tisdag 31 juli 2007

Politikerna har ansvar att granska militären

Idag finns en distinkt debattartikel i SvD skriven av Lennart Olsen, miljöpartiets sakkunnige i finansdepartementet under samarbetsåren. Artikeln är en rungande vidräkning både med militärens oförmåga att hålla i pengar och finansdepartementets ointresse av att granska vart pengarna tar vägen.

Det är egentligen inget nytt att militären levt i en skyddad verkstad, där inkompetens snarare är regel än undantag vad gäller ekonomiskt ansvarstagande. Åren i politiken gav även mig insyn i detta, dock inte så inträngande som Lennart Olsen.
Olsen, som inte är de stora ordens man, beskriver hur mp gång på gång försökt dra fram fakta så blir det så pinsamt uppenbart. Lennart skriver: "I vilken annan del av budgeten kan så stora ospecificerade utgiftsposter få förekomma utan att de blir offentligt analyserade av finansdepartementets ekonomer?"

Trots alla nedläggningar av regementen kostar försvaret idag mer än det gjorde för tio år sedan. Det är absurt.

1 kommentar:

  1. Skall verkligen militära kostnader specficeras som om de vore inköp av söndagsmat?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.