fredag 24 januari 2020

Och så kör vi lite hyckel... allt för tillväxtens skull

När Volvos tyngsta bilar riskerade att inte klara den utsläppsgräns som medföra att staten ge bidrag till den som köper bilarna så ändrades helt enkelt gränsen. Sverige, landet som går före. Här intervjuas finansministern. Miljö- och klimatministern kom undan den här gången.


 Och sen tar vi lite skogspolitik. Eller snarare timmerpolitik. Att det är skillnad på timmeråkrar och skog vill alltför många ekonomiska och politiska makthavare inte att den urbana befolkningen skall veta. Citerar från Rebecka Le Moines inlägg på Facebook:

"I veckan presenterades en rapport där 88 åtgärder presenteras för att öka produktionen i skogen med tjugo procent. Förslagen handlar om att plantera mer främmande trädslag (vilket bryter mot globala FSC), "aktiv viltförvaltning" (skjuta älg), en ökad gödsling, med mera. Skogsstyrelsen är tydliga med att Naturskyddsföreningen har deltagit, men nämner inte att de reserverat sig. De andra 11 aktörerna i samverkansgruppen är kopplade till skogsindustrin. I mina ögon har inte rapporten någon legitimitet om den bara representerar ett vinstintresse, skogen är mer än så. Skogen har ett värde för oss alla."

Sverige i fronten. Kämpar hårt för att andra länder skall skärpa sig. Ska miljö- och klimatministern komma undan här också? Och när ska hon sätta ner foten? Göra att stämningen blir dålig runt regeringsbordet?
https://via.tt.se/pressmeddelande/88-atgarder-ska-oka-tillvaxten-i-skogen-med-20-procent?publisherId=415163&releaseId=3268257


Apropå vikten av att ibland skapa dålig stämning. Så här sa Greenpeace inför Davos-mötet: