lördag 16 juni 2007

Ibland får man de översvämningar man förtjänar

Moderaterna i Vellinge, med Skanör och Falsterbo, gillar inte vindkraftverk.

De vill stoppa bygget av en vindkraftpark i havet sju kilometer utanför Klagshamnsudden. Lillgrund heter parken. Fundamenten står redan på plats, som bilden visar.

Kommunen, där moderaterna har egen majoritet, protesterar mot att Vattenfall vill bygga dem 115 meter höga. Istället för 105 meter. Trots att de på intet sätt påverkar siluetten. De högre vindkraftverken skulle ge tio procent mer el än de kortare, ökningen motsvarar el för 6000 hushåll.

Vellinge kommun ligger småtaskigt till när växthuseffekten slår till. Det är inte mer än rätt. Ibland får man de översvämningar man förtjänar.

8 kommentarer:

  1. Det handlar inte alls om för eller emot vindkraft! Det som önskas är att det statliga Vattenfall söker en ny detaljplan eftersom det är ett nytt ärende. Man kan inte söka för ett och få ett annat!

    SvaraRadera
  2. Hur kan Miljöpartiet va för vindkraftverk? Sncka om miljöförstöring, det ser ju för jälvigt ut. Stora maskiner på fjälltoppar och utanför stränder - det är ju miljöförstöring om nåt!

    SvaraRadera
  3. Med samma logik hoppas jag att fjälltopparna, som sannolikt inte kommer att bli översvämmade, slipper vindsnurror. :)

    SvaraRadera
  4. Moderaterna har 56% i Vellinge och bör stå sitt kast när havet stiger! Grue hävdar att vindkraftverk är fula - kanske tycker han fossileldade kraftverk och uranverk är vackra... Eller flyktingströmmar och översvämningar...

    SvaraRadera
  5. Dom är ju fula. Det snackas aldrig om det. Däremot snackas det om annan miljöförstöring till leda.

    SvaraRadera
  6. Grue: för alla andra saker som har med energiutvinning är vackra? Kärnkraftverk, vattenkraftverk och inte för att tala om elledningar passar väldigt fint ute i naturen eller?

    SvaraRadera
  7. Visst är dom där sakerna fula men i debatten framställs det som att det inte finns några problem alls med vindkraftverk. Det gör det definitivt och jag har full förståelse för dina skånegrannar: jag skulle själv aldrig vilja ha ett vindkraftverk i min närhet. Miljöpartiet tar med all rätt ställning mot ett idiotiskt kallbadhus på vattnet här i Stockholm men ett vindkraftverk skulle ha minst samma förfulande inverkan. Trist att Mp inte verkar se det.

    SvaraRadera
  8. Att vindkraftverk är fula är för mig ett väldigt marginellt problem då jag gärna vill ha elenergi till samhället. På något sätt måste vi då se till att utvinna energi och om alla sätt är fula så kanske miljöhänsynen kan komma i första rummet.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.