torsdag 14 september 2023

Hyckleriet....

Hej och hå... Varför inte bidra till klimatförändringarna genom att flyga till Oslo för att där ta båt till Svalbard för att betrakta klimatförändringarna som man just bidragit med. 

Det är Svenska Dagbladet som erbjuder denna resa för endast 63 900 kronor, vilket är lämpligt så inte kreti och pleti har råd att bidra till klimatförändringarna. Med på resan är Anders Lundin som gästföreläsare, dryck ingår dock inte i priset.

Så har vi Dagens Nyheter som erbjuder - till ett något mer facilt pris (52 300 kr)  - att bidra till
klimatförändringarna genom att flyga till Japan och se körsbären blomma.
Kanske ges upplevelser av de allt vanligare tyfonerna som ger rejäla skador och som du kan bidra till genom din flygresa.

DN tar klimatfrågan på yttersta allvar, meddelar man titt som tätt. Man erbjuder fina paraplyer för att du ska stå ut med den klimatförändring som du erbjuds att bidra till.


Och så har vi då EU-kommissionen i Sverige som erbjuder mig en flygresa till Bryssel för att studera klimatpolitiken och EU:s färdplan för klimat- och miljörelaterade utmaningar. 

Att en sådan utmaning är att inte flyga till Bryssel tycks inte föresväva de ledarskribenter och journalister som tar sig en gratistur med flyget. Två övernattningar och middag ingår i erbjudandet.

Hycklarnas marknad. Som utgör grund för att det går som det går. Kallas legitimering av det som skapar de problem som man säger sig vilja åtgärda.