fredag 15 juni 2007

Inviger Blekinge Kustbana...

Med viss stolthet är jag idag i Karlshamn för att inviga Blekinge nya Kustbana. Att jag blev inbjuden till invigningen känns i hjärtat. Det är nämligen en lång resa som möjliggjort elekrifieringen av Kustbanan mellan Karlskrona och Kristianstad. Mp hade en central roll i detta.

Interpellationer, frågor och budgetförhandlingar i riksdagen ledde fram till att projektet kunde prioriteras, trots att man såväl i regeringskansliet som på Banverket centralt var lagom intresserade. Avgörande blev en mer eller mindre kaotisk slutförhandling mellan mp och regeringen där Kustbanan blev en pusselbit som gjorde att samarbetet inte avslutades.
Finans- och näringsministrar såg lika besvärade och frågande ut varje gång frågan togs upp - ungefär som när frågan om djurskyddsmyndighet togs upp, fast med det tillägget att Kustbanan uppfattades som en ännu mer perifier skitfråga.

Djurskyddsmyndigheten läggs ner av den nya regeringen. Kustbanan kommer man inte åt. Ha!

2 kommentarer:

  1. Dom kan nog riva upp räls också - och sälja ut kopparledningarna...

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa i bladen om Birger:s och mp:s roll för att få ordning på Kustbanan! Vi är stolta grönisar i Blekinge!!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.