fredag 24 november 2023

Tidöpartierna slog till dagen D

Igår var dag den stora Dagen för de partier som vill att tidningar skall försvinna. Tidöpartierna slår till. Det sista presstödet betalas ut - därefter upphör eller minskar drastiskt stödet för tidningar som till exempel Syre.

Det talas om masslakt och att enbart ett fåtal stora mediebolag kommer att överleva. Med all makt att styra vad som ska skrivas om, vem som ska skriva och hur det skrivs. 
 
Thomas Mattsson från Bonnier meddelade på ett seminarium att mediemångfalden är säkrad eftersom Bonnier och Schibsted har tidningar med olika politiska färger på ledarsidan. Dock inte grön, dock inte frihetlig, dock inte... allt möjligt.
 
Själv åkte jag till exempel bort som mångårig - och faktiskt uppskattad enligt redaktion och läsare - krönikör i Helsingborgs Dagblad när den uppgick i samma ägarfamilj som Sydsvenskan. Men varför skulle den ägarfamiljen släppa in en tillväxtkritisk figur som framförde kritisk analys av arbetslinje och annat som
ägarna anser vara otillbörligt att framföra...
 
Om du gillar vad jag skriver så är Syre den tidning jag skriver flest krönikor i - i arkivet hittar du långt mer än hundra stycken.
 
Vill du stötta tidningen och det demokratiska samtalet så går det att prenumerera eller på annat sätt stötta tidningen här: https://tidningensyre.se/stod-oss/