måndag 14 maj 2007

Varning för skojare...

Det finns två skojare i den bransch där man kallas miljöekonom. Det är professorerna Bengt Kriström (SLU) och Runar Brännlund (Umeå universitet) jag tänker på.

De har lyckats reta gallfeber på mig ett antal gånger med utspel som gränsar till det absurda. Herrarna tycks nu vara rådgivare åt alliansregeringen.

Fler har blivit uppretade. En av dem är Björn Forsberg, miljöforskare på Umeå Universitet.

På den gröna tankesmedjan Cogitos hemsida skriver han:

Under senare år har Kriström och Brännlund ifrågasatt snart sagt allt som sker för att förbättra miljön. Här kan nämnas kraftfulla uttalanden emot källsortering (”ur klimatsynpunkt gör den ingen skillnad alls”), emot grön skatteväxling (negativ för näringslivet och för konsumtionen i samhället), emot järnvägsprojektet Botniabanan (behövs ingen persontrafik på järnväg i norra Sverige), emot miljöskatt på flyget (drabbar vanligt folk och företag), emot Oljekommissionen för att göra Sverige oljeoberoende (oljan kommer aldrig att ta slut; “ska vi ha en mjölkkommission också?”).

Läs gärna fortsättningen på Cogitos hemsida. Visst är det kul att regeringen väljt sina miljörådgivare med omsorg. Ska man komma någon vart får man nog byta ut en del.

För att undvika stämning för rubriken vill jag bara nämna att ordet skojare betecknar att jag tror att de skojar, i bemärkelsen skämtar. Bilden har ingenting med saken att göra, den uttrycker bara förvirring.

1 kommentar:

  1. Det är ju så cyniskt att man inte tror att det är sant. Men Reinfeldt är nog medveten om att det är allvar nu. Du, Birger, har ju hållit föreläsningar för dem om miljö!

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.