söndag 17 maj 2020

På muggen, i brevlådan och corona försenar

Gomorron världen! Söndagsfrukost, några dagar gammal DN, svalor som seglar över trädgården, finaste muggen från flydda tider och dag utan att MSB malande försöker motivera sin existens på Folkhälsoinstitutets presskonferenser.

Ser ut att bli en bra dag trots fysiskt avstånd och socialt stiltje.

PS! Ni som hört av er och undrat varför er förbeställda bok inte kommit i brevlådan: corona tycks ha spelat tryckeriet ett spratt så boken är två veckor försenad.

Apropå MSB så kommer en liten bit från boken här:

Sommaren 2018 ramlade broschyren Om krisen eller kriget kommer ner i brevlådan. Avsändare var MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. I broschyren kan vi läsa att det finns hot mot vår självständighet och säkerhet. Och att fred, frihet och demokrati är värden som vi måste skydda och stärka varje dag. Jag tänkte: Vilken tur att riksdag och regering har den ryska regimen, med Vladimir Putin i spetsen, att ta till som motiv för broschyren. Det vore ju pinsamt att behöva beskriva det största hotet som det är. Nämligen att politiker, medier och marknadens gycklare gjort allt för att i globaliseringens namn bygga upp det sårbara samhället där allt mer av makten överförts till system och strukturer som vi inte har minsta lilla kontroll över.  

Slut för idag, tack för idag.