tisdag 8 november 2022

ÖB överträder en röd linje.

Den svenska försvarsmakten välkomnar kärnvapen på svensk mark. Meddelas av ÖB Micael Bydén. Han har därmed överträtt en röd linje. 

Vi ska inte ha en ÖB som är en del av den utveckling som riskerar leda till det totala vanvettet, massdöd och atomvinter. 

Så inleder jag veckans krönika, som finns här:


"Nu har vi kommit dithän att Sverige blivit motsatsen till var det varit. Och det är på intet sätt bara den moderatledda regeringens fel. Pusselbitar har lagts även under rödgrön regim.

Peter Hultqvist, den tidigare försvarsministern, har bidragit, krattat manegen, skapat förutsättningar, sålt ut värden och strategiskt lagt pusselbitar i det som är de små stegens tillvänjning. Som nu inneburit att ÖB överträtt en röd linje.

Alla de steg som lett fram till ÖB:s råd om att tillåta kärnvapen på svenska mark är aningslösa, historielösa och sanslösa. Men de följer en given strategi, de små stegens tillvänjning. En del har varit medvetna om strategin, andra har intagit rollen som aningslösa idioter som hjälpt till i tron att det aldrig var aktuellt med ett steg till."

Slut citat. En kommentar bara: det är tragiskt, rent av patetiskt, att så många också de jag haft respekt för - spelat med. Hela krönikan finns här

Just nu: läs Syre med 25% rabatt. Här kan du prenumerera.