fredag 28 februari 2020

Kinisering?

DN igår.
I DN läser jag: "Socialstyrelsen hemlighåller hur stor kapacitet vården har att isolera personer som smittats med det nya coronaviruset. ”Vår bedömning baseras på att handlingarna innehåller information som skulle kunna medföra att samhällets säkerhet skulle äventyras om de blev kända”, skriver Socialstyrelsen i ett beslut när DN försöker ta del av informationen.

Så lustigt... medborgare får inte veta. Samhällets säkerhet skulle äventyras. Varför? Ja, inte är det för coronavirusets skull. Utan för att det civila försvaret i stort sett är obefintligt medan pengar rasslar ner till militären. Svensk sårbarhet är grotesk stor. Märkligt nog ansågs vi som för mer än tjugo år sedan ville bygga ett robust samhälle - med lägre sårbarhet, större självtillit och tyglande av globaliseringens naivitet - som mindre vetande av de olika eliter som styrt.

Nu gör dessa eliter som i Kina. Håller medborgarna ovetande. Tänk så det kan bli.

PS! Börserna skakar... Intressant. När över 400 000 varje år dör av malaria skakar inga börser alls, det är knappt nån som bryr sig i vår del av världen... Allas lika värde, talas det vitt och brett om när vi skall verka goda. Tjo flöjt.