måndag 16 juni 2008

Erkännes, jag fattar inte...

Det händer saker som går utöver min fattningsförmåga. (Det krävs nog fan inte så mycket, hör jag ett antal läsare muttra...).

För det första fattar jag inte varför unga borgare pläderar för ökat personval samtidigt som de tövar, våndas och tvekar att som personer leva upp till stolta löften om sin egen integritet.


Huvudtipset inför onsdagens votering om FRA blir att tre borgerliga riksdagsledamöter får tillstånd att rösta mot regeringens förslag - sker detta är det förstås ingen slump. Alliansen klarar ju tre avvikare... I övrigt måste borgarna i riksdagen stötta den gamla östtyska idén att staten har rätt att öppna brev, annars faller den kommunistis... f´låt, den borgerliga regeringens förslag.

För det andra fattar jag inte hur man kan vara för EU-bygget och samtidigt vara mot det nya fördraget. Ska man bygga upp ett fungerande EU, på det sätt som anges i målsättningarna, så är vetorätten ett hinder och överföring av mer makt till EU en logisk följd. Det har alltid stått klart att EU skall skaffa sig en gemensam utrikespolitisk identitet samt bygga upp ett gemensamt försvar. Varför låtsas man något annat?

För det tredje fattar jag inte hur miljöpartister kan acceptera sitt partis gullande med militariseringen inom EU - vilket fortsatte när Försvarsberedningen presenterade sitt förslag. Till skillnad från vänstern tar ju inte mp avstånd från Nordic Battlegroup.

För mig är partiets kovändning när det gäller EU:s stridsgrupper ett lika stort svek som det som Torbjörn Fälldin levererade när han godkände laddande av ny kärnreaktor, trots absolut löfte om motsatsen - enda skillnaden är att det skett smygande, utan större debatt i partiet (trots att Per Gahrton blev så förbannad att han lämnade sitt uppdrag som ansvarig i partistyrelsen).

För det fjärde fattar jag inte varför Holland spelar så så bra fotboll. För det femte fattar jag inte hur fler än fyra procent av väljarna har mage att svara med ordet Sverigedemokraterna på frågan vilket parti man skulle rösta på om det var val idag. För det sjätte fattar jag inte hur helikoptrar ges rätt att snoka över hustaken... För det sjunde fattar jag inte att det idag kommer att bli det kvartsmiljonte besöket på denna blogg...

19 kommentarer:

 1. 1) Den som har rent mjöl i påsen behöver inte frukta FRA. Precis som man i Sovjet inte behövde vara rädd för KGB, om man inte hade något att dölja.

  2) Dubbelheten har följt de svenska EU-kramarna i alla år. Detta för att lättare kunna narra oss, föra oss bakom ljuset, eftersom vi inte begriper vårt eget bästa...

  3) Kanske har Mp-styret insett att den långa fred, som Sverige tillämpat under sekler, måste ha ett slut. Partiet byter nu ut sin väljarkår mot en ny, fräsch sådan.

  4) Jasså?

  5) Ja, så märkligt! Sverige som haft så bra EU-politik och invandrarpolicy...eller?

  6) Ja, det kan man undra.

  7) Ett bamsegrattis till Birger, men även till oss "hyresgäster"!


  Gröna tankar

  SvaraRadera
 2. Jag fattar.
  Varför Holland är så bra i fotboll, alltså. Det ska jag tala om efter EM.
  Möter de Sverige i kvartsfinal eller inte?

  Annars fattar jag ingenting. Speciellt inte det där sjunde. En kvartsmiljon besök.
  Det betyder att det är ganska många som är lika galna som jag och läser denna blogg.
  GRATTIS!

  SvaraRadera
 3. Detta med sverigedemokraterna är intressant. Inte minst när man nu på allvar börjar höra hur man byter fokus från att prata om arbetslöshet till arbetskraftsbrist. Detta är redan ett faktum på vissa orter och inom vissa sektorer. Med tanke på hur den svenska demografin ser ut, inte minst på mindre orter, så kommer det bli stora problem att hitta arbetskraft framöver. En lösning på det är ju att stimulera till ökad invandring. Åh så roligt det ska bli att se de som ylar om en skräckinjagande islamisering av samhället bli beroende av muslimer inom t.ex. hemtjänsten.
  /Thomas

  SvaraRadera
 4. Invandring är bra för svenskarna och Sverige.Det blir ett rikare samhälle!Fast jag håller inte med om att vi har arbetskraftsbrist i Sverige överlag.Vi har snarare överskott på arbeten. Vi kan ta vara på invandrare och nysvenskars kompetens och dela på jobben istället. Ett av jobben för vissa invandrare (och svenskar också) är att starta hållbara jordbruk i landet. Det blir verkligen en fin nybyggaranda, så att hela Sverige lever,frodas och berikas! Övriga individer i Sverige tas tillvara i grannskapet och i samhället till gagn för sig själva och samhället.Vi ska ha en generös flyktingpolitik i hela landet. Sedan om Sverige dessutom tar in arbetskraftsinvandring från uländer med speciell kompetens,så måste dessa länder kompenseras för det.Min främlingsfientlighet är många religiösa människor t. ex Abd al Haqq Kielan (hette förut Leif Karlson) och Ulf Ekman är inte,så värst gullig heller! Jag tror på ett mångkulturellt samhälle där individen och dess grupper man tillhör är starka i sig.Då kan vi ha tolerans för varrandra förhoppningsvis.Ulf Ekman och Abd al Haqq Kielan tycker jag inte är något bättre än Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte heller hur Sverigedemokraterna har fått över fyra procent i den undersökningen, det är väldigt konstigt att det partier får fler väljare, när deras partiledning totalt har misslyckats sedan senaste valet. Vad är det egentligen som får människor att ens överväga SD?

  Holland är favoriter till EM guldet! Det tråkigaste tycker jag är landet Lagom (Sverige), där vi är nöjda så länge vi kryssar oss fram till mästerskap och kvartsfinal. Dags att byta ledarskap, ut med Lagerbäck!

  Grattis till antalet läsare av din blogg!

  SvaraRadera
 6. Jättetråkigt att gå till kvartsfinal. Vore ju verkligen mycket roligare åka ur direkt. /Thomas

  SvaraRadera
 7. jag fattar i alla fall att du och din blogg är toppen!
  Knut

  SvaraRadera
 8. Rekomenderar klimathysteriker att lyssna på ett radioprogram som gick för en tid sedan.
  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1209218&BroadcastDate=&IsBlock=1
  Erland Källen får riktigt på taffsen av en duktig reporter!
  Koncensus bland forskare finns inte!
  FRA lagen går igenom för att Sverige är ett lydrike till USA.

  SvaraRadera
 9. 5: Det kan bero på att alla riksdagspartier beskyller en för att vara rasistisk och främlingsfientlig om man på något vis kritiserar invandringspolitiken eller påtalar något som är negativt med invandringen. Folk blir arga när de beskylls för att vara något de inte är, och när deras farhågor och problem inte tas på allvar. Då röstar de på någon som lyssnar på dem istället. För hör och häpna, det FINNS invandrare som ljuger om sin identitet för att få stanna i Sverige, som är kriminella, som fuskar med bidrag, som inte vill jobba, som hatar svenskar och judar. Men de flesta politiker förnekar detta, ALLA invandrare ("flyktingar")är goda och fina människor som berikar vårt land, om de misslyckas är det på grund av att svenskarna diskriminerar strukturellt och är smygrasister. Det är inte sant. Det är är inte så enkelt. Och vi börjar bli trötta på att tvångsmatas med den smörjan.

  SvaraRadera
 10. "För det femte fattar jag inte hur fler än fyra procent av väljarna har mage att svara med ordet Sverigedemokraterna på frågan vilket parti man skulle rösta på om det var val idag."

  Visst är det hemskt, Birger! Du borde ha passat på att kriminalisera Sverigedemokraterna när du var språkrör. Tänk vad hemskt att människor får tänka fritt...

  Ännu mer överraskad lär du bli på valdagen eftersom sd, liksom övriga invandringskritiska partier i Europa som exempelvis Dansk Folkeparti, är ständigt underskattade i sådana här opinionsmätningar på grund av bland annat rädelse- och skämmighetsfaktorer. Se bland annat hur det såg ut före valet 2006:

  http://www.status.st

  SvaraRadera
 11. Hur har mp nått fram till ståndpunkten att man försvarar stridsgrupperna i EU?

  SvaraRadera
 12. Annika har svarat på sin försvarsblogg, som ni hittar på falkopingsskavller.blogspot.com
  M

  SvaraRadera
 13. Akteulltinslag 1. Sverigedemokraterna får mer än 4 % i SIFO.

  Aktuelltinslag 2. Brandkår och ambulans kan inte längre åka in i Rosengård utan poliseskort.

  Hur kan ni vara så fruktansvärt blinda att ni, erfarna politiska operatörer, inte kan lägga samman ett och ett?

  Är anledningen att ni bor i segregerade enklaver och inte kommer i kontakt med vanliga människors verklighet? För det är just verkligheten som är de erkännt ganska fumliga Sverigedemokraternas bästa valarbetare.

  SvaraRadera
 14. Varför skriver Birger kommentarer till sig själv?

  SvaraRadera
 15. Hej Birger! =0) Vad tråkigt att du fattar så dåligt...=0( Men här får du hjälp på traven! =0) http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/program/index.asp?Pro gramID=714

  SvaraRadera
 16. Jag förstår inte att folk inte lärt sig att välja något annat nick än anonym (det är ju bara att hitta på ett namn) och jag förstår inte att Birger inte stoppar dessa kommentarer.

  Väldigt vad SD-sympatisörerna har hittat hit förresten...

  Kram:

  Det där är bara en tramsig myt. De flesta partier är ju idag ganska restriktiva i sin invandringspolitik och partier som Folkpartiet har ju vunnit mycket på att i retoriken anknyta till främlingsrädsla. De enda partier so m står upp för en liberal invandringspolitik är ju V och Mp. Således blir inte de som kritiserar dålig integration eller invandringspolitiken kallade rasister, däremot blir de som uttalar sig generaliserande om invandrare som "problem" ofta det och ofta också med rätta.

  För det andra så tror jag inte att det går att hitta någon politiker som inte på en gång erkänner att det finns invandrare som är rötägg, men det innebär ju inte att det inte också finns en diskriminering.

  Sen vill jag påpeka att det även FINNS t.ex. norrlänningar som är kriminella, som fuskar med bidrag, som inte vill jobba och som hatar stockholmare och judar. Men det pratar vi inte om, däremot pratar vi faktiskt jättemycket om att det finns det bland invandrare.

  SvaraRadera
 17. Det är helt otroligt att Sveriges världsunika massinvandringspolitik på 100 000 personer om året, som är flest per capita i västvärlden och flest i antal i Europa, varav cirka fem procent är riktiga flyktingar, kan anses som "restriktivt"... Det tar nog ändå priset!

  SvaraRadera
 18. Niklas: Jag vill inte förhindra de som väljer att skriva helt anoymnt, eller rättare sagt namnfritt, däremot försöker jag låta bli att svara eller kommenterar dessa inlägg.

  SvaraRadera
 19. Hej Birger,

  Tack för att vi slipper det förfärliga battlegroup och istället får det mycket bättre stridsgrupp.

  Men jag undrar vad du egentligen har för åsikter om försvaret? Så fort man pratar om det börjar du tala om läkare och sjuksköterskor som ska skickas utomlands (som om vi inte hade brist på såna här hemma).

  Men vad tycker du egentligen om försvaret? Ska vi alls ha ett? Ska det ensamt kunna skydda hela Sverige mot väpnat angrepp, eller kan det vara svagare så att det räcker att hålla emot tills hjälp anländer västerifrån och endast skydda ede områden som är nödvändiga för just detta till sista man (det senare har i varit i alla fall militärnes doktrin sen 1947)? Eller är du pacifist ut i fingerspetsarna?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.