lördag 1 april 2023

Ny karriär på väg...

 

”Schlaug ny PR-chef för svenska delen av Natos Stratcom ”

”Oerhört överraskad och stolt över förfrågan om att bli PR-chef för en så viktig verksamhet”, säger tidigare språkröret Birger Schlaug till TT.

”Har förstått att min erfarenhet av retorik och opinionsbildning legat till grund för erbjudandet som jag naturligtvis inte kunde tacka nej till”.

Försvarsminister Pål Jonson (M) förklarar tillsättningen med att Schlaug, som högljudd kritiker av Nato, har den trovärdighet som nu behövs.

- Stratcom är ju en viktig del när det gäller att för Natos räkning avslöja den påverkan som Ryssland och andra skurkstater ägnar sig åt. Självfallet ingår i uppdraget också att öka trovärdigheten i de utsagor som Nato gör, säger försvarsministern.

- Vi upplevde hur svårt det var att på ett kvalificerat sätt förklara Natoländers misstag när det gällde invasionen av Irak. Och den uppgift som kan komma att bli aktuell - om det visar sig att det var vår allierade USA som sprängde Nordstream - kräver sin man. Schlaug är en slipad jävel!

TILLSÄTTNINGEN SKER IDAG
Tillsättningen sker idag den 1 april 2023 efter godkännande av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som påpekar att SÄPO sedan Schlaug uppträdde som trädkramare på Västkusten på 80-talet haft daglig insyn i allt Schlaug sagt, skrivit, gjort och tänkt.

”Detta må inte alltid varit till Schlaugs fördel men det balanseras med råge av att han har flera norska lusekoftor i sin garderob. Att han är en bit över 70 år innebär även att hans omdöme kan vara skakigt, vilket är en fördel i det uppdrag han nu erhållit.”

RYSK BESVIKELSE
Rysslands utrikesminister låter via RT meddela att hen är bekymrad över tillsättningen då Schlaug använt de, enligt Lavrov, vackra begreppen ”stalinism” och ”putinism” som skällsord.

- Vi hade önskat att Fredrik Reinfeldt erhållit uppdraget eftersom denne med sådan kraft – och i egenskap av statsminister - påpekat att det svenska militära försvaret är ett särintresse som inte skulle ha några extra pengar, säger Lavrov till den ryska propagandakanalen. Schlaug hade den dåliga smaken att i ett blogginlägg kritisera uttrycket "särintresse".

Joe Biden förnekar varje antydan om att USA sprängt Nordstream.

- När jag råkade säga att vi hade metoder att stoppa gasleveranserna genom Nordstream  berodde det enbart på att jag likt en äldre gentleman råkade säga vad jag tänkte istället för att tänka på vad jag sa.