lördag 30 juni 2007

Premiären avklarad...

Jaha, så var den formella premiären av (D)elvis Presley - som jag gör tillsammans med den brittiske musikern Fred Lane - avklarad. Föreställningen bygger på min bok Gud Älskar Att Färdas I En Rosa Cadillac.

Fullt hus, extrastolar fick bäras in och stämningen var fantastisk. Så vi kan pusta ut. För en sak är klar: att skriva en föreställning - vars innehåll inte alls är det som åskådarna förväntar sig - som skall fungera med text och musikval är svårare än att skriva ett tal till Almedalsveckan... Det du, Peter!

(Peter Eriksson sjöng förresten, som kommunalråd, Tänd ett ljus och låt det brinna på en julfest i Kalix så att intet öga var torrt...).

Det är i princip samma sak att uppträda i egenskap av politiker som i egenskap av "underhållare", har jag just upptäckt.

Tre dagar före "uppträdandet" börjar nerverna spöka, en dag före tycker man allt är skit, en timme före vet man inte vad man skall säga, en minut innan är det kaos i kroppen, sekunderna innan man går upp på scenen blir man kolugn, sedan faller allt på plats och efteråt är man nästan hög.

På tisdag är det föreläsning om Elin Wägner. Ska försöka låta bli att blanda ihop manusen...


Bilden föreställer Martin Luther King, som naturligtvis förekommer i (D)elvis Presley - 50- och 60-talens Södern präglades av rasism.

6 kommentarer:

  1. Åh vá härligt att det gick så bra! Grattis, grattis, grattis!
    Vá mångsidig du är. *avis*

    SvaraRadera
  2. FANTASTISKT bra föreställning! TACK till Birger och Fred och den lika underbara saxofonisten! Förväntningarna var väl sådär, utfallet var ÖVERVÄLDIGANDE! Ett så ÖVERRASKANDE sätt att presentera Elvis, musiken och "tiden som var"!
    Hanna och Erik, Finspång, som egentligen inte alls varit beundrare av Elvis.

    SvaraRadera
  3. Nästa föreställning är vardå?

    SvaraRadera
  4. En sak till: Hörde Peter sjunga, det var fint. Sedan började han spela golv och lämnade Kalix för riksdagen.

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentarer. Svar till Anonym som frågar efter nästa föreställning. Svar: Lördag 14 juli kl 19.30 i Ekesjö Kapell (Finspångs kommun).

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.