torsdag 31 mars 2022

Poff.

 

Och Nato-debatt i Agenda - utan en enda som argumenterade emot.
Moderaterna höll Sverigemöte för några dagar sedan och den här gången verkade de fira - det tycks varit euforisk stämning . att kriget kan möjliggöra dem att göra Natomedlemskap till valfråga.

För åtta år sedan var dom också euforiska. Då var det Reinfeldt som var euforisk, nästan i religiös hänryckning. Han talade om arbetslinjen och han fick 2802 moderater att hoppa. Så här ropade han ut över den moderata massan:
 
”Känner ni kraften??? Nu hoppar hela Trollhättan! Nu hoppar hela Luleå!! Nu hoppar hela Oskarshamn!!! Vi tror på den, vi tror på arbetskraften!”
 
Fredrik Reinfeldt förlorade valet. Ersattes av Stefan Löfven, socialdemokrat, som lanserade en app att vakna till, en väckarklocka med partiledaren som ringsignal. Partiledarens stämma ljöd som ur en megafon: ”Lystring! Dags att kliva upp. Kom ihåg: Framtiden byggs inte av snoozare.” 
 
Det fanns de som skakade på huvudet och trodde att det var sabotage, en drift med socialdemokratin, en elak hackare som jävlats på partiets hemsida. Det var det inte. 
 
För övrigt har Nato-princip att inte släppa in nya länder om det inte finns en stabil majoritet för detta i det land som ansöker. Pinsamt vore om Kristersson - som gärna vill vara "den vuxne i rummet" - skickar in ansökan och sedan får ett nej. Poff.