onsdag 4 november 2020

Vad säger dom? Har dom tid?

Sitter och glor på valvakan från USA. Det är ju val på gång i MP också... Med viss nyfikenhet funderar jag på om språkrörskandidater hinner, vill och orkar läsa min senaste bok. Rebecka Le Moine har i alla fall läst boken och recenserar:

"Med vass penna sätter Birger ord på nästan censurerade samhällsfrågor när han framför läsarens ögon klär av kejsarna som försvarar status quo. Boken bejakar inte falska förhoppningar utan ger insyn och insikt på ett korrekt, ärligt och humoristiskt sätt."

Undrar om någon av de andra haft lust att läsa den och vad de tycker, vore kul att höra. Undrar om dom tycker att marknaden bygger korthus, att skogen är mer än träd och att vi faktiskt behöver nya system, strukturer och normer. Och om inte?


 "Betyg: Mycket bra! För en samhällsintresserad person, oavsett politisk bakgrund, är boken oupphörligt intressant, fylld av fakta och bildande utvikningar."
Bibliotekstjänst

"Glöm nutida politiska floskler, boken sprutar i stället ur sig visioner och kängor åt höger och vänster. Man kan inte annat än uppskatta en röst som Birger Schlaugs." 
Sakine Madon, UNT

"Det är en förmån, ja nästan lite av en fest, att läsa honom!"
Anders Karlsson, Internationalen

"En oerhört viktig bok som ALLA borde läsa! Författaren har ett skönt och skickligt språk som är lätt att förstå och det känns som att sitta bredvid honom med en kopp kaffe där man bara vill lära känna denna människa bättre. Det är den här typen av böcker och läsning jag själv önskat att man fick i skolan!"
Recensionssajten Omnible.

"Trots det allvarliga innehållet är den lättsam och rolig också! Fnissar många gånger, skrattar högt några gånger, måste läsa högt för maken. Passar lika bra i läshörnan som på stranden eller i hängmattan. Tio poäng av tio möjliga!"
Bokcirkel

"När man tänker efter är det förvånande att ingen skrivit en bok med den titeln tidigare. Det faktum att Schlaug numera står utanför partipolitiken gör hans analyser och reflektioner intressanta."
e-Folket 

"Boken är ett mäktigt aktstycke. Den har kraften att bli epokgörande för en ny syn på liv och samhälle i en orolig tid." 

Kjell Dahlström, GTS samt f.d. partisekreterare MP.

"Har just läst den. Rekommenderas!"
Åsa Domeij, miljöchef
 

"Ett måste för den samhällsintresserade!"
 Borås bibliotek
"Läs den här, den får tankarna att krulla sig!"
Madeleine Hedenbergh  

"Birger Schlaug har förstärkt sin roll som en av det systemkritiska Sveriges viktigaste tänkare."
Anders Karlsson, Intis

 "Vem skulle inte vilja dela en öl i hängmattan, fundera över livet och höra honom berätta om sitt släktskap med en jätteek på Öland?"
Sakine Madon, UNT 

"Elin Wägner var en gång långt före sin tid liksom Birger Schlaug är det i dag."  
 Lindelöf.Nu. 

"Jag har just sträckläst fyra kapitel i boken och är fullständigt drogad av innehållet!  Köp och läs boken!"
Rita Brunner, FB

"Boken är mycket viktig. Kanske främst för att den utvecklar just den frågan som ställs i titeln. På ett alldeles ödmjukt och inbjudande sätt."
Mikael Svensson, FB 
 
"Birger Schlaug gör en heroisk insats genom att lyfta en mängd – för de styrande skikten – obekväma frågor. Det hedrar Schlaug, då han inte backar från gamla, och fortfarande gällande visioner. Han har ett sympatiskt och argumenterande tilltal."
Global politics