måndag 10 maj 2021

Läget efter regn och amerikansk bombflyg över trakten

Gomorron världen! Regn i natt, har satt lite fart på den där grönskan som legat och lurat. Blygt eller räddhågset? Odlingsbäddarna är redo, potatisen är i gott skick för att plantera ut. Humlorna - av åtminstone tre arter har hälsar på. Gräset har så smått tagit upp kampen mot det blå scillahavet. Inga sniglar i sikte - ja, vinbergssnäckorna, men dom är kompisar med oss, har påbörjat sin obegripliga vandring, Torsten, Ragge, Fia och dom andra som tycks trivas med det tvåbenta sällskapet. Och minsann: fågelsången har tagit fart efter regnet. 

Hade jag inte fått en sträckning i låret och småknas knäna så hade det i stort sett - relativt ålder i vart fall - varit ganska perfekt. Slipper drönare som lurar i skogsbrynet för att släppa iväg en liten missil, även om amerikanska flygvapnet flög över trakten häromnatten på väg till Baltikum för övning. De flyger numera i svenskt luftrum. 

Den rödgröna regeringen tillåter så mycket mer än den borgerliga gjorde, vilket ju kan tyckas oerhört märkligt. Men Hultqvist, försvarsministern, tycks tillsammans med den gamle lobbyisten för ökad vapenexport (han är statsminister nuförtiden) obevekliga i sina ansträngningar med att spotta på såväl fredsrörelsen som på de fredssträvande sossar som eventuellt finns kvar - Maj Britt Theorin avled för några veckor sedan. Och Miljöpartiet på riksnivå har skurit av alla rötter till sin historia när det gäller fredsfrågan. Det är liksom godnatt där. Gomorron!