tisdag 27 februari 2024

Vem tar över efter Stenevik?

Bara en (Janine Alm Eriksson) har hittills anmält intresse av att ta över efter Märta Stenevi som språkrör tillsammans med Daniel Helldén. Det brukar bli ganska många som kandiderar. Så fler lär det bli. Må någon väljas som får hjärtan att brinna, som kan förkroppsliga det verkliga gröna budskapet, som är tydlig.


Skriver i krönikan bland annat:
"Första gången jag hörde gröna företrädare predika om att ”skapa sysselsättning” och surra om tillväxt istället för om livskvalitet kändes det minst sagt olustigt. För att inte tala om när de hävdade att sänkt arbetstid skulle vara omodernt, att medborgarlön skulle skapa problem och att friår var ”svårt att förklara”.

Till råga på allt släppte man begreppet ”grönt” så att det kom att betyda något mycket mindre än vad som var själva kärnan när vi bildade partiet. Så vad blev kvar? Gröna debattrådar hängande utan att ha fäste i en ideologisk grund som i sig utgör en sammanhängande vision om ett annat samhälle.

Se till att välja ett grönt språkrör som har förmåga att skapa lust för verklig grön politik! Som vågar stå ut! Som kan få hjärtan att brinna!" LÄS HELA HÄR.