tisdag 17 november 2020

Grymt

 
Och recensionerna ramlar in... och jag blir onekligen upplivad. 
 
Känns bra att flera recensenter tagit till sig ett kapital lite extra: "Som litterär upplevelse glimrar debattskriften i en vemodig skildring av en eftermiddag, minnet av en resa han gjorde som språkrör, omgiven av människor men fullkomligt ensam."
 
Axel Hellby, som skrivit recension för kulturskriften Trakten, är en av dem som nämner att varje kapitel inleds med ett citat av Elin Wägner: "Schlaug tar avstamp i Elin Wägners texter, framförallt humanekologiska klassikern Väckarklocka. Välvalda citat inleder kapitlen och boken avslutas med en fantiserad intervju med Wägner. Liksom henne är Schlaug en debattör som ställer sig själv utanför etablissemanget när han tycker att det behövs, när partiers eller medias röster och visioner tycks honom förvirrade eller förljugna. I den här boken sammanfattar han sina idéer kring ett samhälle, ett gott samhälle, som alltid tycks utom räckhåll. Men som ändå måste vara tänkbart."
 
Några få ex där innerfliken av omslaget är aningen felvikt finns kvar av denna upplaga (ny trycks). De finns att köpa för 130 kr plus frakt, vilket blir 190 kr totalt. Normalpris mellan 230 - 270 kr i näthandel. Mejla till provoka@telia.com