta sammanhang i pressen. Om inte detta är segregation och utanförskapande politik så kan man undra vad det är. Även arbetslösa är människor med behov och drömmar om ett bra liv. Detta ska en regering inte ta ifrån dem genom att få dem att se ner på sig själva. Ingen människa som ser sig själv som sämre än andra kan få jobb. Stötta arbetssökande krossa dem inte!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.