måndag 12 februari 2024

Säg inte uppsamlingsläger - säg hubbar, det låter mindre nazzigt...

 


Regeringen och SD öppnar för att utvisa flyktingar till "uppsamlingsläger" som Sverige ska hyra i andra länder utanför Europa. Dom vill inte använda ordet "läger" utan kallar det för "hubbar".

Det gäller även de som har levt nästan hela sitt liv i Sverige, talar svenska, gått gymnasiet, går på folkhögskola, jobbar inom vården eller omsorgen i vänta på besked om att få stanna i Sverige. Detta om de inte kan skickas till det land som beslutas vara deras "hemländer" pga situationen där.

De ska alltså leva i "uppsamlingsläger" kanske resten av sitt liv, en del med svenska som språk. Det hela är totalt, fullständigt, vedervärdigt. 
 
Och detta ska föreställa Sverige... En svensk regering som funderar på att bära sig åt så här! De funderar alltså på att krossa människors liv, slå sönder familjer, drar upp dom från folkhögskolor, sina vänner, sina föreningar, sina jobb, förstöra hela deras tillvaro genom att skicka dem till uppsamlingsläger i länder de inte har minsta lilla anknytning till. 
 
Så in i helvete vedervärdigt. Vad är det för människor som sitter i en sån regering? Och liberaler som sitter där! Och de som anser sig vara kristna tycks tillhöra de värre.
 
Stå upp mot detta! Så här kan vi inte hantera människor! Redan nu skickas människor som levt nästan hela sitt liv i Sverige ut. Ångesten sprider sig på gymnasier, folkhögskolor, vårdutbildningar och i familjer över vad som ska hända med deras liv, deras sammanhang. Stå upp mot detta!