tisdag 29 juli 2008

Nu har även moderaterna upptäckt att det inte finns mödomshinnor!

Om det nu är så illa att politiker av allehanda snitt tror att det finns mödomshinnor så är det ju inte så konstigt att de också tror på evig tillväxt och på 40-timmarsveckan som en naturlag.

För ett halvår sedan gjorde socialistiska tidningen ETC ett reportage som skakade världen: Det finns ingen mödomshinna. Då förstod jag att inte ens, vanligtvis välunderrättade, socialister haft detta klart för sig. De kanske haft fullt upp att, i all sin oskuld, analysera Castro. Vad vet jag?

Stillsamt konstaterade jag då att informationssamhället inte är samma sak som kunskapssamhälle. Nu har frågan nått fria moderata tidningen SvD, som också de vill upplysa världen. Det moderata socialborgarrådet i Stockholm reagerar självfallet på det mest moderata sättet: att skattepengar används för att återskapa något som inte funnits kan inte vara bra.

Upplysning krävs för att krossa myter om mödomhinnor, evig tillväxt och 40-timmarsveckan.

78 kommentarer:

  1. Myten att problem som folk flytt ifrån plötsligt skulle upphävas bara personerna får uppehållstillstånd och försörjning i Sverige blir mer och mer uppenbar att så inte är fallet.

    förmågan att hjälpa folk i sina hemländer minskar när nya problem som uppstår i Sverige kräver allt mer resurser från normala samhällsfunktioer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)



















      Radera
  2. Det är konstigt att ditt inlägg Birger handlar mer om mödomshinnor existens och 40 timmarsarbetsvecka.

    Det handlar inget om artikelns innehåll. Att skattepengar går till att stödja en medeltida kvinnokultur.
    Genom mödomshinneoperation.

    Dags att komma ner till verkligheten istället för att dra massa politiska floskler. Miljöpartier är ett feministparti och i artikeln stod att flera kvinnoförbund är upprörda över denna fråga.

    Hur kan det vara så att ett fd språkrör som arbetat med urfeministen Gudrun Schyman inte tar upp detta.

    Är det ett typiskt vänsterdrag att avleda uppmärksamheten till något helt annat och att låtsas om att problemet med hederskultur inte finns.

    Om mp är verkligen engagerad för kvinnor borde denna fråga och muslimsa invandrarkvinnors rättigheter stå först i dagordningen.

    De som driver dessa frågor idag är moderaterna via Nyamko Sabuni.
    Vad säger urfeministen Gudrun Schyman om detta?

    SvaraRadera
  3. Wow, verkligen starkt empatiskt inlägg Birger.
    Du känner verkligen för dessa kvinnor och ser genast att det största problemet är ... moderaterna.
    Strongt.

    SvaraRadera
  4. Kört rattfull något på sistone?

    SvaraRadera
  5. jag tror aldrig alltså aldrig att kultur och uråldriga seder kommer att försvinna bara för att man flyttat till Sverige. ungdomar vill behålla sina föräldrars traditioner och förstärka sin identitet. man vill känna stolthet för familjen.
    många unga männ vill hämta sina fruar från sitt hemland där släktingar har hittat en underbar fru som är bra för mannen.

    Vad är så bra att ta efter Svenska traditioner som har ganska låg moral vad är så sunt med att haft 100 tals partner innan man gifter sig????ingen kritiserar att det kosstar sjukvården miljoner att bota könssjukdommar som Svenska ungdommar skaffar sig när de festar på semesterresan

    SvaraRadera
  6. har utlänska männ dubbelmoral de kräver en oskuld när de själva skall gifta sig. men samma utlänska och andrageneratonsinvandrare ser inget omoraliskt i att våldta andra kvinnor som de inte tänker gifta sig med. Och synnerligt Svenska kvinnor

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. dessa frågor har finnits i flera år på www.sdkuriren.se och www.nd.se men först nu skrivs det samma sak på www.Svd.se
    kanske har moderater fått nya grannar heller har de börjat åka kollektivt och fått sina första möten med folk från andra länder??
    reply to Yamin: många Svenska tjejer söker vård efter "mångkultur" i parker och i tvättstugan och vilka männ utför dessa övergrepp???

    SvaraRadera
  9. Av flera skäl har jag rensat bort en del kommentarer som angriper invandrare med en mängd skällsord - de som angriper andra kommentatorer med ord som kackelacka och annat ber jag skriva någonannanstans. Kritik av den sorten må ni använda om mig, om det känns bra för er, men inte motde som kommenterar här.

    Ann Christin tycks ha missuppfattat: föreställningen om mödomshinnors existens har mycket lite med härkomst att göra.

    Omar: Självfallet är det fel att det offentliga skall bekosta - och därmed stötta fördomar och en befängd uppfattning - "återställande" av något som inte funnits. Trodde att detta framgick av mitt inlägg. Missupfattade du så var jag väl min ironi inte tydlig nog.

    Anonym: Nej, moderaterna är inte det största problemet, Läs gärna en gång till så kanske du förstår vad jag skrivit.

    Rattfyllo: Märklig fråga. Jag har aldrig kört rattfull.

    Aman: Problemet uppstår när staten stöder ingrepp som bygger på fördomar: mödomshinnor finns inte, det är en myt som är en dominerande uppfattning såväl i Sverige som i andra länder.

    Sofia: Menar du att svenska män, därför att de är födda i Sverige, inte våldtar, så är du dåligt informerad. Jag undrar hur du hade reagerat om Anders Eklund haft ett utländskt klingande namn...?

    SvaraRadera
  10. Det var intressant inlägg.
    Jag är inte så bra att förstå ironi.
    Kul att ett fd språkrör har en sådan öppen blogg som denna!
    Lycka till med bloggandet.
    Själv har jag möjlighet att blogga i hemlighet lite ifrån mitt jobb, för det är så lite att göra under sommaren.

    SvaraRadera
  11. aman bin : Flera muslimer hämtar fruar utomlands för svenska infödda muslimska kvinnor blir orena igenom de lever som vanliga svenska kvinnor.

    Det är därför de vill operera dit en mödomshinna så att de blir oskulder igen. Då kan de gifta sig med en muslimsk man som kräver att bruden är oskuld.

    Men att operera en mödomshinna ljuger man för den muslimske mannen att bruden är oskuld.

    Men samtidigt får manliga muslimer oftast ansvaret att föra muslimska traditionen vidare. Det går sällan att förena med en modern sekulariserad muslimsk svensk kvinna. Som haft svenska killar innan.
    Det finns ont om svenska muslimska kvinnor som är oskulder. Flera arabiska tjejer lever som svenska tjejer gör. Och håller mindre hårt på gamla traditioner än flera muslimska män.
    Den enda framtida alternativet i denna fråga är att den muslimske mannen får ge upp sina kvinnoförnedrande, hedersrelaterade oskulds krav på kvinnan. Då kan väl samma krav ställas på den muslimske mannen. För i Sverige är enligt lag man och kvinna jämlik och svensk och EU-lag står över koranens lagar. Om man hellre följer koranens sharia inspirerade lagar kan man lämna Sverige och Europa!

    SvaraRadera
  12. Svenska män har en annan uppfostran och är vana med att tjejer skall få säga nej.att media uppmärksammar några få Svenskar som är psykiskt ostabila och framhäver att Svenska män skulle vara onda och hänsynslösa. medans signaliment på gärningsmänn aldrig skrivs i media när överfall och andra brott beskrivs i media. BRÅ och underlag från polis och södersjukhuset påvisar att de flesta överfall på Svenska kvinnor där offer och gärningsman inte känner varandra har skett av utlänningar. jag tor du inte vill att din egen fru skall åka ensam på buss en kväll till Tensta men däremot inte oroligt om hon tar en kvällspromenad i Svenskområdet där ni bor

    SvaraRadera
  13. reply to carl: såg på www.sdkuriren.se och www.sdkvinnor.se de har vettiga åsikter som jag stödjer helt. är det fel på mig? eller är det fel på Svenska samhället som försämrats så snappt. jag vill ialla fall bli medlem hos SD

    SvaraRadera
  14. Ah, Sofia. Antingen kan man tro att hög brottslighet i t.ex. Tensta beror på framförallt socioekonomiska faktorer. Eller så kan man, liksom folkpartiet och sverigedemokraterna, tro att det beror på att muslimsk kultur. Om man ser på våldsbrott inom familjen är den s.k. hedersrelaterade brottsligheten mikroskopisk i jämförelse med den äktsvenska, spöa-frun-efter-en-halva-Renat brottsligheten. Dessutom: ifall en svartsjuk svensk slår sin fru är inte det också ett hedersrelaterat brott? /Thomas

    SvaraRadera
  15. to Thomas Sverigedemokrater tror INTE att bara för man är muslim är man stöldbenägen. Sverigedemokrater är inte rasister. undrar om folk inte orkar bry sig om nya samhällsbeskymmer och enklast är att sticka huvet i sanden genom att bara klaga på Sverigedemokrater som verkar vilja förbättra det som gått snett.
    om inte Svenskar och övriga Sverigedemokrater fanns då skulle alla problem försvinna ???så om 60 år är alla Världsproblem lösta med moderaternas och Sossarnas Sverigefientliga politik när alla Svenskar har försvunnit.

    SvaraRadera
  16. du fördömmer folk som pekar ut och hetsar folkgrupper och enskilda personer så hur kan du namnge och peka ut Anders eklund han har svår psykist sjukdom och hans anhöriga har det besvärligt nog. Det är hemska brott som begåtts men tyvärr är dessa vanliga i Sverige i dag.
    när gärningsmännen heter exempelvis mohammed hade inte hans namn ens omnämts i media.
    konstigt att Svenskar så gärna vill förtala varandra och samtidigt hylla personer som kommer från andra länder oavsett vad de utför för handlingar

    SvaraRadera
  17. Det finns hos en mindre del

    Jag vill bara tips om

    http://bloggnyheter2.blogspot.com/

    Bla siffran var kommer knarket ifrån Afghanistan
    Narkotika +30% halvår 2008
    2026 beslag opium ny företeelse (102 kg)
    5,5 ton Kat och 412 cannabis

    SvaraRadera
  18. I en norsk polisrapport för våldtäkter i Oslo 2007.
    I den var 70 % av alla dömda våldtäktsmän av icke europeiskt ursprung.
    De flesta kom ifrån mellanöstern eller norra afrika.
    I tidningarna kan man ofta läsa om mycket råa våldsbrott. Om man studerar dem närmre är det mycket ofta arabiskt klingande namn som är förövaren.
    När det gäller våldtäkter är nästan alla serievåldtäkter där gärningsman gripits är de muslimer.
    Förutom han i Umeå. Han som härjade i stockholm var ifrån Libyen. HAn som våldtog minst tio i göteborgsområdet kom ifrån Etiopien.
    Statistik och fängelse domar visar att invandrare och framförallt muslimer är kraftigt överrepresenterade i alla våldsbrotts kategorier.
    I sverige är det snarare kanske 80 % av alla våldtäkter i storstäderna begås av invandrare och av dessa främst med muslimskt ursprung. Läs och se. Tidningarna nämner sällan förövarens namn. DEtta är fakta!

    SvaraRadera
  19. Nyligen så rånades två homosexuella män varav de blev svårt knivhuggna.
    Det finns källor som visar att de var araber.
    Titta på denna bloggen.
    http://everykindapeople.blogspot.com/2008/07/etniskt-hatbrott-p-pridefestivalen.html
    Det är något som tidningarna beskyller högerextrema för.

    SvaraRadera
  20. Det absolut största problemet i dagens Europa och Sverige är islamiseringen. Men varför är riksdagens partier tysta? Hur ser Europa och Sverige ut om 20-30 år?

    SvaraRadera
  21. Vad säger, att inte också sd kommer att frångå sina ideal, när de sitter i Riksdagen?

    Ett efter ett har de gamla partierna svikit sina tidigare hjärtefrågor. Sossarna har gått åt mitten. Moderaterna likaså. Kd har tappat kompassen alldeles. Mp närmar sig Sahlin.

    Ett par sd-ideal är att sänka drivmedelsskatten och att behålla kärnkraften. Men efter riksdagsinträdet 2010 kanske sd byter åsikt i alla frågor.

    Man kan inte lita på något parti nuförtiden.

    SvaraRadera
  22. Med anledning av Birger S nedsättande kommentar till Sofia kommer lite fakta om våldtäkter. Man kunde förvänta sig av en riksdagman att man kan lite elementära fakta och kan resonera i statiskiska termer och inte bara komma med billiga självklarheter.

    "I BRÅ-rapporten Invandrares och invandrares barns brottslighet: en statistisk analys från 1996 visades att invandrare och barn till invandrare stod för hela 53% av alla våldtäkter i slutet av 80-talet. Invandrare hade en överrepresentation på 4,5 i fråga om detta brott. Och när denna grupp sedan delades upp efter härkomst, då visade det sig att invandrare från Mellanöstern var än mer överrepresenterade, medan andra invandrargrupper inte gjorde sig skyldiga till fler våldtäkter än etniska svenskar (relativt sett). Senare undersökningar motsäger inte denna bild."

    SvaraRadera
  23. Hej Birger, du har fått snurriga gänget på dig.Låt dig icke förtröttas! Paralellen med snacket om evig tillväxt och 40-timmarsveckan är lysande, mer sådan retorik behövs från det gröna partiet. En del av nissarna tycks tro att du är riksdagsledamot fortfarande, någon blandade ihop dig med Per Gahrton och hela bunten tycks tro att du är med i något parti. De hänger med i samhällsdebatten...:-)

    SvaraRadera
  24. Synd att du plockade bort de värsta inläggen där manskriver om att invandrare är kackellackor etc, det kan behövas visas vilka vänner man får om man engagerar sig i sd! Bakom den putsade fasaden finns dessa människor som liknar sina medmänniskor med kackelackor. Låt dem tala, låt dem skriva, så inte minst alla de som gillar kd, och som nu sd försöker få över, förstår var de hamnar i för sällskap!
    Emma Z

    SvaraRadera
  25. hasse:
    Tja snurriga gänget är väl mp som vill kombinera medborgarlön med helt fri invandring. I sanning en lysande lösning. Torde väl göra landet tättbefolkat iallafall. Är ledsen för att inte ha koll på att den store statsmannen Schlaug lämnat Riksdagen. Mitt inlägg var dock ett angrepp på den förljugehet som präglar invandringsdebatten där företrädarna för dagens extrema politik tror sig moraliskt överlägsna då de i själva verket orsakar samhället stora skador.

    SvaraRadera
  26. Mattias, skulle du våga skriva något negativt om invandringspolitiken, om du samtidigt vore beroende av inkomst från den dagspress, vilken anser att denna politik är i sin ordning?

    SvaraRadera
  27. Enligt TT, ska Malmös brandkår anställa personer med utomnordisk bakgrund. Detta för att undgå stenkastning vid utryckningar till Rosengård.

    Men hur går det, när dessa mörkhyade kolleger ska rycka ut till "svenska" stadsdelar? Blir de istället stenade av svenskarna då?

    SvaraRadera
  28. Tack Birger för att dessa tider
    kämpar på envetet för att få folk
    att inse att 40-timmars veckan inte är en naturlag.Ge dig inte där,jag vet att vi är många som är inne på samma linje där.Så kämpa på med detta,extra viktigt nu just propandamaskinerna nästan totalt dominerar just att 40-timmarsveckan naturlag.Och bra påpekande att kunskap och dess mognare form visdom, inte är detsamma information.Vänliga hälsningar Janne M Göteborg

    SvaraRadera
  29. amar bin yaid:

    Passar det inte att integrera sig i det svenska samhället och den svenska kulturen kan man åka tillbaka dit man kommer ifrån, eftersom man annars inte är önskvärd här.

    Om jag arbetar i Saudiarabien kräver jag inte att få sitta på stranden med en svalkande drink eftersom lokalbefolkningen anser att det är högeligen olämpligt. Istället anpassar jag mig så mycket jag bara kan så länge jag bor i landet.

    SvaraRadera
  30. Ni är då för roliga. Ena sekunden hävdas det att sverigedemokrater inte på något sätt är rasistiska och aaaabsolut inte påstår att muslimer är mer brottsbenägna än andra människor. Andra sekunden säger ni att "islamiseringen" är ett stort hot mot europa och verkar tillskriva vissa folkgrupper en speciell benägenhet att begå vissa brott. Så hur ska ni ha det? Anser ni att vissa människor "förstör samhället" på grund av sin tro, kultur eller ras? Det verkar onekligen som ni anser det. /Thomas

    SvaraRadera
  31. Thomas. Att olika åsikter torgförs på denna spalt, beror givetvis på, att det är olika människor med olika tyckanden, som skriver. Är det så konstigt, tycker du?

    SvaraRadera
  32. Jag tycker det är konstigt att man å ena sidan kan hävda att man aaaabsolut inte är rasist när man samtidigt verkar anse att vissa personer är speciellt otäcka just på grund av sin ras, religion eller kultur. Tycker inte även du det är konstigt resonerat? /T

    SvaraRadera
  33. Det finns inte raser inom människoarten, vilket är faststlaget. Vill minnas att det var Schlaug och andra miljöpartister som motionerade i riksdagen om att begreppet ras skulle tas bort från all lagstiftning maa av de naturvetenskapliga fakta som finns. Så vitt jag vet genomfördes denna motion. Rasister är således ute i dubbelt felaktigt när de pratar om raser - såväl naturvetenskapligt som juridiskt.

    SvaraRadera
  34. Emma Z: förmodar att ni inte bor i södertälje. ni är välkommen att göra ett besök. rekommenderar dig att åka buss eller pendeltåg och bäst på kvällen ni kan säkert gena genom nån park och kläd dig precis som du vill utan att tänka efter före. om nån kommer fram och vill sälja något till dig så vill dom dig säkert bara väl, och ni kommer få uppleva mångkultur och få minnen för livet. skulle inte bli förvånad om ni sedan som många andra får en sann och positiv syn på Sverigedemokrater och vill bli medlem.

    SvaraRadera
  35. Signaturen /T.

    Du bör nog skilja på två ting:

    A) Invandrande personer. De allra flesta är hyggliga människor och de berikar vårt land med sitt kunnande. Tänk på alla restaurangidkare, läkare m.fl. seriösa yrkesutövare!

    B) Invandrande kultur, inkl. hedersvåldet. Det är detta som lockar folk till kritik av invandringspolitiken.

    Men vi ska också veta, att migrationsmyndigheten har ett nästan omöjligt uppdrag, när det krävs att dess tjänstemän ska se på utanskriften, vem som kommer hit för att uppträda kriminellt, och vem som har ärligt uppsåt.

    SvaraRadera
  36. Så fort invandringspolitiken diskuteras, blir det fart på debatten! Sedan undrar några varför Sverigedemokraterna nu kommer in i riksdagen! Sanningen är ju att det finns ett otroligt uppdämt behov hos oss svenskar att diskutera frågan. Vi har under många år hindrats att göra detta, av alla fobiker som kallar oss rasister och främlingsfientliga så snart vi öppnar munnen.

    På endast ett par decennier har en femtedel av Sveriges befolkning bytts ut mot invandrad befolkning. Är det då konstigt att det uppstår problem och friktioner?

    SvaraRadera
  37. Varför får ingen säga att invandringspolitiken gått fel utan att skällas för rasist?
    Varför skall äldre invandrare få ett äldreförsörjningsstöd som är högre än den ålderspension som svenskar är garanterade att få?
    Varför betraktas allt utländskt som fint men allt svenskt som fult?
    Det har till och med förekommit att man vid skolavslutning ej hissat den svenska flaggan då utlänningarna skulle kunna känna sig kränkta.
    Även om massmedia spelar med och rapporterar på sitt sätt får allmänheten bl.a. tack vare internet reda på hur det är och reagerar bl.a. genom mindre benägenhet att batala skatt och att i ökad utsträckning rösta på s.k. främlingsfientliga partier. Varför är det förresten fult att vilja att svenskar som under ett slitsamt skattebetalarliv byggt upp landet skall få samma förmåner som de som kommer in utifrån?

    SvaraRadera
  38. Det var många "varför" på en gång.

    Ett förslag till svar är väl, att
    flyktingarna blivit så många i Sverige, att de kan delta i beslutsprocessen.

    Skulle de bilda ett eget parti i t.ex. Södertälje och då få in många representanter i kommunens organ, kunde de fullt demokratiskt sätta dagordningen. Och varför skulle de inte få det?
    De betalar ju skatt och har övriga skyldigheter som vi andra.

    SvaraRadera
  39. Nu har invandrarna inget eget parti, men deras mångfald ger dem visst inflytande, inte minst i media, där det politiskt korrekta formas.

    SvaraRadera
  40. Ibland hör man argumentet att svenskarna minsann också invandrat - nämligen till Amerika där vissa fick gratis mark. Vi får då inte glömma att det man fick var ett stycke vildmark som man sedan själv under hårt arbete fick omvandla till odlingsbar mark. Det kom inte någon tjänsteman och visade vägen till socialkontoret.

    SvaraRadera
  41. Tyvärr är de som kommer hit inte de som bäst behöver utan de som har råd att betala människosmugglare. Invandrarvänner har berättat att det kostar ca 150000. Om man vill hjälpa de mest utsatta - vilket jag vill - måste man tydligen ge hjälp på plats. Men och det finns ett men, det måste vara koll så hjälpen kommer fram till 100 procent.

    SvaraRadera
  42. Ja, invandrarna till USA fick markstycken. Och vem hade myndigheten tagit den marken ifrån?

    Ja, att ge hjälpen i närområdet så att även de som inte har råd att fly till Västeuropa kan få ett handtag, det låter ju klokt. Men, eftersom även Sd vill ordna mesta hjälpen på det sättet, så är det fult och därmed ogörligt.

    SvaraRadera
  43. Skrev ett långt inlägg här tidigare, men det verkar ha försvunnit? Ids inte knappa in det igen. Men ifall de flesta invandrare, liksom de flesta svenskar, är hyggliga människor har jag lite svårt att förstå varför man liksom Jimmie Åkesson kan skylla varenda problem i det svenska samhället på invandringen. Eller?
    Sedan läste jag DN debatt igår. År 2040 kommer nästan 25% av svenskarna att vara över 65. Många fler kommer också tillhöra den vårdkrävande kategorin äldre äldre. Befolkningssammansättningen kommer bli sned. Ett sätt att förbättra detta borde vara att öka invandringen. Inte minska. Eller?
    /T

    SvaraRadera
  44. Om de ofödda barnen hade juridisk rätt till den egna kroppen och livet på jorden, precis som mamman har, då skulle antagligen antalet aborter minska drastiskt. Det skulle i sin tur betyda åtskilliga tusen nya medborgare och därmed öka folkmängden. För närvarande lär antalet aborterade barn ligga på ca 35000 per år. Det låga födslotalet kompenseras därför med invandring.

    SvaraRadera
  45. Sd har tillkommit i samma demokratiska ordning som andra partier. Får inte vara i fred utan blir t.ex. slagna av andra när de hade möte. Vilka vill ha ett sådant samhälle? I Malmö ställer ungar till jäkelskap bara för att brandkåren skall rycka ut och de ska få tillfälle att kasta sten på brandmännen. Vilka vill ha ett sådant samhälle?
    Vid den stora branden i Göteborg anklagades brandkåren för att vara i vägen. Vilka vill ha ett sådant samhälle?
    Om det varit stake i politikerna och media hade man stämt i bäcken och dessa problem hade aldrig behövt uppstå.
    Och då hade heller inte Sd kommit till.
    Det är även fel att vänja folk vid att få försörjning via socialkontoret. Alla bör få klara sig själva. Då blir det även mindre tid till att hitta på rackartyg. Tidigare svenska generationer fick lära sig arbeta och vara stolta över att göra detta, och det är ingen som mått illa av denna erfarenhet. Det är dessa som byggt upp landet.

    SvaraRadera
  46. 22:06 talar visserligen vettigt, men skymtar inte rottingen och katekesen i bakgrunden?

    SvaraRadera
  47. 02:41 har tydligen drabbats av argumentnöd

    SvaraRadera
  48. Knappast någon vill väl ha ett samhälle där brandmän, eller egentligen någon öht, bombarderas med stenar under sin yrkesutövning. Problem uppstår däremot när man beskriver böjelse för stenkastning som ett uttryck för en viss kultur, ras eller religion. Liksom sd onekligen verkar göra. /T

    SvaraRadera
  49. Raser finns inte i människoriket, bara i djurriket!

    Kulturer, däremot, finns över hela världen. Folk, som reser långt ut, kan berätta om hur olika dessa är.

    SvaraRadera
  50. Förvisso finns många olika kulturer runt om i världen. I ingen av dessa kulturer ingår dock att kasta sten brandmän som en central del. Åtminstone vad jag vet. /T

    SvaraRadera
  51. Klaner sägs kunna begå rysligheter mot varandra. Skulle detta beteende kunna stänka över till barnen, som då fortsätter i samma spår, men mot andra än bara klaner?

    SvaraRadera
  52. Det är möjligt. Men inte någon enda klan jag har hört talas om har specialiserat sig på att trakassera brandmän. /T

    SvaraRadera
  53. Hur som helst är detta ett beteende som måste bekämpas.
    Förslag till åtgärder om man inte skall rösta på Sd?
    Det man hittills gjort verkar ej haft någon effekt

    SvaraRadera
  54. Varför skulle en röst på Sd motverka detta beteende? /T

    SvaraRadera
  55. Till 12:51 Vilka förslag har du?

    SvaraRadera
  56. Pja, det är förstås inte ett lätt problem att åtgärda. Tittar man i områden där det förekommer, även utanför Sverige, så kan man konstatera att det sker i områden med hög fattigdom, arbetslöshet och låg utbildningsnivå. Så det logiska vore väl att lägga mycket mer insatser där. Inte på insatser baserade på en tro att stenkastning är etniskt, religiöst eller kulturellt betingat. Dvs åtgärder som Sd verkar rekommendera. Så varför tror du att en röst på Sd minskar problemet?

    SvaraRadera
  57. polisen har anpassat sina nya polisbilar till mångkulturen så brandmännen borde ochså få dessa pansarbilar. annars kan vål Mona Muslim och Maria wetterstrand följa med på utryckning och tala med de nya herrefolket i rosengård vid varje utryckning för dessa madammer har ju inga som helst beskymmer med invandrarnas barn.

    SvaraRadera
  58. Bra förslag Ann Christne

    SvaraRadera
  59. Ja verkligen ett bra förslag.Gör vad du kan för att Mona Muslim och Maria Grön skall konfronteras med verkligheten, samt inte minst viktigt att media skriver ett fylligt och objektivt reportage om det hela

    SvaraRadera
  60. Intressant debatt det här. Nu är det "bara" förverkligandet av de goda förslagen som återstår. Låt oss hjälpas åt med detta tillsammans och var och en på sitt håll. Så här kan det ju rimligen inte få fortsätta. Då kan vi gammelsvenskar ej vara kvar. Det kanske är detta som politikerna vill. Låt dem inte lyckas!

    SvaraRadera
  61. verkligen ett bra förslag Ann Christine. Det är för bedrövligt att Sverige har så dåliga politiker. inte konstigt att Svenska folket vill ha förändring och söker sig till Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.

    SvaraRadera
  62. verkligen ett bra förslag Ann Christine. Det är för bedrövligt att Sverige har så dåliga politiker. inte konstigt att Svenska folket vill ha förändring och söker sig till Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.

    SvaraRadera
  63. Att invandrarbarn specialiserar sig på just brandbilar och brandmän som mål för stenkastningen är förstås inget utländskt "drag".

    Men stenkastningen som sådan är tydligen något som hör andra kulturer till, om man får tro beskrivningar om hur folk i fjärran länder använder stenkastning som tillhygge mot fiender, eller i rättsskipningen stenar folk till döds.

    Att måltavlorna i Sverige har blivit just utryckningsfordon, beror kanske på att de ses som fiender till dem, som tänkt sig anlägga bränder. Eller, har någon ett bättre förslag?

    SvaraRadera
  64. Det sägs, att det är arbetslösheten och utanförskapet som är orsaken till våldshandlingarna.

    Men i så fall får man väl beundra farsans generation, som under arbetslöshetstider höll sig i skinnet. Han och kompisarna läste böcker eller ägnade sig åt hobbyverksamhet i väntan på bättre tider. Det var aldrig tal om, att de skulle ställa till ofog.

    SvaraRadera
  65. anonym:s 55 senaste inlägg borde tas bort. De är bara massa spam som man inte orkar läsa.

    SvaraRadera
  66. Visst. Stoppa huvet i sanden och låt "utvecklingen" fortsätta. Då måste snart brandkåren åka i pansarvagn som alla skattebetalare får bekosta.

    SvaraRadera
  67. Omar Kalb 29 juli kl 11.02:

    Mitt i prick!! I denna fråga är mp helt ute och cyklar och folkpartiet är det enda parti som visar att de har verklighetsförankring. Jag är själv miljöpartist och den gröna ideologin är typ min "religion", men i integrationsfrågor (samt skolfrågor) är mp oerhört naiva. Precis som du påpekar får jag inte ihop mp´s tysthet i hederskultursfrågor med att vi ska vara ett ledande jämställdhetsparti. I sin bok "Kräv er rätt" beskriver Ayaan Hirsi Ali just om hur vänsterfalangen fördärvar för dessa kvinnor genom sin felaktiga och blundande politik. Om mp vore ett äkta jämställdhetsparti skulle vi gå i bräschen med att förkasta dessa förnedrande kulturyttringar. Hederskulturen bryter mot de mänskliga rättigheterna, varför är vi så tysta om det? Varför tycker vi inget om alla kvinnor och barn som får underliven sönderskurna och ihopsydda i Sverige. Som betraktas som orena och som mannens egendom. Så länge man inte tar tydligt och högljutt avstånd från dylikt är det hyckleri att kalla sig för jämställdhetsparti.

    Folkpartiet är däremot i denna fråga verklighetsförankrade, modiga, raka och inte minst det enda politiska hopp för dessa förtrycka kvinnor. Från speciellt vänstersidan har de däremot bara oförändring och fortsatt förtyck att vänta. För sånt här ska man prata tyst om och blunda för. Det passar liksom inte in den vackra bilden av felfri mångkultur som man så gärna vill måla upp. Beror detta månne på den egoism det innebär att vilja känna sig god och duktig genom att inte döma? I mina ögon detsamma som att vara ond genom att inte fördöma det onda (vilket medför att det onda kan fortgå).

    Tror aldrig jag hört en miljöpartist öppet ta i denna fråga. Däremot har jag läst på Maria Wetterstrands blogg om hur hon gör sig lustig över Nyamko Sabunis rakryggade och handlingskraftiga förslag för att hjälpa dessa kvinnor (som stämmer väl med Ayaan Hirsi Alis åsikter). I mina ögon blottar Maria där sin fullständiga okunskap och naivitet i denna fråga.

    En som hoppas att mp ska vakna

    SvaraRadera
  68. För klarhetens skull skall nämnas att Birger inte är medlem i något politiskt parti sedan sju år tillbaka.
    Mikaela Holm/medansvarig för bloggen

    SvaraRadera
  69. En som hoppas att mp vaknar hänvisar till ett ilägg av Maria Wetterstrand på sin blogg. Jag finner inget sådant. Kanske trodde den anonyme att ingen skulle kolla...

    SvaraRadera
  70. Patrik:

    Märklig kommentar...varför skulle någon hitta på något dylikt...har du månne kollat bloggen i juli 2006? Där länkar Maria även till föjande artikel : http://www.expressen.se/1.386536

    Vem som har mest kunskap och erfarenhet inom detta område - Nyamko eller Maria - känns överflödigt att kommentera...

    En som hoppas att mp och Patrik ska vakna

    SvaraRadera
  71. Nu när politiker lockat hit ca 2 miljoner som kommer öka till att ta hit några miljoner personer till från andra länder och ge dom ett nytt liv i Sverige vad skall alla andra miljarder personer som är kvar och inte lyckas få ihop 150 000 kr till människosmygglare göra???

    SvaraRadera
  72. varje kommun kommer nog i framtiden att hyra finlandfärjor och lägga till i hamnar i Afrika och irak så kan de personerna spara sina pengar som skulle ges till svenska människosmugglare och nu istället använda dom till möbelinköp och annat när de anländer i Sverige på så sätt slipper migratonsverket stå för möbelinköp och kommunen och kanske får sina budgetar att gå ihop för ett tag innan nya nedskärningar måste göras. eller ochså tar staten ut människosmugglaravgiften direkt när de går på färjan för nu skapar staten behovet av smuggel när de inte får söka asyl på ambasaden i sitt hemland utan måste först till sverige och kan då stanna även om de får avslag

    SvaraRadera
  73. Är det inte Guds vilja att alla människor skall få ha det bra i sina hemländer och Gud skapade politer för att de skulle se till att alla politiker i hela världen skulle hjälpas åt ned det. Nu verkar gud bara vilja människor väl om de befinner sig inom Sveriges gränser. gode gud gör så att det röstas fram nya politiker med intelligens, mod och förnuft och ett gott hjärta.

    SvaraRadera
  74. Det är märkligt att denna myt om att mödomshinnan är en myt fått så stor spridning pga två ideologiskt motiverade barnmorskor.
    Se http://en.wikipedia.org/wiki/Hymen för en tvättäkta bild på en dylik. Va som är sant är att mödomshinnan
    a) varierar stort i utseende och art mellan olika kvinnor och därför kan vara svår att upptäcka.
    b) inte är heltäckande (naturligt nog)
    och
    c) Allt som ofta skadas innan första sexuella aktiviteten, varför avsaknaden av en (identifierbar) mödomshinna inte bevisar att kvinnan haft sex. Närvaron av en hinna tyder dock på att kvinnan är oskuld.

    SvaraRadera
  75. Svenska folket har vaknat! Sverigedemokraterna får 5,5 procent av rösterna. Det kanske inte längre blir fult att vara Blond och Svensk I Sverige längre?

    SvaraRadera
  76. Hoppas Sofia får rätt

    SvaraRadera
  77. förmodligen var muhammed bög

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.