tisdag 6 november 2007

Har varenda politiker varit på kanelen?

Frågan är svår att besvara. Och då tänker jag inte alls på den berusande kyss som dödade en karriär nyss, utan på det Fia Med Knuff som partiledningarna ägnat sig åt sista tiden.

Skriver om det i BT. Där får ni också veta när en mycket fin herre som var "jävligt glad i hatten" försökte förföra miljöpartiets dåvarande språkrör Eva Goës. Dels för att lägga ner en tigrinna, dels för att få mp med sig på en högersväng. (Ha, där fick jag dig allt att vilja länka till BT...:-))

4 kommentarer:

  1. I BT skriver Birger:

    "Men Reinfeldt har också förflyttat den moderata retoriken chockerande mycket åt det gröna hållet - från att tidigare varit totalt hopplösa och ständigt negligera miljöfrågorna har man plötsligt en retorik som vida överskrider Centerpartiets och som tär på Miljöpartiets potentiella väljarunderlag. Fast det har förstås miljöpartisterna själva också gjort. Genom att reducera partiet till ett traditionellt blockparti på riksnivå utesluter man möjligheten att ta borgerliga väljare.

    De grönas ledning reagerar inte längre när medierna klumpar ihop partiet i "det socialistiska blocket ", "vänsterblocket" eller staplas upp i den röda väljarstapeln i teve. Undrar vad alla miljöpartister som i kommunerna samarbetar med borgarna anser? Enda trösten i detta är att det nog inte skett på grund av för mycket kanel eller ens för mycket dricka i hatten"

    Jag kan berätta hur några av oss känner: Vi samarbetar med borgarna av det skälet att samarbetet åt det håller är lättare och mer jämlikt, målet är inte att en part skall vinna och en annan förlora i våra förhandlingar, utan att det skall vara en vinn-vinn situation där alla är lagom nöjda. Genom Reinfeldts miljöprat så har också miljöfågorna blivit lättare att ta i tillsammans med borgarna. Vi som är gröna måste kunna stå för att vi inte kan klumpas samman i något av de gamla blocken utan är en egen kraft som bygger våra värderingar på ekologi, socialt ansvar, frihetlighet och delaktighet.

    SvaraRadera
  2. Tja, hur ser man på det där med blockpolitiken om man är miljöpartist i Borås??? Det borde man väl kunna redovisa i Borås Tidning? Eller åtminstone här?

    SvaraRadera
  3. Jomenvisst fick du mig till att klicka på länken och läsa...

    //ninni

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.