onsdag 11 september 2024

Debatten avslutades med att Tayler Swift tog ställning...



Så är den avklarad. Debatten mellan Trump och Harris.

Kamala Harris hanterade kameran lysande, talade med tittarna. Hon kommer av få kritik av Trumps vänner för att vara skicklig skådespelare, de har redan krattat för det.

Ur ett svenskt politik-kulturellt perspektiv "vann" hon debatten. Men i amerikanskt? Förmodligen ansåg de som såg hela debatten det.

Debatten är en sak - hur den speglas genom klipp i sociala medier en helt annan. Det kan bli helt vridet. Debatter ska ses i sin helhet. Men de flesta ser korta klipp.

Hur som helst: 90 minuters debatt gick väldigt fort.

Och lögnerna, överdrifterna? De sprutade ur en självförhärligande Trump.

Klimatfrågan fick 2 minuter. Harris lovar att INTE förbjuda fracking. Trump påstår att hon kommer att förbjuda fracking. Harris hävdade att Trump kommer att skriva under ett nationellt förbud mot abort, medan Trump hävdade att "alla är överens om att frågan ska ligga på delstatsnivå".

Trump varande för ett tredje världskrig - och menade att han skulle få slut på krig redan innan han blivit installerad som president. Ty världens ledare respekterar honom - medan Harris menar att världens ledare snarare skrattar åt honom för de vet att det räcker att smickra honom så får de som de vill.

Vi fick också veta att Harris har en pistol. Som svar på att Trump menade att hon skulle förbjuda vapen. 

Harris kan glädjas åt att Taylor Swift kommer att rösta på henne vilket meddelades efter debatten...