lördag 4 juni 2022

Några försynta funderingar...

Försynt fundering nummer 1: Det har gjorts stor affär av att Amineh Kakabaveh - i egenskap av politisk vilde - kan bli den som avgör om Morgan Johansson skall fällas i en misstroendeförklaring som medför att regeringen avgår som innebär hela Natoaffären blir osäker.

Men vänta nu lite... Amineh Kakabaveh är inte mer skyldig till en sådan händelse än någon av alla de andra som röstar för misstroendeförklaring, vilket lär bli alla Sverigedemokrater, moderater, liberaler och kristdemokrater.

 

Försynt fundering nummer 2: "Det är chockartat" meddelade Eurosports expertkommentator när tennismatchen mellan Casper Ruud och Marin Cilic fick avbrytas när en kvinna, med ett klimatbudskap, spände fast sig vid nätet.

Om detta var chockartat... Vad är då inte politikernas schabbel i klimatfrågan!

 

Försynt fundering nummer 3: Alexander Bard, Paolo Roberto och David Eberhard är medlemmar i partiet Medborgerlig Samling. Milde Moses!  

De vill ha mer pengar till militären än vad till och med Nato kräver, de är tillsammans med SD det enda parti som inte anser att Sverige ska vara klimatneutralt senast 2045, de vill sänka bolagsskatterna till EU:s lägsta nivå.

 

Försynt fundering nummer 4: Imorgon är det Världsmiljödagen minsann. Och ni är välkomna till detta evenemang som går av stapeln i Göteborg: