onsdag 18 april 2007

Vad säger du nu då, K.G.Bergström...? Jag ska på mp-kongress som kollega...

Har just blivit ackrediterad. Ska bevaka miljöpartiets kongress. För Borås Tidnings räkning. Ledarsidans för att vara noga. Det låter det...

Har skrivit kröniker i den moderata tidningen i åtskilliga år. De är storsinta.

Har inte varit på kongress på sju år. Slutade som rör våren 2000. Några år senare ramlade jag ur medlemsregistret.

Undrar hur de är nuförtiden, kongresserna. Om man känner igen någon. Lazslo med sin vilda hårman lär väl fortfarande vara kongresslejon... Peter och Maria förstås. Och några handfull till. Kanske.

Det lär finnas fler journalister kvar från min tid än miljöpartister. De är ett segt släkte, murvlarna. Eller om man så vill: förnyelsen är måttlig... Kul att sitta på deras bänk den här gången. Vad säger du om det, KGB? Ska vi slå vad om att jag gör en bättre analys än du den här gången...?

Kongressen avhålls i Norrköping under Kristi Himmelfärds.
Bilden är från 1988, miljöpartiet har just kommit in i riksdagen som första nya parti på 70 år. KGB fanns med redan då.

7 kommentarer:

  1. Det ska bli riktigt spännande att läsa dina kommentarer av hela kabaliken. Sittande på bänkar lär dock inte ge så mycket när det är åsiktstorg ;)

    SvaraRadera
  2. Joakim! Nej, det är sant. Å andra sidan har jag alltid avskytt torgmöten...:-)

    SvaraRadera
  3. Det var synd att du "ramlade ur medlemsregistgret". Men jag har följt dina skriverier i alla fall och nog är det så att du är grönare än till och med miljöpartiet!

    SvaraRadera
  4. Ånej, det är allt ganska många kvar från den tiden Birger var språkrör. Hoppas du känner igen oss, trots att hårtet blivit tunnare resp. gråare. Det skall bli trevligt att se dig igen!

    SvaraRadera
  5. Är det Katja Wagner, som jobbar på Sydsvenskan, till vänter om Birger???

    SvaraRadera
  6. bör det nog vara med tanke på att Katja vid det tillfället var en av två ordföringar i grön ungdom.

    SvaraRadera
  7. Johan har rätt, det är Katja Wagner som var språkrör för Grön Ungdom. Vi gjorde några turnéer i valrörelsen tillsammans. På vänstger sida är det Lena Lindström, som tillhör dinosaurierna i partiet - hon är fortfarande ekonomichef i partiet. Skymtar gör också Fiona Björling, som sedermera blev språkrör några år.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.