torsdag 15 mars 2007

Sahlin, ge EU chansen!

I dagarna filar Mona Sahlin på sitt installationstal. Ska hon våga utmana Göran Persson på en av hans heligaste och dummaste principer? Den princip som säger att EU inte skall kunna ta majoritetsbeslut när det gäller lägsta nivå på skatter.

Mona Sahlin, ge EU chansen! Det är orimligt att enstaka EU-länder skall kunna obstruera ett beslut om ett lägsta golv för en gemensam koldioxidskatt.

Sossarnas, och för den skull även moderaternas, nej till en rationell och miljöbra hantering av denna fråga är oförlåtlig. Än mer märkligt vore det om moderaterna överger sin position före socialdemokraterna. Även om det inte skulle förvåna mig.

Därför: Mona Sahlin! Ge s-kongressen under helgen ett klart och tydligt budskap. Snälla! Klarar du sluta röka så klarar du också att utmana Göran!

3 kommentarer:

  1. Håller med Birger. I denna fråga har sossarna hamnat helt fel. Lägsta koldioxidskatt och lägsta kapitalskatt bör tas i majoritetsbeslut!
    Vad säger du om kapitalskatten, Birger?

    SvaraRadera
  2. Höörudu Birger! Taskig bild på Mona! Hon har faktiskt slutat röka!

    SvaraRadera
  3. Va, är du EU-förespråkare? Jag trodde att miljöpartister VILLE att EU inte ska kunna ta några majoritetsbeslut alls.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.