tisdag 5 februari 2008

Leijonborg bjuder på utrotningshotad marulk, och Feldt på dåliga råd....

Folkpartiets gamle partiledare Lars Leijonborg har bjudit Maud, Fredrik och Göran på avskedsmiddag. Han bjöd på utrotningshotad fisk. Marulk, för att vara exakt. Det är väl symptomatiskt. En utrotningshotad allians äter utrotniningshotad fisk.

Vem kan överraskas av att en folkpartiledare inte har en aning om vilka fiskar man skall låta bli? Med den dåliga skola som Lars tvingats gå i, så är det ju inte konstigt att han har lite svårt att fatta. Lars, läs en av de bästa böcker som kom ut förra året: Tyst Hav av en av mina personliga favoriter, modiga Isabella Löwin, som med sin bok gjort mer för haven än varenda miljöminister åstadkommit under alla år av flykt från verkligheten. Till och med Meny, i P1, har lärt sig att undvika utrotningshotad fisk.

Kjell-Olof Feldt, som i en DN-debattartikel markerar att han är socialdemokrat, hävdar att partidemokrati är förlegat, att finansministern skall ha en särskild ställning i regeringen. Vilket kan få förödande konsekvenser när finansministern är ett ufo vad gäller miljö och överlevnadsfrågor. Så här uttalade sig Kjell Olof Feldt på Chalmers i Göteborg när det begav sig:

”Ja, vi vill ha ekonomisk tillväxt, vi struntar i om vi förstör några mil kust i det här landet. Det finns hundratals mil kuster runt Medelhavet och andra hav, dit vi kan åka med den ekonomiska tillväxten i bagaget så att säga… Vi kan ju plaska omkring i Stilla Oceanen, när avstånden krymper…”.

9 kommentarer:

  1. Måste vara fint att sitta med avgångsvederlag från tidigare regering så att man kan knåpa med blogg och skriva Elvisbok istället för att söka arbete.

    SvaraRadera
  2. det är verkligen en fantastisk bok! försöker få alla jag känner att läsa den!

    SvaraRadera
  3. Det känns sorgset att läsa Feldts råd till Mona Sahlin, en sådan misstro till demokratiska beslutstrukturer och de goda argumenten.

    SvaraRadera
  4. Jag har just läst Tyst Hav och de är en verkligt bra bok. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

    Birger böcker är också bra. Miljön, makten och friheten är min favorit av alla gröna böcker jag läst. Jag förlorade min politiska oskuld, hade röstat moderat tidigare, och såg på livet på annat sätt efter att ha läst den boken.

    Läste Elvis-boken efter mycket motstånd men ville ge den en chans och upptäckte redan efter några sidor att den var otroligt bra, mycket rolig, fantastiskt levande skildringar av USA på 50-talet och intressant om musikens historia. Överraskad! Rekommenderas varmt från hela familjen, liksom Miljön, makten och friheten

    SvaraRadera
  5. Heja Lasse Leijonkung! Ät upp den där fula jävla firren. Fy fan så ful marulk är.

    SvaraRadera
  6. Heja Lasse Leijonkung! Ät upp den där fula jävla firren. Fy fan så ful marulk är.

    SvaraRadera
  7. Boken om Elvis är mycket läsvärd, även för mig som inte är förtjust i rock (fast vissa av hans sånger är bedårande, t.ex. Love me tender). Livet runt Elvis, det dåtida USA, är så levande skildrat av Birger, att man nästan flyger genom de 362 sidorna.

    Ang. Feldt, så är det ofattbart hur hans parti kan tolerera sådana utsagor. Undra på, att han bringas understryka att han ännu är sosse.

    SvaraRadera
  8. Uttalandet är verkligen betcknande för den tidens socialdemokrati, för jag antar att det härrör från sjuttiotalet eller så.
    Börje N

    SvaraRadera
  9. Men se på fan!

    Vi, har stulet samma bild på google till våra blogginlägg idag:D

    Sen kan man kanske tycka det vore roligare om du kommenterade vad som avhandlades i den där artikeln om Lejonorg.

    Fast, det är väl klart det är väl den här nivån svenska politiker och expolitiker ligger på.

    Jag, menar då att gny över hur de andra politiskt fula fiskarna klär sig och äter.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.