måndag 4 februari 2008

Maud anlitade Göran Persson som dragplåster

Regeringen har bekymmer. Det är för många som betalar för mycket skatt och gör för få avdrag. Det gäller avdragen för hushållsnära tjänster - vilket kan vara allt från fönsterputs till professionell grisgrillning på slottsfesten.

Avdragen lockar färre än väntat, meddelar medierna. Regeringen är bestört. Man har låtit bemanna Skatteverket att kunna ta emot 45 000 ansökningar, men knappt två tredjedelar hade kommit in när när deadline gick ut häromdagen.


Man trodde kanske att borelisar och annat fint folk skulle sluta betala svarta pengar till invandrarkvinnor som de härbärgerat i källaren? Men svart är billigare än alla avdrag i världen...

Regeringen är nu desperat. Man har förlängt ansökningsperioden med ett kvartal. Man har anlitat Göran Persson som dragplåster - kan Göran dra av så kan alla!

Hörde så sent som i lördags följande i en av de lokala mataffärerna: "Kan godsherren så ska fan i mig jag också ansöka, tyckte jag kunde betala morsans fönsterputs, men va fan...".

När hörde ni talas om att en regering jobbat så intensivt för att få de som har rätt till socialbidrag att faktiskt söka? Nej, trodde väl det. Det är ju skillnad på folk och folk.

PS! Att jag ovan skriver Maud om Maud Olofsson och Göran Persson om Göran Persson beror inte alls, som Maud påstått i teve, på ovanan att reducera kvinnan och upphöja mannen. Det beror på att Maud lanserar sig som just Maud, bland annat på sin hemsida. Och jag böjer mig för detta förhållande. I Göran Perssons egen lokalavis - Katrineholms Kuriren - kan man läsa att Persson "bidrar till tillväxten" genom att köpa in, och dra av för " toalettrengöring, kalsongtvätt, ogräsrensning".


2 kommentarer:

  1. Pigavdraget är alltså ett slags socialbidrag till de rika? Ja, så kan man förstås säga. Men en del är tydligen så finurliga, att de hellre väljer svarta tjänster, som utgör ännu mer "socialbidrag". För övrigt så har det från Allinshåll nämnts, att privatpersoner ska få utföra tjänster åt varandra upp till 10 000:- per år, utan att behöva deklarera detta för beskattning. Det som redan är en sedvänja blir alltså (under mandatperioden) lagfäst. Klokt!

    SvaraRadera
  2. Ursäkta! Det ska förstås heta "Allianshåll".

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.