måndag 30 juli 2007

Om kungar, djurgårdare och blåvingar...

Vandrar i ett hav av blåvingar. Försiktigt får vi sätta ner fötterna för att inte skada dem. Det är tusentals kring våra fötter, när vi går stigen fram genom ett landskap som förändrats genom skogsägarens vådliga framfart.

Läste i bladet häromdagen att kungen egentligen är blåvinge. Ja, djurgårdare alltså. Trots att den bernadottska släkten tydligen kollektivansluts till AIK. Har alltid ogillat kollektivanslutning - en av mina första motioner i riksdagen 1988 skrev jag tillsammans med Åsa Domeij och vi krävde att kollektivanslutning till Svenska Kyrkan, socialdemokraterna och studentkårerna skulle förbjudas. Vi fick rätt, men det tog många år...

Som republikan och djurgårdare är jag besviken över kungens utspel. Det har alltid varit en finess att ge sonen, som är AIK:are men i övrigt oerhört klok, gliringar om att kungen är klubbkompis. Det har inte varit något som uppskattats. Nu lär jag få tillbaka alla gliringar...

Några blåvingar har slagit sig ner på skärmen. Tycks vara Tosteblåvingar - ja, de är de vanligaste, så tro inte att jag är expert på fjärilar.

5 kommentarer:

 1. Jasså, min herre är djurgårdare. Sålunda Adelsohn(m), Ohly(v) och Schlaug(grön). Djurgården verkar vara etablissemangets klubb.

  SvaraRadera
 2. Hallå Birger Schlaug! Hörde att du blir hedergäst när Elvis gamla kompband kommer till Sverige, grattis! När blir din nästa föreställning med (D)elvis Presley??? Måste se den!
  Cattis

  SvaraRadera
 3. Du pendlar mellan högt och lågt på din blogg... Hade hoppats på fortsättning av gårdagens spännande inlägg!

  SvaraRadera
 4. Kungen är ju dessutom kollektivansluten till sitt yrke. Stackaren.

  SvaraRadera
 5. Cattis! Nästa offentliga föreställning blir den 16 augusti, i Jönköping. Tidig kväll, vill du fixa biljetter - intaget blir begränsat - så får du höra av dig till Vuxenskolan i Jönköping som håller i arrangemanget. Den 16:e är det förresten exakt trettio år sedan Elvis dog.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.